Haos oko pravog stanja Kejt Midlton i dalje se ne smiruje, a svakim danom na mrežama i u javnosti ređa se sve više teorija. Od toga da je umrla te da je menja dvojnica, do toga da se ćuti jer Vilijam ima ljubavnicu, do spekulacija da je vojvotkinja ozbiljno bolesna... ljudi nedeljama spekulišu šta se krije iza misterioznog nestanka Midlton i fotošopirane fotografije koju je izbacila kao pravu. 

Njeno izvinjenje kada je uhvaćena u laži nije pomoglo, naprotiv, te se sad dovodi u pitanje sve što su ikada rekli, objavili... 

Nije pomoglo ni to što palata nije objavila realnu fotografiju Kejt nakon svega, zbog čega mnogi pitaju: šta se to krije?!

Međutim, jedan od mogućih razloga zašto se toliko panično kriju sve moguće informacije o Kejt Midlton može biti i tragedija od pre 12 godina. Podsetimo, medicinska sestra Džasinta Saldanha iz Indije oduzela je sebi život, tri dana nakon što je nasela na "šalu" dvoje australijskih radijskih voditelja koji su se pretvarali da su kraljica Elizabeta i Čarls kako bi saznali informacije o Midlton koja je u to vreme bila hospitalizovana zbog intezivnih jutarnjih mučnina zbog trudnoće. 

Džasinta je radila u toj ustanovi i preusmerila je poziv koleginici koja je čuvala Kejt. Zbog ove situacije, medicinska sestra trpela je užasan pritisak javnosti, osude, pretnje, i sve se završilo njenim samoubistvom. Ova tragedija obeležila je život Midlton i princa Vilijama, zbog čega su još odlučniji u nameri da niko ko radi za njih ili brine o njima ne sme da bude javno ponižen.

Medicinska sestra koja je radila u noćnim smenama, oduzela je sebi život sedmog decembra 2012. u smeštaju za medicinske radnike. Imala je 46 godina.

Dan nakon prevare Saldanha je imejlom svojoj koleginici, koja nije imenovana, izrazila svoju zabrinutost, napisavši: "Za sve sam ja kriva i osećam se jako loše zbog ovoga u šta sam vas uplela. Molim vas, prihvatite moje izvinjenje. Ako bih mogla da uradim bilo šta da to popravim, učnila bih to sama, ali sve je u njihovim rukama (uprava bolnice)". Objašnjavajući kako je prevarena, napisala je: "U tom trenutku, sa tim glasom, nisam mogla ni pomislim na bilo što drugo. Za sve sam ja kriva".

U drugom imejlu koji je poslala šefici i drugim kolegama sledećeg dana, napisala je: "Jako mi je žao što sam narušila bezbednost, spremna sam na svaku kaznu, molim vas, ne smatrajte drugu medicinsku sestru odgovornom za ovo".

Medicinska sestra koja je brinula o Kejt Midlton rekla je u istrazi na Kraljevskom sudu pravde u Londonu da je prvo mislila da je verovatno kraljica zove, ali je bila zabrinuta jer je bilo tako rano.

Pročitajte još: VILIJAM NA SAHRANI PRINCEZINOG BIVŠEG: Bio lud za Midlton pa našao sreću sa drugom (ili su tako mislili), a onda se UBIO

Ona je osobu koja je nazvala oslovila sa "gospođo" i rekla da je Kejt dobro: "Unervozila sam se kada se čuo muški glas koji me je pitao mogu li da izvedem korgija u šetnju". Tada je pomislila da je to šala i htela je da prekine poziv, piše theguardian.com.

"Bila je brižna majka i supruga"

U sudnici su tada bili Džastintin suprug Benedikt Barboza i njihovo dvoje dece, koji su tada imali 16 i 18 godina.

Barboza je ranije patologu rekao da, koliko on zna, njegova supruga nije patila od depresije ili bilo kakve psihijatrijske bolesti, niti je pokušavala da naudi sebi. Opisao ju je kao "brižnu suprugu i majku punu ljubavi" koja je "dirnula srca svih koje je upoznala", što dokazuje broj zahvalnica koje je dobijala od pacijenata.

Rekao je da porodica živi u Bristolu, a njegova supruga je boravila u smeštaju dok bi radila u londonskoj bolnici, ali su se čuli svaki dan. Nije mu se javljala na telefon šestog decembra pa je naredni dan kontaktirao njenog kolegu koji je proverio Saldanhinu sobu i pronašao njeno telo.

Saldanha je tog četvrtog decembra 2012. kada se desio poziv, bila zadužena da se javlja na telefon jer nijedan recepcionar nije bio na dužnosti noću. Nakon tragedije, u bolnici je zaposlena noćna recepcionerka, koja je u smeni kada se na kliniku primaju stariji članovi kraljevske porodice, rečeno je istrazi.

Žena koja je bila šefica Džasinti rekla je da nije bilo ni pomena o disciplinskim merama. Iako su obe medicinske sestre prekršile protokol, "smatrali su da se desio pokvaren trik". Poručila je da je veoma teško podnela kada je pročitala mejl koji nije imala vremena pre da otvori. "Žao mi je što nisam ranije odgovorila na taj imejl, nije bilo naznaka da nije mogla da se izbori sa tim".

Greg je bila u sudnici: "Obećala sam porodici Saldanha da ću odgovoriti na sva njihova pitanja, u sudu ili van suda. Ovde sam da održim to obećanje". Mel je javno poručila da joj je veoma žao, otkrila je da prima pretnje smrću i da je incident uzeo veliki danak u njenoj porodici. Prestala je da radi na radio - stanici.

Iz stanice su tvrdili da su nazvali bolnicu kako bi pokušali da dobiju pristanak pre nego što je lažni poziv emitovan. Dokazi su pokazali da su četiri poziva, pored onog emitovanog, upućena bolnici između pet sati i 30 minuta i šest časova, najduži je trajao 45 sekundi. Ris Holeran, izvršni direktor Southern Cross Media Group, koja poseduje 2Day FM, rekao je da je pozive prekinuo primalac, što je razlog zašto su bili tako kratki.

Kejt Midlton se  dalje oseća loše zbog tragedije
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Dodao je da je poziv emitovan bez pristanka, ali ga je pre emitovanja proverila pravna služba. Poručili su da duboko žale zbog tragedije i izrazili saučešće Saldanhinoj porodici, prijateljima i kolegama. "Nisu krivi voditelji", izjavio je.

Princ Vllijam je napisao dirljivo pismo porodici medicinske sestre u kojem je istakao: "Džasinta i njene kolege su izuzetno dobro brinuli o nama i jako mi je žao što se neko ko je toliko brinuo za druge našao u tako očajnoj situaciji".

Bonus video:

Trik Kejt Midlton za fotkanje TikTok/themirandaholder


Izvor: Blic Žena/ Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!