Brendan Frejzer neko vreme se nije mogao videti u javnosti, alo ovog puta, iz najboljih mogućih razloga. Slavni glumac zaposleniji je više nego ikad, a pozitivne kritike ređaju se jedna za drugom. 

Nakon ovacija zbog njegovog povratničkog filma "Whale" za koji je nagrađen i Oskarom, Brendan se pojavio i u "Killers of the Flower Moon", a šuška se da se mnogi utrkuju da mu nude dobre uloge, što nije bio slučaj prethodnih godina kada su mu vrata Holivuda bila zatvorena jer se zamerio "glavnom". 

Brendan Frejzer danas izgleda bolje nego ikad.
BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, njegov pakao je počeo kada ga je napastvovao bivši predsednik Holivudskog udruženja stranih novinara Filip Berk, kojeg je Brendan u jednom trenutku optužio za zlostavljanje.

Zbog ovog incidenta Frejzer je pao u depresiju. Navodno je Berk pokušao da ga obljubi i u tome i uspeo, a glumac je tvrdio da je nakon svega plakao "poput deteta". Nažalost, niko mu nije verovao jer je u to vreme vladao narativ da "muškarci ne mogu biti silovani", a nekadašnji predsednik HFPA-a sve je demantovao.

Brendan Frejzer je priznao da je bio zlostavljan u prošlosti.
@TheHapaBlonde / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Njegova leva ruka poseže, grabi me za zadnjicu, a jedan od njegovih prstiju dolazi do sredine. Počinje da ga pomera", prisetio se Frejzer. "Osetio sam se loše. Osećao sam se kao malo dete. Osećao sam se kao da mi u grlu stoji loptica. Mislio sam da ću zaplakati", ispričao je tada glumac.

Iako je Frejzeru poslao ručno pisano pismo, Berk je negirao da se bilo šta slično dogodilo i u obraćanju GQ-u istakao da je u pitanju "potpuna izmišljotina".

"Moje izvinjenje nije priznanje, već više: "Ako sam učinio ništa što je uznemirilo gospodina Frejzera, nije bilo namerno i žao mi je"", poručio je tada Berk, a od tog trenutka kreće pakao za Frejzera. Zbog cele situacije više nikada nije bio pozivan na Dodelu Zlatnih globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje. Bio je zabranjen u Holivudu, a uloga gotovo da nije bilo.

"Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali tišina je bila zastrašujuća", rekao je Frejzer. "Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste", objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi" Holivuda.

Brendan Frejzer je pao u depresiju kada je postao zabranjen u Holivudu.
Queensofthenorth/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema, te završio u bolnici gde je imao višetruke operacije. Njegovo lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finaliziran 2008. godine, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenja obima posla.

Brendan Frejzer se razveo od supruge.
Shutterstock 

Ipak, Frejzer nije izgubio veru u ljubav, te je sreću našao kraj devojke Džini Mur, koja mu je najveća podrška i koja ga je i naterala da dovede svoj život u red, a ponajviše kilograme koji su uticali na njegovo zdravlje.

Brendan Frejzer konačno je ponovo srećan u ljubavi.
Kazuko Wakayama / KCS Presse / Profimedia 

Frejzer je više puta bio i glavna meta ismevanja zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla.

Poseban šok je bilo nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma "Whale" na kojima je bilo teško prepoznati slavnog lepotana.

Brendan Frejzer ugojio se tokom godina.
A24 / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mnogi su bili ubeđeni da se zarad uloge još ugojio, ali, iako glumac jeste nabacio veliki broj kilograma, u pitanju je bio kostim. Ipak, sa uspehom filma "Whale" raslo je i njegovo samopouzdanje, zbog čega je Oskar bio samo "cherry on top" nakon svega što je prošao i vetar u leđa da svoju karijeru nastavi i zauzme mesto na A-listi koje mu pripada.

Brendan Frejzer se počeo da mršavi kada je počeo ponovo da dobija uloge.
Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia 

Sada se čini da je Frejzer konačno ostavio sve ono loše u prošlosti, gde i treba da bude, te sada konačno uživa u životu kako to nije radio godinama. 

Brendan Frejzer sa prijateljicom u Njujorku.
BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Paparaci su ga nedavno uslikali u društvu prijateljice u Njujorku, a mnogima nije promakla jedna stvar - glumac se sve vreme smejao, što u prošlosti nije bio slučaj. 

Takođe, Frejzer je izgubio još kilorama te izgleda bolje nego ikada pre, a njegova pojava zrači nekom drugačijom energijom, što je pravo osveženje, te se samo nadamo da će njegova sreća ovog puta potrajati i da će nastaviti da ređa sjajne uloge kojih je njegova publika željna.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

ĆERKA ALEKA BOLDVINA OTKRILA DA JE IMALA ABORTUS: "Silovana sam kao tinejdžerka" TikTok/irelandshmireland

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!