Felisiti Hafman, glumica najpoznatija po seriji "Očajne domaćice", platila je kaznu u iznosu od 30.000 dolara i provela je 11 dana u zatvoru zbog prevare 2019. godine. Naime, ona je dala mito Riku Singeru kako bi njenoj ćerki povećao broj bodova na prijemnom ispitu i kako bi upala na prestižni fakultet.

U njenom prvom javnom pojavljivanju Felisiti rekla je za "ABC" da je mislila da se neko sa njom šali kada su se pojavili FBI agenti da je uhapse.

"Pojavili su se na vratima, probudili moju ćerku, stavili mi lisice i odveli me. Pitala sam da li mogu da se presvučem, čak sam se okrenula ka jednom agentu i pitala ga - da li je ovo šala", rekla je Hofman.

Felisiti Hafman o zatvoru u kom je završila zbog davanja mita
Shutterstock 

Kaže da se kaje zbog davanja mita, ali dodaje da nije imala drugu opciju jer kako kaže - njena ćerka Sofija drugačije ne bi upala na fakultet. Naime, Felisiti tvrdi da ćerka ima problem sa pamćenjem.

Danas, Sofija studira na glumačkoj akademiji Karnegi Melon.

"Mislila sam da je to jedini način da moja ćerka ima neku budućnost. Bila sam spremna da prekršim zakon da joj pomognem. Dugujem ljudima izvinjenje, naročito akademskoj zajednici i studentima koji su vredno radili da bi uspeli na pošten način",kaže Hofman.

Glumica je pokrenula organizaciju "A New Way of Life" koja pomaže ženama da se reintegrišu u društvo, a koje su prethodno osuđivane.

"Želim da iskoristim svoje iskustvo i bol koju sam preživela da bih pomogla drugima", objašnjava Hofman.

Felisiti i njen suprug, takođe cenjen glumac Vilijam H. Mejsi, angažovali su Singera da pomogne Sofiji da dobije više poena kako bi upisala fakultet.

Felisiti Hafman i Vilijam H. Mejsi
The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumica tvrdi da je prevara prvobitno nije bila očigledna, ali da je sve postalo jasno kada je Singer tražio još novca jer u protivnom Sofija neće upisati nijedan fakultet.

"Verovala sam mu i on nam je ponudio način kako da upiše fakultet. To je bila jedina opcija", zaključuje Felisiti.

Bonus video

EVO KAKO DA PREPOZNATE INTERNET PREVARANTE! Stučnjak: Svaka lažna ponuda koja se nudi građanima obavezno sadrži OVAJ element kurir televizija

Izvor: Blic/ Wanted A.N.