Baš kao što se nedeljama najavljivalo, serija zapečaćenih dokumenata Džefrija Epstajna konačno je ugledala svetlost dana. Kako prenosi CNN, ovo je prva "tura" dokumenata koji će biti otpečaćeni prema sudskom nalogu od 18. decembra, a očekuje se još više u narednim nedeljama.

Dokumentacija, uključujući materijal koji tek treba da bude otpečaćen, sadržaće skoro 200 imena, uključujući i neke ljude koji su optužili Epstajna, istaknute poslovne ljude, političare...

Prva serija nije otkrila nikakva bombastična otkrića, s obzirom da su ta imena već dobro poznata javnosti, poput njegove desne ruke Gilejn Maksvel koja trenutno služi kaznu od 20 godina zatvora, o čemu će nešto kasnije biti reč.

Gilejn Maksvel i Džefri Epstajn.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jedna od žrtava Džefrija Epstajna je svedočila da je jednom izjavio da nekadašnji američki predsednik Bil Klinton "voli mlade".

Ona je tvrdila da je Klinton bio "ključna osoba" u odnosu Epstajna i Gilejn, te da su bili više nego bliski. Bivši predsednik, koji sada ima 77 godina, dugo je insistirao da su njegove veze sa Epstajnom bile na profesionalnoj osnovi, da bi pomogao rad Klintonove fondacije. Insistirao je 2019. da je tokom četiri putovanja Epstajnovim privatnim avionom, 2002. i 2003. godine, uvek bio u pratnji pratnje osoblja i agenata Tajne službe.

Ali sudski dokumenti iz juna 2016. daju drugačiju sliku. Klintonovo ime je spomenuto čak 50 puta u dokumentu od 950 stranica pored fotografija.

Bil Klinton tokom masaže.
Profimedia Bil Klinton i Šante Dejvis

Tu je i izjava Johane Sjoberg, koja je opisala kako joj je britanski princ Endru u šali dodirivao grudi dok ju je fotografisao. U pitanju je žena koja je radila za Epstajna i rekla da ju je pritiskao da povremeno pruža erotske masaže.

Pored Klintona, pominje se i ime "kralja popa" Majkla Džeksona, za kog Sjobergova kaže da ga je upoznala, ali se ga nije masirala, a u dokumentima se navodi da je pevač posećao Epstajna u njegovom domu u Palm biču.

U papirima se pojavljuje i ime čuvenog mađioničara Dejvida Koperfilda, poznatog mađioničara, koji je navodno izvodio mađioničarske trikove na večeri kojoj je prisustvovala Johana Sjoberg. On ju je, tvrdi ona, tada više puta pitao je li svesna da su "devojke plaćene da pronađu druge devojke".

Džefri Epstajn je zlostavljao devojke.
pritnscreen/youtube 

U sredu, nekoliko sati pre nego što su otpečaćeni sudski dokumenti, Mark, rođeni brat  Džefrija Epstajna, inače investitor nekretnina sa sedištem u Njujorku, rekao je da njegov brat tvrdio da ima informacije o Donaldu Trampu i Bilu Klintonu koje su bile toliko eksplozivne da bi poremetile predsedničke izbore 2016. Ipak, tvrdi da Džefri nikad nije iznosio detalje.

"Evo direktnog citata: 'Ako bih rekao šta znam o oba kandidata, oni bi morali da otkažu izbore.' To mi je Džefri rekao 2016.", ispričao je Mark, prenosi Daily Mail.

Pročitajte još: NIKO NE ŽELI OSTRVO HOLIVUDSKOG PEDOFILA: Iživljavao se nad decom pa se ubio, a za zločine odgovara ljubavnica iz pakla

Veza sa Gilejn Maksvel

Gilejn Maksvel, "monstrum ljubavnica" Džefrija Epstajna prošle godine je osuđena na 20 godina zatvora. Suđenje koje je započeto još u decembru 2021. konačno je dobilo svoj happy end, na radost žrtava. Naime, Gilejn je tada optužena da je četiri tinejdžerke podvodila Epstajnu sa kojim je tada bila u vezi, te da se nad njima iživljavala, ali ih i sama seksualno zlostavljala.

