Loše vesti zaređale su se u kraljevskoj porodici. Najpre se saznalo da je Kejt Midlton imala operaciju abdomena, potom da je kralj Čarls hospitalizovan zbog uvećane prostate, a potom se oglasila i vojvotkinja od Jorka, Sara Ferguson koja se, nakon što je uspešno pobedila rak dojke, sada bori sa još jednim kancerom.

Bivša supruga brata kralja Čarlsa - ozloglašenog princa Endrua, i nekadašnja najbolja prijateljica princeze Dajane, nedavno je pobedila rak dojke, da bi se ispostavilo da njena bitka nije gotova, jer joj je dijagnostifikovan kancer kože.

Nje predstavnik za medije je o svemu obavestio britansku javnost: "Nakon što joj je ovog leta dijagnostikovan rani oblik raka dojke, Sari, vojvotkinji od Jorka, sada je dijagnostikovan i maligni melanom". 

"Njen dermatolog je tražio da se nekoliko mladeža ukloni i analizira u isto vreme dok je vojvotkinja bila podvrgnuta rekonstruktivnoj operaciji nakon mastektomije, a jedan od njih je identifikovan kao kancerogen."

"Ona je podvrgnuta daljim istragama kako lekari bili sigurni da je bolest uhvaćena u ranim fazama. Jasno je da je još jedna dijagnoza tako brzo nakon lečenja raka dojke bila uznemirujuća, ali vojvotkinja je i dalje dobre volje", izjavio je portparol, i dodao na kraju: 

"Vojvotkinja želi da se zahvali celom medicinskom timu koji joj je pružio podršku, a posebno svom dermatologu. Ona veruje da njeno iskustvo naglašava važnost provere veličine, oblika, boje i teksture i pojave novih mladežakoji mogu biti znak melanoma."

Vojvotkinjin rak kože su navodno primetili dermatolozi tokom njenog lečenja od raka dojke prošle godine, pa je nekoliko mladeža uklonjeno radi testiranja, a rezultati su stigli neposredno posle Božića.

Pročitajte još: OD NAJBOLJIH PRIJATELJICA DO LJUTIH RIVALKI: Sara posle 24 godine otkrila PRAVU istinu o Dajani

Inače, maligni melanom je najteži oblik raka kože, te ne čudi što su mnogi zabrinuti za stanje vojvotkinje.

Inače, njena ćerka Beatris pokroviteljka je Britanske fondacije za kožu i radila je sa pacijentima sa rakom kože. 

Sara Ferguson trenutno se leči u bolnici Rojal Marsden u Londonu kod dr Endru Fernesa, konsultanta medicinskog onkologa, i kod Ketrin Borisevič, konsultanta dermatologa u bolnici Kralj Edvard VII u Londonu, a nakon intervencija se trenutno oporavlja u Austriji.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Fotografije Kejt Midlton iz mladosti TikTok/royallover805

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!