Da je živ, Hit Ledžer proslavio bi 44. rođendan. Nažalost, njegov život okončan je tragično pre 15 godina, kada je imao samo 28, a pronađen je mrtav u hotelskoj sobi. 

Hit Ledžer preminuo je u 28. godini.
Shutterstock 

Ležao je nag, a pored njega su se nalazili lekovi. Njegova smrt misterija je i dan-danas, jer, iako se s jedne strane pričalo da je pokušao da izvrši samoubistvo, sa druge strane je poznato da mu je hajlajt života bila ćerkica Matilda koja je imala samo 2 godine kada je umro, te da joj nikada ne bi uradio tako nešto.

Govorilo se i da je sve nesrećan slučaj zbog pogrešne doze prepisanih lekova, a mnogi su za to krivili jednu od osoba sa kojima je bio posebno blizak mesecima pred smrt, a koja mu je i bila na brzom biranju. 

Hit Ledžer ubio se lekovima.
pritnscreen/youtube 

Zapravo, u noći kada je umro, njen broj je pozvan tri puta. Četvrti put ju je pozvala njegova maserka Diana Volozin koja je i pronašla telo glumca i odmah obavestila osobu za koju zna da mu je bila izuzetno bitna. U pitanju je bila niko drugi do jedna od slavnih sestara Olsen, bliznakinja Meri-Kejt.

Meri kejt je bila osoba sa kojom je do smrti Ledžer redovno komunicirao.
Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Naime, prerano preminuli glumac bio je u dugogodišnjoj vezi sa Mišel Vilijams sa kojom je dobio i ćerku Matildu, a posle veze sa Mišel se nije povezivao sa drugim ženama osim slavne bliznakinje. 

Nakon raskida sa Mišel Vilijams Hit Ledžer nije bio povezivan sa drugim devojkama sem sa Meri kejt Olsen.
Shutterstock 

Dobro obavešteni izvor rekao je portalu da je maserka znala da su Hit i Meri-Kejt veoma bliski, a samo bliznakinja je bila na njegovim brzo biranim pozivima. Zvala ju je tri puta za nekoliko minuta, a tek četvrti poziv upućen je Hitnoj pomoći.

Sve ovo, međutim, ne daje odgovor na pitanje da li su Olsen i Ledžer bili u vezi u tom trenutku. Iako su se možda viđali, izgleda da njihova veza nikada nije bila zvanična. Časopis People je od izvora saznao da su se videli tri meseca pre glumčeve tragične smrti.

"Družili su se, ali nisu bili zainteresovani da ta veza bude ekskluzivna", rekao je izvor blizak paru.

Hit Ledžer i Meri Kejt nisu bili u ozbiljnoj vezi.
Mike DiSciullo / Bauer Griffin / Profimedia 

Iako se čak i godinama nakon Hitove smrti postavlja pitanje da li je i kako Meri-Kejt bila povezana sa njom, njen advokat je odmah odbacio sve optužbe, rekavši da ona nema nikakve veze sa drogom pronađenom u kući Hita Ledžera niti zna odakle mu.

Ipak, sve ovo nije pilo vodu jer je Meri-Kejt bila u javnosti prepoznatljiva kao problematičnija bliznakinja. Mediji su svojevremeno pisali da je imala problema sa drogom, a i sama se prijavila u rehabilitacionu ustanovu za lečenje od anoreksije. Takođe je bilo čudno što je maserka zvala nju pre hitne i policije, što je izazvalo dodatne sumnje da se tu o nečemu ćuti.

Malo nakon dolaska hitne pomoći i policije, na mestu zločina pojavilo se i obezbeđenje Olsenove, a malo potom pričalo se i da stan u kojem je živeo Ledžer pripada slavnim bliznakinjama. No, i ovu informaciju advokati su demantovali na sudu.

Oni su i učinili sve da bilo kakvi tragovi, ako su i postojali, nestanu, a sama glumica nikad nije želela da govori o Ledžeru.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!