Prošlo je 16 godina od kada je u 28. preminuo Hit Ledžer, jedan od najperspektivnijih glumaca svih vremena i, prema mišljenju mnogih, najbolji Džoker.

Podsetimo, njegovo telo pronađeno je 22. januara 2008. godine u njegovom stanu u Njujorku. Ležao je nag, a pored njega su se nalazili lekovi. Međutim, do dan-danas njegova smrt bila je misterija, jer, iako se s jedne strane pričalo da je pokušao da izvrši samoubistvo, sa druge strane je poznato da mu je "hajlajt" života bila ćerkica Matilda koja je imala samo 2 godine kada je umro, te da joj nikada ne bi uradio tako nešto.

Hit Ledžer je preminuo pre 16 godina.
Shutterstock 

Govorilo se i da je sve nesrećan slučaj zbog pogrešne doze prepisanih lekova, a mnogi su za to krivili jednu od sestara Olsen - Meri-Kejt, jer ga je ona navodno navukla na narkotike, a ujedno je i nju 3 puta zvao te kobne noći. Toksikološki izveštaj pokazao je da je količina lekova bila preniska da bi mogla da ga ubije, te se sve više spominjao srčani udar kao razlog smrti. Međutim, finalna verzija je bila - predoziranje narkoticima.

Nakon njegove smrti pronađen je dnevnik u kom se jasno viidi da je lik Džokera bio suviše mračan za glumca, te imao na njega ogroman uticaj i odveo ga u najdublju depresiju. Hit, koji bi danas napunio 43 godine, zbog uloge je pokušavao da uđe u um zlikovaca, odao se kokainu, te ne čudi što je svet ubeđen da ga je upravo Džoker za kog je posthumno dobio Oskara "krivac" što je prerano otišao u smrt.

Hit Ledžer je bio najpoznatiji Džoker.
pritnscreen/youtube 

Sada se, prvi put nakon više od deceniju ipo oglasio i njegov blizak prijatelj, Stiven Gagan, inače reditelj i pisac koji je otkrio šta je još pronađeno kraj tela glumca.

Oskarom nagrađeni reditelj je u to vreme radio na adaptaciji knjige Malkolma Gledvela "Blink", i želeo je da upravo Ledžer igra glavnu ulogu. 

Gagan je rekao da mu je Ledžerov otac Kim, koji ga je pozvao nakon što je saznao za smrt njegovog sina, rekao da je scenario za "Blink" pronađen kraj glumčeve postelje.

Hit Ledžer se pred smrt spremao za novi film.
Shutterstock 

Govoreći u Development Hell podkastu, reditelj je rekao: "Bili su tamo kraj tela i u njegovom krevetu je bio i naš scenario, a sama knjiga je bila na noćnom stočiću. Mislim da je moj broj bio na scenariju, kao napisan."

"Ti momci, kao što možete da pretpostavite, bili su u šoku su i pozvali su taj broj. Ne znam zašto", nastavio je. 

"Bio sam na aerodromu sa svojom ženom, putovao, i kada su mi javili, bukvalno sam se srušio, što mi se nikada nije dogodilo ni pre toga, ni posle. Noge su izdale. Samo sam bukvalno srušio i ponavljao - šta, šta?".

"Setio sam se njegovog lica i ostao sam bez reči. Samo sam slušao i slušao i slušao. Bilo je stvarno, stvarno tužno. I još uvek je tužno", dodao je Gagan.

Pročitajte još: 3x JU JE POZVAO, A ONDA SU GA NAŠLI MRTVOG: Prva je saznala da je UMRO, pa uradila sve da sakrije sve o njihovom odnosu

Gagan je rekao da je prekinuo razvoj filmske adaptacije "Blinka" nakon Ledžerove smrti.

Međutim, njegovo priznanje ponovo je pokrenulo more komentara, a ljudi su, kako se činilo, konačno dobili makar jedan odgovor - ne, Ledžer se nije ubio, radio je na novom projektu i zaista su velike šanse da je predoziranje bilo samo slučajnost. Ipak, čini se da su neki još uvek uvereni da Meri-Kejt Olsen ipak ima veze sa celim slučajem. 

U noći kada je umro, njen broj je pozvan tri puta i bio mu je na brzom biranju. Ona se nije javljala, a četvrti put ju je pozvala njegova maserka Diana Volozin koja je i pronašla telo glumca i odmah obavestila osobu za koju zna da mu je bila izuzetno bitna. 

Meri Kejt Olsen je bila bliska sa glumcem pre njegove smrti.
Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Iako se čak i godinama nakon Hitove smrti postavlja pitanje da li je i kako Meri-Kejt bila povezana sa njom, njen advokat je odmah odbacio sve optužbe, rekavši da ona nema nikakve veze sa drogom pronađenom u kući Hita Ledžera niti zna odakle mu.

Ipak, sve ovo nije pilo vodu jer je Meri-Kejt bila u javnosti prepoznatljiva kao problematičnija bliznakinja. Mediji su svojevremeno pisali da je imala problema sa drogom, a i sama se prijavila u rehabilitacionu ustanovu za lečenje od anoreksije. Takođe je bilo čudno što je maserka zvala nju pre hitne i policije, što je izazvalo dodatne sumnje da se tu o nečemu ćuti.

Malo nakon dolaska hitne pomoći i policije, na mestu zločina pojavilo se i obezbeđenje Olsenove, a malo potom pričalo se i da stan u kojem je živeo Ledžer pripada slavnim bliznakinjama. No, i ovu informaciju advokati su demantovali na sudu.

Oni su i učinili sve da bilo kakvi tragovi, ako su i postojali, nestanu, a sama glumica nikad nije želela da govori o Ledžeru. Ipak, fanovima je utešno makar saznanje, nakon svih ovih godina, da Ledžer zaista nije imao nameru da prekrati svoj život.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu! kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!