Kontroverznom rokeru Merilinu Mensonu naloženo je da plati sudske troškove svoje bivše partnerke, glumice Evan Rejčel Vud, nakon što je odbačena njegova tužba za klevetu protiv nje. 

Menson je u tužbi tvrdio da je Vud "regrutovala, koordinirala i vršila pritisak" na žene da daju lažne izjave o njemu. Njegova tužba odbačena još u maju prošle godine, no sada je sud naložio Mensonu da plati 300,000 dolara.

Od muzičara se očekuje da pokrije i sudske troškove bivše supruge tokom njene odbrane na sudu. No, još uvek je aktuelna tužba same Rejčel Evans kojoj su se pridružile i druge žene koje su takođe iskusile neku vrstu nasilja od rokera.

Merilin Menson će morati da plati bivšoj verenici.
Shutterstock 

Mensonova kontra-tužba usledila je godinu dana nakon što se Vud oglasila na društvenim mrežama 2021. godine da bi javno imenovala svog bivšeg verenika zbog godina i godina zlostavljanja tokom njihove veze od 2007. do 2010. godine. Vud je 2017. rekla kongresnom komitetu da je bila silovana i više puta zlostavljana, ali isprva nije rekla ko je navodni predator.

Kada je otkrila o kome je reč, Mensona je odbacila njegova izdavačka kuća i CAA predstavništvo. 

Rejčel Evan Vud na suđenju.
youtube printscreen 

Inače, Merilin Menson, čije je zakonsko ime Brajan Hju Vorner nedavno je završio i društveno-koristan rad zbog duvanja nosa na video snimatelja na koncertu 2019. u Nju Hempširu. Kaznu je odradio u organizaciji koja obezbeđuje prostor za sastanke anonimnih alkoholičara, a sada će morati i bivšoj dragoj da plati 300.000 dolara.

Podsetimo, Mensona je 15 žena optužilo za silovanje među kojima je i bivša devojka Rejčel Vud koja je o svemu progovorila još 2018.

"Počelo je polako, ali je vremenom eskaliralo, uključujući pretnje da će mi oduzeti život, ispiranje mozga i buđenje pored čoveka koji je tvrdio da me voli i koji je, u stvari, silovao moje 'nesvesno' telo", rekla je tada i nastavila. "I najgori deo: bolesni rituali vezivanja ruku i stopala kako bih mogla biti psihički i fizički zlostavljana sve dok moj zlostavljač ne oseti da sam mu dokazala ljubav. Dok sam bila vezana, a on me tukao i govorio mi strašne stvari, stvarno sam mislila da bih mogla da umrem. Ne samo zato što mi je govorio: 'Mogao bih da te ubijem sada", već zato što sam se u tom trenutku osećala kao da sam napustila svoje telo, previše uplašena da pobegnem", rekla je ona.

Podsetimo, Evan je Mensona upoznala sa 18 dok je on još uvek bio u odnosu sa Ditom von Tiz. Ponudio joj je saradnju, a vremenom su optočeli vezu. U početku je bio, kako je istakla, divan i šarmantan, a onda su se stvari promenile.

Merilin Menson sa Ditom von Tiz.
Shutterstock 

"U početku je bio šarmantan i divan. Brzo je počeo da mi govori da sam njegova srodna duša i da me navodi da se preselim kod njega. Prvi put smo raskinuli posle godinu dana veze kada mi je posvetio pesmu "I Want to Kill You Like They Do in the Movies", a i on je u intervjuu rekao da je imao fantazije da me udara u glavu maljem", rekla je Evan svojevremeno.

Menson joj je bio opsednut njome, a u jednom danu znao je da je pozove čak 158 puta. Ukoliko se ne bi javila, rezao se žiletom. Ona je takođe morala da dokaže svoju lojalnost tetovažama i žigosanjem.

"On je urezao E u svoju kožu, a ja sam morala urezati M. Urezala sam slovo kod svoje vagine kako bi mu dokazala da njemu pripadam", opisala je glumica jednom prilikom.

Pročitajte još: SILOVAO JE I MUČIO DESETINE ŽENA, A SADA SLOBODNO HODA ULICOM: Dugo se krio od javnosti, a sada je izgledom sve šokirao

Silovana u spotu svog muža

Evan je otkrila i da ju je bivši suprug silovao na snimanju spota "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" koji je objavljen 2007. godine.

Ona je otkrila da je Menson zaista penetrirao u nju, iako je odnos trebalo da bude simuliran.

"Nisam pristala na to", rekla je Evan u dokumentarnom filmu koji se bavi njenim životom i karijero. Ona dodaje i da su joj na snimanju dali da pije apsint i da je zbog toga jedva bila pri svesti kada se to dogodilo.

"Snimanje spota bilo je najneprofesionalnije radno okruženje sa kojim sam se susrela u karijeri. Bilo je haotično, nisam se osećala sigurnom i niko nije pazio na mene", rekla je glumica. U nastavku dodaje da tada nije umela da se zauzme za sebe i kaže "ne" jer je, kako kaže, bila istrenirana da se nikome ne suprotstavlja, već da samo odradi posao za koji je angažovana.

"Filmskoj ekipi koja je radila na spotu bilo je izuzetno neprijatno i niko nije znao šta da uradi. Ja sam se osećala odvratno i kao da sam ja uradila nešto zbog čega treba da se stidim. Bila sam prisiljena na komercijalni seksualni čin pod lažnim tvrdnjama. Protiv mene je tada počinjen prvi zločin i suštinski ja sam bila silovana pred kamerama", rekla je glumica za spot koji je do sada pogledalo preko 33 miliona ljudi. U dokumentarcu se navodi i da joj je Menson dao "prilično jasna uputstva" u vezi sa tim kako će sa novinarima govoriti o spotu.

Ubrzo nakon toga, Mensonova izdavačka kuća je prekinula sve veze sa njim, a onda se oglasio i on sam: "Očigledno je da su moja umetnost i moj život uvek bili magnet za kontroverze, ali ove nedavne tvrdnje o meni su užasna izobličenja stvarnosti. Moji odnosi su uvek bili uz saglasnost istomišljenika. Ali bez obzira na to, drugi sada pogrešno tumače prošlost", glasila je njegova strana priče u koju je retko ko poverovao, te sve što mu se sada dešava, mnogi smatraju karmom.

Muzičar je inače u braku sa umetnicom i fotografkinjom Lindzi Elizabet Varner koja s vremena na vreme objavljuje njihove fotografije i kako se čini, jedina je koja je i dalje na njegovoj strani.

Merilin Menson sa novom ženom.
GIO/AB / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje  Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!