Od kako se saznalo da najpoznatija voditeljka u SAD, Vendi Vilijams, boluje od istog tipa demencije kao slavni glumac Brus Vilis, na njenu adresu ne prestaju da stižu poruke podrške. 

Vilijams se prvi put oglasila nakon svega rekavši da ima ogromnu zahvalnost na ljubavi i lepim rečima fanova. Malo pre toga njen tim je objavio da voditeljka pati od frontotemporalne demencije, kao i afazije. 

"Kao što Vendini obožavatelji znaju, u prošlosti je bila otvorena o svojim medicinskim borbama s Grejvsovom bolešću i limfedemom, kao i drugim značajnim izazovima vezanim uz njeno zdravlje", napisali su i objasnili da je Vendi tokom 2023. godine bila podvrgnuta nizu testova nakon što joj je pamćenje počelo da slabi, teško je govorila i ponašala se čudno.

Lekari su zaključili da su ovi simptomi uzrokovani pomenutim neurodegenerativnim bolestima. "Dijagnoza je omogućila Vendi da dobije medicinsku pomoć koja joj je potrebna", stoji u saopštenju.

"Odluka da se podeli ova vest bila je teška i doneta je nakon pažljivog razmatranja, ne samo kako bismo podstakli razumevanje i saosećanje za Vendi, već kako bismo podigli svest o afaziji i frontotemporalnoj demenciji i podržali hiljade drugih koji se suočavaju sa sličnim okolnostima", dodaju.

Podsetimo, spekulacije da nešto opasno nije kako treba usledile su nakon što su društvene mreže preplavili snimci sa Vilijamsovom u veoma lošem stanju iz novog dokumentarca "Where Is Wendy Williams?". Voditeljka je izgledala veoma loše, činilo se da joj je teško da se fokusira, no i pored svega toga sećala se da joj je bivši muž bio "švorc", te da ga je zato ostavila. 

S obzirom da se Vilijams nije mogla videti mesecima u javnosti, snimci su otkrili zastrašujuće stanje u kom se nalazi. Malo potom, na TikToku su se našli i snimci sa sinom koji se suočava sa njom zbog praznih flaša sa alkoholom.

Nakon što je otkrivena dijagnoza, oglasila se i porodica voditeljke. "Svi smo videli njene slike u poslednjih nekoliko meseci, zapravo,  nekoliko godina — onoga što je za moju tetku izgledalo kao spirala" započela je nećaka Vilijamsove Aleks Fini, koja se takođe pojavljuje u novom dokumentarcu "Where Is Wendy Williams?" koji je premijerno prikazan 24. februara. "Bilo je šokantno i srceparajuće videti je u ovakvom stanju."

Inače, ekipa iza dokumentarca je prestala da snima Vilijamsovu u aprilu 2023. Tog meseca je ušla u ustanovu za lečenje "kognitivnih problema", kaže u filmu njen menadžer i draguljar Vil Šelbi. Njen sin otkriva u dokumentarcu da su lekari ove probleme povezali sa upotrebom alkohola.

Vilijamsova je i dalje u ustanovi, a njena porodica kaže da je sudski postavljeni staratelj jedina osoba koja ima nesmetan pristup njoj. Njena porodica kaže da ne znaju gde je i ne mogu da je sami pozovu, ali ona može da pozove njih. "Ljudi koji je vole ne mogu da je vide", kaže Vendina sestra Vanda. "Mislim da je veliko pitanje: Kako smo dođavola dospeli ovde?"

Pročitajte još: GLOMAZNE ČIZME NOSI ZBOG STRAŠNE BOLESTI: Pokušava da sakrije zelena stopala, a svi kažu da je psihički nestabilna

Podsetimo, prvi veliki problemi krenuli su u jesen 2021. kada je sezona 13 njene istoimene emisije nekoliko puta odlagana pre nego što je krenula dalje bez Vilijamsove i sa rotacijom slavnih gostujućih domaćina. Početkom 2022. godine, Vendi je stavljena pod finansijsko starateljstvo zbog opasnosti od finansijske eksploatacije zbog kognitivnih problema.

Vendi Vilijams navodno iskorišćava staratelj.
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Voditeljkin 23-godišnji sin Kevin Hanter mlađi, kojeg je dobila sa bivšim mužem Kevinom Hanterom, našao se pod lupom javnosti zbog trošenja novca, iako je u dokumentarcu snažno negirao da ju je eksploatisao: "Nikada nisam uzimao novac bez njenog pristanka". Umesto toga, Vilijams u dokumentarcu tvrdi da je njen staratelj, čiji je identitet zaštićen, taj koji je krao novac od nje.

U međuvremenu se oglasio i advokat Vendi Vilijams koji je izneo još optužbi na račun staratelja. On je podelio na Instagramu stari snimak Vilijamsove potvrdivši da je voditeljka bila dobrog zdravlja dok je njen sin vodio računa o njoj, samo dve nedelje pre nego što joj je sud naložio da se preseli u Njujork radi starateljstva,

"Možete jasno da vidite razliku između Vendinog blagostanja tokom njenog boravka ovde na Floridi kada se njen sin brine o njoj i onoga što se dogodilo nakon što je 'preuzeta' u Njujorku pod ovim ’starateljstvom’", napisao je Tomas ispred Miami Entertainment Law Group.

"Ove Vendi nisu iste. Kako se njeno zdravlje tako brzo pogoršalo i zašto njenom jedinom detetu nije dozvoljeno da bude pored nje. Nije bila takva kada se on brinuo za nju", naglašeno je.

Vendi i ranije imala zdravstvene probleme

Vensi Vilijams se, nažalost, i ranije imala ogromne probleme sa zdravljem. Ona je, malo pre nego što će nestati iz javnosti, izgubila ogroman broj kilograma, a paparaco fotografije zabrinule su sve. 

Vendi Vilijams je drastično smršala.
Dario Alequin / News Licensing / Profimedia 

Poznato je da je pored problema sa alkoholom patila i od Grejvsove bolesti, što je najčešći oblik hipertireoze (autoimuni poremećaj metabolizma do kojeg dolazi zbog preterane aktivnosti štitne žlezde ili preteranog izlučivanja hormona štitne žlezde), i limfedema. Zbog toga je izgubila cirkulaciju u nogama, stopala su joj bila zelena i nije mogla samostalno da hoda neko vreme.

Vendi Vilijams je imala zelena stopala.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Limfedem izaziva otoke, ali i svrab i osećaj vreline pod kožom, koji se obično javljaju na rukama i nogama. Leka nema, ali je dobra vest da se može držati pod kontrolom. Ipak, voditeljka je nebrojeno puta uslikana kako sve teže hoda, a neretko se oslanja na svoje asistente i vozače.

Vendi Vilijams ne može da se kreće sama.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Ostaje samo da se nadamo da će jedna od najpoznatijih žena u Holivudu ipak uspeti da stane nazad na noge i da se izbori sa teškom dijagnozom pre nego što bude kasno.

Shutterstock Voditeljka nekad i sad

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Digitalna demencija kod dece TikTok/stricek_dusko

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!