Nakon brojnih spekulacija u javnosti o realnom stanju Kejt Midlton, zbog čega nedeljama mrežama kruže brojne teorije zavere, naročito nakon što su je uslikali prvi put u javnosti (pa se mislilo da je ima dvojnicu jer nije ličila na sebe), kraljevska palata je smatrala da je zvanična fotografija dobar način da se ućutkaju nagađanja. 

Međutim, niko nije mogao ni da nasluti kakav će haos izazvati objava na kojoj Kejt pozira sa decom. Mnogima nisu promakli neprirodni detalji, te se spominjao i AI, kao i Fotošop, zbog čega su teorije o lošem stanju princeze dosegle vrhunac. 

Zbog svega se oglasila i sama Kejt. Ona je na X-u objasnila šta posredi.

"Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom. Želela sam da izrazim svoje izvinjenje zbog konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podelili. Nadam se da su svi koji slave imali srećan Dan majki", poručila je Kejt Midlton.

Foto agencije uključujući Rojters, AP, Getty i AFP, sinoć su povukle fotografiju, uz obrazloženje da postoji mogućnost da je digitalno izmanipulisana. Agencije su uklonile fotografiju uz obrazloženja: "Pri bližem pregledu izgleda da je izvor manipulisao slikom. Obavezno 'ubiti' sliku."

Pročitajte još: KEJT MIDLTON PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON OPERACIJE ABDOMENA: Zbog podbulog lica svi su ubeđeni samo u jedno

Nažalost, "igranje" u Fotošopu ovog puta moglo bi skupo da košta kraljevsku porodicu.

Kraljevski komentator Pinter Hant rekao je: "Ovo je štetno za kraljevsku porodicu. Znali su da će biti veliko interesovanje za bilo koju sliku koji izbace nakon Kejtine operacije. Njihov izazov je što će se sada ljudi pitati da li može da im se veruje i kada sledeći put izdaju saopštenje o napretku princezinog oporavka", te ostaje da vidimo da li će i koliki uticaj imati princezino igranje sa programima.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Izvor: Wanted J. S.