Tom Kruz možda je jedan od najomiljenijih glumaca Holivuda, ali njegov "tron" polako se trese kako se s godinama otkrivaju brojne istine o njemu koje su povezane sa kultom u kojem je jedan od starešina. 

Kao što je poznato, Kruz je godinama član sajentološke crkve u koju ga je uvukla još prva supruga, a kako su jačala njegova uverenja tako je život njegovih partnerki bio sve teži i teži.

Tom Kruz je jedan od najpopularnijih glumaca.
Christopher Khoury/Australian Press Agency/Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Tako je usvojenu decu okrenuo proiv njihove majke Nikol Kidman, a glumica je tek pre nekoliko godina uspostavila kontakt sa ćerkom. U isti mah, Nikol je za razvod saznala preko medija, zbog čega je izgubila njihovu bebu

Nikol Kidman nije prošla slavno u braku sa Kruzom.
Profimedia 

Ništa bolje nije prošla ni Kejti Holms, njegova sledeća partnerka. Par je uplovio u vezu u aprilu 2005. a već u junu ju je verio.

U aprilu 2006. Kruz i Holms dobili su prvo zajedničko dete, ćerku Suri, a u novembru 2006. venčali su se na intimnoj ceremoniji u italijanskom zamku, a samo dešavanje koštalo ih je 3 miliona dolara prema pisanju portala E! Online.

Par je blistao od sreće na fotografijama i činilo se da je njihova veza sudbinska, toliko da su na par godina svi zaboravili na pakao koji je prošla Kidman.

Tom Kruz i Kejti Holms sa Suri.
GIULIO NAPOLITANO / AFP / Profimedia 

A onda je, 6 godina kasnije, otkriveno da se razvode. Govorilo se da je par glumio sreću, a da u tim pričama ima istine posvedočilo je i ono što je prethodilo samom venčanju, a što je, prema mišljenju mnogih, bilo gore od pakle. 

Poznato je da je glumica tokom braka sa Kruzom morala da sledi pravila sajentološke crkve među kojima je i ono o tihom porođaju. To pravilo nalaže da žena koja se porađa i svi prisutni na porođaju moraju da ćute kako bi bebu dočekala potpuna tišina što je, prema verovanju ove veske institucije, najbolje za razvoj deteta.

Kejti Holms je morala da sledi pravila sajentološke crkve čak i kada je reč sa Suri.
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Kejti je jedva čekala da pobegne od "terora" ove religijske zajednice, pa je vešto isplanirala beg u čemu su joj pomogli otac advokat i prijatelji. Od sajentoloških "zaštitnika" bežala je kroz tri američke države do iznajmljenog stana u Njujorku. Nažalost, i nakon razvoda morala je da sledi određena pravila. Bilo je navoda da Sajentološka crkva ugovorila njen brak sa Kruzom, ali Keti nije to potvrdila.

Nagađalo se i da je Kejti pobesnela kada je čula da je Tom želeo da njihovu ćerku Suri pošalje na krstarenje članova ove crkve tokom koje se obavlja bolna inicijacija, odnosno primoravanje na teške fizičke poslove (u slučaju da se član crkve požali, drugi članovi ga ismevaju i izbegavaju).

Pisalo je da je Kejti godinama skrivala pisma koja je Tom slao ćerki Suri kao i da je devojčica kasnije pronašla, a šta je prava istina, znaju samo oni.

Glumac ćerku nije video 10 godina, iako posle razvoda ima pravo na to 10 dana u mesecu. Dugo se polemisalo šta je razlog, da bi i sam glumac dao obrazloženje koje nije bilo konkretan odgovor iako je dosta toga reklo. 

Naime, Kruz je priznao da Suri više nije nije dao Sajentološke crkve. No, i najosnovnija pretraga na Guglu rekla bi vam da Sajentolozima nije dozvoljeno da komuniciraju sa onima koji su "izopšteni".

Doduše, to bi značilo da Tom ne komunicira sa pola Holivuda, što nije slučaj. Ali, ovo pravilo očigledno važi za najuže članove porodice. To, to nije jedini razlog zašto sa devojčicom koja će uskoro upisati i koledž nema komunikaciju. 

Suri Kruz danas ima 17 godina.
Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kruz je svojevremeno dao najgori izgovor ikada, zbog kojeg mu i danas kažu, bolje da je ćutao. Naime, on je sve opravdao obavezama oko snimanja.

"On svoje obaveze oko filmova koristi ako izgovor, ali to više nema težinu kod Suri", rekao je izvor.

No, blizak prijatelj Toma Kruza izjavio je da glumac nikada nije nameravao da se toliko udalji od ćerke, kao i da planira da uspostavi bolji odnos.

Tom Kruz navodno ne viđa ćerku zbog obaveza oko snimanja.
Valerie MACON / AFP / Profimedia 

Sada se šuška u holivudskim kuloarima da Kruz ima "pakleni plan" da Suri odvoji od majke koja je više puta javno isticala da ne podržava sajentologe, te da ne želi da njeno dete bude pod uticajem religije. 

Međutim, sada su mnogi sigurni da će on pokušati da uvuče i svoju ćerku Sajentološlu crkvu kada bude bila dovoljno stara da može sama da odlučuje, bez pitanja majke, odnosno kada napuni 18, što je za manje od godinu dana.

"Sigurna sam da je njegov glavni plan da sačeka dok Suri ne poraste, da bi je mogao namamiti u sajentologiju i odaljiti je od njene majke", rekla je Lija Remini javnosti, jedna od bivših članica koja je pre nekoliko godina javno progovorila o sajentološkoj crkvi.

Lija Remini je otkrila tajni plan Kruza.
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Uprkos tome što je otuđen od svoje ćerke, Tom Kruz nije odustao od toga da je uvuče u Sajentologiju i navodno ima plan da to učini čim se ostvare potrebni uslovi, a da li će u tome uspeti, ostaje da vidimo.

Pročitajte još: SADA SE ZNA ZAŠTO GLUMAC 10 GODINA NIJE VIDEO ĆERKU Na pitanje pobesneo i bolje da je ćutao nego što je dao ovaj IZGOVOR

Do tada, pogledajte kako Suri Kruz danas izgleda u galeriji u nastavku.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia Ćerka slavnog glumca izrasla je u pravu lepoticu

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

SINOĆ SAM GLEDALA PREMIJERU FILMA SA TOM KRUZOM I LEJDI GAGOM! DIDI J uživo sa Kanskog festivala, otkrila SVE PIKANTERIJE Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!