Brendan Frejzer vratio se u Holivud u velikom stilu. Nakon neverovatnog uspeha sa povratničkim filmom "Whale" koji je pobrao fantastične kritike i zbog kojeg je dobio ovacije publike, čini se da je konačno sve loše ostavio iza sebe. 

Brendan Frejzer potpuno se promenio.
AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Iako mu je Zlatni globus izmakao za dlaku, čini se da ga to ni najmanje ne potresa jer je od samog starta bojkotovao dodelu nagrade zbog organizatora među kojima je čovek koji mu je gotovo uništio karijeru. 

Naime, Frejzer se godinama retko pojavljivao u javnosti, a svemu je "kumovao" napad bivšeg predsednika Holivudskog udruženja stranih novinara Filipa Berka, kojeg je Brendan u jednom trenutku optužio za zlostavljanje.

Brendan Frejzer je u jednom trenutku optužio novinara za zlostavljanje.
Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia 

Zbog ovog incidenta Frejzer je pao u depresiju. Navodno je Berk pokušao da ga obljubi i u tome i uspeo, a glumac je tvrdio da je nakon svega plakao "poput deteta". Nažalost, niko mu nije verovao, a nekadašnji predsednik HFPA-a sve je demantovao.

"Njegova leva ruka poseže, grabi me za zadnjicu, a jedan od njegovih prstiju dolazi do sredine. Počinje da ga pomera", prisetio se Frejzer. "Osetio sam se loše. Osećao sam se kao malo dete. Osećao sam se kao da mi u grlu stoji loptica. Mislio sam da ću zaplakati", ispričao je tada glumac.

Brendan Frejzer je opisao šta je doživeo od uglednog novinara.
Shutterstock 

Iako je Frejzeru poslao ručno pisano pismo, Berk je negirao da se bilo šta slično dogodilo i u obraćanju GQ-u istakao da je u pitanju "potpuna izmišljotina".

"Moje izvinjenje nije priznanje, već više: "Ako sam učinio ništa što je uznemirilo gospodina Frejzera, nije bilo namerno i žao mi je"", poručio je tada Berk, a od tog trenutka kreće pakao za Frejzera. Zbog cele situacije više nikada nije bio pozivan na Dodelu Zlatnih globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje. Bio je zabranjen u Holivudu, a uloga gotovo da nije bilo.

Brendan Frejzer bio je zabranjen u Holivudu.
Kazuko Wakayama / KCS Presse / Profimedia 

"Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali tišina je bila zastrašujuća", rekao je Frejzer. "Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste", objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi" Holivuda.

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema, te završio u bolnici gde je imao višetruke operacije. Njegovo lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finaliziran 2008. godine, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenja obima posla.

Brendan Frejzer nije mogao da plaća alimentaciju jer nije imao posla.
Shutterstock 

Ipak, Frejzer nije izgubio veru u ljubav, te je sreću našao kraj devojke Džini Mur, koja mu je najveća podrška i koja ga je i naterala da dovede svoj život u red, a ponajviše kilograme koji su uticali na njegovo zdravlje.

Frejzer je više puta bio i glavna meta ismejavanja zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla.

Brendan Frejzer je nekad bio glavni frajer Holivuda.
Youtube 

Poseban šok je bilo nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma "Whale" na kojima je bilo teško prepoznati slavnog lepotana.

Brendan Frejzer ugojio se zbog uloge Whale.
A24 / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mnogi su bili ubeđeni da se zarad uloge još ugojio, ali, iako glumac jeste nabacio veliki broj kilograma, u pitanju je bio kostim. Ipak, primetno je bilo da je pred njim još uvek dalek put da bi skinuo višak. 

Sada se glumac ponovo pojavio u javnosti i to na BAFTA Tea Party upravo sa Džini, i jasno je da je Frejzer u međuvremenu skinuo ogroman broj kilograma. 

U elegantnom sivom odelu pozirao je sa ogromnim osmehom okupljenim novinarima, a pozitivni komentari nisu izostali.

Frejzer je konačno onaj stari, a transformacija je neverovatna, te se mnogi nadaju da, nakon uspeha sa filmom "Whale", ponude za nove uloge neće izostati, te da glumac nikad više neće završiti na mračnom mestu na kojem je bio sve ove godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!


s