Jedan od tužilaca rekao je da bi osobe poput Gilejn trebalo da ostanu iza rešetaka do kraja života. Tada se spominjala i kazna od čak 65 godina zatvora, međutim, sud je ipak odredio 20 godina kao kaznu, verovatno imajući u vidu i godine, ali i zdravstveno stanje "ljubavnice monstruma". No, ko je zapravo Gilejn?

Gilejn Maksvel podvodila je devojčice Epstajnu.
Mike Maloney/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Bivši dečko i osuđeni pedofil, pokojni Džefri Epstajn opisivao ju je kao najboljeg prijatelja. Međutim, ona je bila i više od toga. Vodila je njegov dnevnik, držala pod ruku na bitnim događajima, organizovala zabave za britansku elitu koje su često dobijale reputaciju bizarnih jer su za animiranje gostiju bili zaduženi transvestiti ili "jako mlade ruske manekenke".

Zbog svega se našla na FBI listi najstraženijih žena. Bila je omiljeno dete tajkuna Roberta Maksvela, studirala je na Oksfordu pre nego što se osamdesetih preselila u London kako bi osnovala Kit Kat klub, kao mrežu moćnih žena. Radila je za očeve novine The European i bila postavljena za direktora Oksford junajted fudbalskog kluba, koji je on takođe posedovao.

I ko zna do kada bi sve to delovalo savršeno, da se te 1991. Robert Maksfel nije udavio, kada je pao sa jahte. Ubrzo se saznalo da je svoje bogatstvo i medijsko carstvo izgradio na kriminalu, a zaposlene je opljačkao za pola milijarde funti.

Zbog toga što je bila direktna meta očajnih ljudi, Gilejn beži u Njujork gde se kreće u elitnim krugovima i upoznaje Epstajna.

"On ju je spasao", izjavio je jedan njihov prijatelj, a prenosi Daily mail. "Kad joj je otac umro, bila je olupina; neutešna. Onda ju je Džefri podigao. To mu nikad nije zaboravila".

Epstajn joj je priuštio život u suvom luksuzu, kupio stan od 5 miliona evra na Menhetnu, a ona je zauzvrat bila upletenea u njegov život. Romantična veza se pretvorila u blisko prijateljstvo, navodno zato što je Epstajn želeo da se viđa s drugim ženama. Ili, kako se ispostavilo – devojčicama. A Maksvel je i u tome bila uz njega.

2005. jedan čovek došao je u Policijsku stanicu Palm Biča na Floridi i prijavio da je jedna devojka odvela njegovu 14-godišnju ćerku na Epstajnovo imanje, gde su dobile 300 dolara da se skinu i masiraju ga. Istražujući slučaj, policajci su razgovarali sa ukupno pet žrtava i 17 svedoka, koji su jednoglasno ukazali na to da je Epstajn ne samo tražio seksualne usluge od maloletnica, nego ih i plaćao za to. Njegova bivša kućna pomoćnica ispričala je da je njen nekadašnji poslodavac dobijao i po tri "masaže" dnevno. Epstajn je kasnije osuđen na samo 18 meseci zatvora, od čega je odslužio svega 13 i to u povlašćenim uslovima.

Nakon odsluženja kazne, registrovan je kao seksualni prestupnik trećeg stepena, što je značilo da postoji velika verovatnoća da će ponoviti krivično delo, ali je delovalo da ga to ne potresa.

Nastavio je da živi lagodnim životom, a jedan članak u novinama pokrenuo je federalce da otvore slučaj ponovo nakon čega su ga ponovo uhapsili 2019. godine. Više od deset federalnih agenata pretreslo je njegovu kuću na Menhetnu, gde je pronađeno na stotine seksualno sugestivnih fotografija devojaka, od kojih je za mnoge potvrđeno da su maloletne. U zaključanom sefu, pronađeni su diskovi sa fotografijama, kao i 70.000 dolara u kešu, 48 dijamanata, falsifikovani austrijski pasoš koji je istekao 1987. ali je imao Epstajnovu sliku i drugo ime.

Epstajnove žrtve nikada nisu dočekale pravdu: on se ubio vešanjem u zatvoru 10. avgusta 2019. godine, posle čega je sudija odbacio sve optužbe protiv njega. Međutim, situacija se sada menja, te će svi koji su učestvovali u nezakonitim radnjama ipak biti izvedeni pred lice pravde.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Nadzorne kamere snimile pedofila koji je pobegao iz suda Facebook/Atv Banja Luka

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!