Mnogi se i dalje sećaju kontroverznog televizijskog šou programa "Toddlers and Tiaras" koji je svojevremeno izazivao mnogo kritika u javnosti zbog neprikladnog prikazivanja i promovisanja  maloletne dece.

Poznato je da su dečija takmičenja u lepoti popularna u Americi, a mnoge majke u njima vide priliku da svojim ćerkama obezbede svetliju budućnost i od njih naprave manekenke.

Eden Vud bila je najlepša devojčica.
Kristina Bumphrey / INSTAR Images / Profimedia 

Nažalost, deca često prolaze kroz pravu torturu kako bi izgledala 'savršeno', po nerealnim standardima, a Eden Vud je sve to iskusila na svojoj koži.

Eden Vud morala je da izgleda savršeno sve vreme.
MCT / Newscom / Profimedia 

Danas 18-godišnja devojka svojevremeno je proglašena za najlepšu devojčicu u Americi, nosila je titulu najlepše devojčice sveta i pobedila na 300 takmičenja lepote. Imala je samo dve godine kada ju je majka Miki uvela u ovaj svet takmičenja i glamura, a svet glamura doneo joj je poseban teret i ne baš obično detinjstvo.

Edin Vud trpela je zlostavljanje kao mala.
printscreen/youtube/SLAQR 

Naime, njena majka Miki je bila toliko opterećena da je terala devojčicu da jede samo niskokaloričnu hranu, a na kraju ju je terala i da pije energetska pića kako bi bila raspoložena i uvek nasmejana, kao i kafu i druge kofeinske napitke.

Devojčica je redovno morala da ide u solarijum, a počela je još sa 2 godine. Na sve to, prvi put kada joj je ubrizgan botoks bilo je sa 8 godna, iako je tada već uveliko prestala da se takmiči. Miki je insistirala da mala Eden uvek bude doterana i našminkana, sa savršenom frizurom i obučena u ženstvene haljine od tila.

Eden Vud trpela je majčine hirove sve zbog lepote.
Profimedia 

No, sve se to odrazilo na zdravlje devojčice kod koje su se pojavile učestale jake glavobolje kao i problemi s probavom. Kasnije se ispostavilo da ju je majka često tukla kako bi u njoj  "stvorila otpor prema stresnim situacijama". Tako je mala Eden dobijala batine i kada bi plakala jer je bole zubi koji su bili truli, s obzirom na količine energetskih pića koje je uzimala.

Majka je dobila ozbiljno upozorenje da će socijalna služba uzeti njenu ćerku ako ne prestane sa zlostavljanjem. Pored toga, mala Eden je takođe odlučila da prestane da se takmiči na dečijim izborima kada je napunila šest godina i osvojila svoju 300. titulu.

Danas se bavi modelingom, ali ne toliko kao ranije, dobila je ulogu u nekoliko filmova, a napisala je i autobiografsku knjigu.

Na Instagramu je trenutno prati nešto više od 70 hiljada fanova, a poslednja objava datira iz februara ove godine, kada je proslavila 18. rođendan.

Tada je pozirala u svetlo plavom kompletu, sa balonima u obliku broja 18 i roze tortom. Prelepa plavuša i dalje oduzima dah svojom prirodnom lepotom, a zbog izgleda je porede sa Barbikom.

Eden Vud proslavila je rođendan.
Instagram 

Na poslednjoj fotografiji pozira i sa momkom, za kojeg se misli da joj je dečko, a s obzirom da osmeh sa lica nije skidala, čini se da konačno živi živi život o kojem je ranije maštala kao svaka prava tinejdžerka.

Eden Vud slikala se sa dečkom.
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!