Poznata glumica Felisiti Hafman, koju je proslavila uloga Linet Skavo u "Očajnim domaćicama", puštena je iz zatvora nakon što je tamo provela 11 dana. Pored toga ona je morala da plati od 30 hiljada dolara i da obavi 250 sati društveno korisnog rada.

Podsetimo, svemu posredi skandal iz 2019. kada je otkriveno da je dala mito Riku Singeru kako bi njenoj ćerki povećao broj bodova na prijemnom ispitu i kako bi upala na prestižni fakultet.

Felisiti Hafman je bila u zatvoru.
Shutterstock 

Glumica tvrdi da prevara prvobitno nije bila očigledna, ali da je sve postalo jasno kada je Singer tražio još novca jer u protivnom Sofija neće upisati nijedan fakultet.

"Verovala sam mu i on nam je ponudio način kako da upiše fakultet. To je bila jedina opcija", zaključuje Felisiti.

Međutim, malo potom na njena vrata zakucao je FBI, o čemu je kasnije govorila za "ABC". 

"Pojavili su se na vratima, probudili moju ćerku, stavili mi lisice i odveli me. Pitala sam da li mogu da se presvučem, čak sam se okrenula ka jednom agentu i pitala ga - da li je ovo šala", rekla je Hofman prošle godine.

Kaže da se kaje zbog davanja mita, ali dodaje da nije imala drugu opciju jer kako kaže - njena ćerka Sofija drugačije ne bi upala na fakultet. Naime, Felisiti tvrdi da ćerka ima problem sa pamćenjem. Danas, Sofija studira na glumačkoj akademiji Karnegi Melon.

"Mislila sam da je to jedini način da moja ćerka ima neku budućnost. Bila sam spremna da prekršim zakon da joj pomognem. Dugujem ljudima izvinjenje, naročito akademskoj zajednici i studentima koji su vredno radili da bi uspeli na pošten način", rekla je Hofman.

Glumica je pokrenula organizaciju "A New Way of Life" koja pomaže ženama da se reintegrišu u društvo, a koje su prethodno osuđivane.

"Želim da iskoristim svoje iskustvo i bol koju sam preživela da bih pomogla drugima", objašnjavala je Hofman. Međutim, glumica nije mogla ni da sanja koliko će se njen život promeniti nakon izvršavanja zatvorske kazne. 

Dugo niko nije želeo da je angažuje, a situacija se promenila tek sada, kada će se Hafman naći u novoj pozorišnoj adaptaciji dramskog teksta "Hir". Reč je o jednom od najuticajnijih dela postratne kvir književnosti, a glumici je pripala glavna uloga.

Pročitajte još: DALA JE OGORMAN NOVAC DA PREKO VEZE UPIŠE ĆERKU NA FAKULTET, ALI SU JE UHAPSILI: Glumica konačno o prevari i zatvoru

Ovo je prvi "siguran" posao nakon izdržane kazne zatvora, s obzirom da je pre toga snimila pilot epizodu za seriju koju ABC nije odobrio.

"Teško je. To je kao da vam je stari život umro i vi ste umrli sa njim. Srećna sam što imam porodicu, ljubav i dovoljno sredstava, pa sam mogla da se dočekam na noge", rekla je Hafman.

Upravo je njeno stanje na bakovnom računu i bilo glavna tema kada je izbio skandal, zbog čega su je mnogi optuživali da je "privilegovana". Smetao im je i tretman koji je glumica dobijala, na šta je glumica rekla da je bila svesna svega, kao i da je zahvalna na podršci porodice. 

Zanimljivo je da je reditelj predstave istakao da je Felisiti dobila ulogu zbog svoje posvećenosti porododici, što je usledilo nakon glumičine tvrdnje da bi se osećala kao loša majka da nije svojevremeno postupila kako jeste, iako i dalje procesuira šta se dogodilo.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"SADA SVAKI SRBIN MOŽE DA ZAVRŠI U ZATVORU" Odalović i Bjegović o optužbama Kurtija: Obustavio je potražnju ZA NESTALIM LICIMA Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!