Ostrvski raj na Karibima koji je pre 20 godina kupio američki bogataš Džefri Epstajn, godinama je bio mesto na kojem je seksualno zlostavljao maloletnice. Danas ostrva "Mali i Veliki Sveti Džejms" zovu ostrvom orgija i pedofilskim ostrvom.

Uprkos hipnotišućoj lepoti i velelepnom imanju koje nema ko ne bi poželeo, ova ozloglašena mesta i dalje nemaju kupce. Još u martu njihova cena spala je na 125 miliona dolara, odnosno 55 po ostrvu, što je više nego smešna cena za ovako nešto.

Ostrva Džefrija Epstajna ne mogu da se prodaju godinama.
TNS / ddp USA / Profimedia 

Sada je cena ponovo pala i to na 110 miliona dolara. Zainteresovanih je bilo, ali i dalje su snaćnije glasine o navodnom prokletstvu koje će zadesiti svakog ko odluči da poseduje "ostrva bluda". 

Inače ostrva su deo Devičanskim ostrva, a glavno je veličine je 28 hektara, i poseduju tri privatne plaže, heliodrom, privatni dok, benzinsku pumpu, dva bazena, stambeni kompleks, četiri vile za goste, teretane i tiki kolibu.

Ovde su, osim Epstajna, maloletne devojke zlostavljali i drugi pripadnici svetske elite poput, kako se tvrdi, princa Endrua, sina kraljice Elizabete. Jedna od devojaka koja je svedočila protiv njega rekla je da je učestvovala "u orgijama na privatnom ostrvu s drugim devojkama, koje su izgledale mlađe od 18 godina". 

Kasnije se saznalo da su neke devojke imale samo 14 godina, a dovođene su kao "maserke" od strane Epstajnove bivše ljubavnice Gilejn Maksvel koja se na njima podjednako monstruozno iživljavala. 

Džefri Epstajn je na ostrvu zlostavljao devojčice.
pritnscreen/youtube 

Ko je Gilejn Maksvel? 

Pripadnica elite u jednom trenutku ostala je bez ičega, a nakon smrti oca bila je neutešna. Ubrzo se saznalo da je svoje bogatstvo i medijsko carstvo izgradio na kriminalu, a zaposlene je opljačkao za pola milijarde funti.

Gilejn Maksvel je bila desna ruka Epstajna.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Gilejn beži u Njujork gde upoznaje Epstajna, i ulazi sa njim u romantičnu vezu, a on je bio taj koji ju je spasao i priuštio joj život na visokoj nozi na kakav je navikla. Veza se ubrzo pretvorila u prijateljstvo, a kasnije je bila ključna osoba u njegovim "akcijama". 

Epstajn koristio specijalne "masaže"

2005. jedan čovek došao je u Policijsku stanicu Palm Biča na Floridi i prijavio da je jedna devojka odvela njegovu 14-godišnju ćerku na Epstajnovo imanje, gde su dobile 300 dolara da se skinu i masiraju ga. Istražujući slučaj, policajci su razgovarali sa ukupno pet žrtava i 17 svedoka, koji su jednoglasno ukazali na to da je Epstajn ne samo tražio seksualne usluge od maloletnica, nego ih i plaćao za to.

Njegova bivša kućna pomoćnica ispričala je da je njen nekadašnji poslodavac dobijao i po tri "masaže" dnevno. Epstajn je kasnije osuđen na samo 18 meseci zatvora, od čega je odslužio svega 13 i to u povlašćenim uslovima.

Nakon odsluženja kazne, registrovan je kao seksualni prestupnik trećeg stepena, što je značilo da postoji velika verovatnoća da će ponoviti krivično delo, ali je delovalo da ga to ne potresa.

Nastavio je da živi lagodnim životom, a jedan članak u novinama pokrenuo je federalce da otvore slučaj ponovo nakon čega su ga ponovo uhapsili 2019. godine.

Više od deset federalnih agenata pretreslo je njegovu kuću na Menhetnu, gde je pronađeno na stotine seksualno sugestivnih fotografija devojaka, od kojih je za mnoge potvrđeno da su maloletne. U zaključanom sefu, pronađeni su diskovi sa fotografijama, kao i 70.000 dolara u kešu, 48 dijamanata, falsifikovani austrijski pasoš koji je istekao 1987. ali je imao Epstajnovu sliku i drugo ime.

Epstajnove žrtve nikada nisu dočekale pravdu: on se ubio vešanjem u zatvoru 10. avgusta 2019. godine, posle čega je sudija odbacio sve optužbe protiv njega. Srećom, suđenja koja se odnose na Epstajna i Maksvel još nisu završena.

Šta se desilo sa Gilejn?

Epstajnova bivša ljubavnica pokušavala je na sve moguće načine da dokaže da je nevina. Međutim, svaki njen pokušaj oboren je na sudu zahvaljujući neoborivim dokazima. Gilejn se žalila i na uslove u zatvoru i tvrdila da nije godinama pojela normalan obrok,a ono što su joj dali bilo je trulo, sa crvima, te da spava prekrivena bubama i pacovima. 

Gilejn Maksvel se žali na uslove u zatvoru.
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kaže i da kopaju po njenoj pošti i da namerno čuvaju važne dokumente kako ne bi mogla da se na vreme pripremi za suđenje. Ona je dodala da veruje da su potencijalni članovi žirija već dobili toliko negativnih informacija o njoj da je nemoguće da obezbedi pravično suđenje. Sada je pokušala još jednom da "spere ljagu sa svog imena", međutim, dokazi su ipak bili jači.

Gilejn Maksvel tvrdi da nije imala pravično suđenje.
John Lamparski/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!