Ukoliko ste voleli film "Džordž iz Džungle" ili pak franšizu "Mumija", sigurno smo da se sećate poznatog lepotana Brendana Frejzera koji je sve do 2013. godine bio jedno od omiljenih lica Holivuda.

Međutim, nekada slavna "muškarčina" odjednom je nestala iz javnosti, nakon skandala koji mu je gotovo okončao karijeru. Naime, ona je tada optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja stranih novinara Filipa Berka za zlostavljanje.

Brendan Frejzer nekada je bio glavni lik u Holivudu.
Youtube 

Zbog ovog incidenta Frejzer je pao u depresiju. Navodno je Berk pokušao da ga obljubii u tome uspeo, a glumac je tvrdio da je nakon svega plakao "poput deteta". Nažalost, niko mu nije verovao, a nekadašnji predsednik HFPA-a sve je demantovao.

Od tog trenutka kreće pakao za Frejzera, a zbog cele situacije nije bio pozivan ni na Dodelu Zlatnih globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje. Bio je zabranjen u Holivudu, a uloga gotovo da nije bilo.

BRendan Frejzer bio je zabranjen u holivudu.
Youtube 

"Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali tišina je bila zastrašujuća", rekao je Frejzer. "Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste", objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi" Holivuda.

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema, te završio u bolnici gde je imao višetruke operacije. Njegovo lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finaliziran 2008. godine, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenja obima posla.

BRendan Frejzer prošao je kroz gadan razvod.
Shutterstock 

Frejzer je više puta bio i glavna meta ismejavanja zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla. Poseban šok je bilo nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma "Whale" na kojima je bilo teško prepoznati slavnog lepotana.

BRendan Frejzer šokirao je izgledomsa 200 kilograma.
A24 / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mnogi su bili ubeđeni da se zarad uloge još ugojio, ali, iako glumac jeste nabacio veliki broj kilograma, u pitanju je bio kostim. Međutim, upravo ova uloga vratila ga je ponovo u žižu javnosti, a film je izazvao ogromnu pažnju javnosti, kao i ovacije nakon prikazivanja.

Frejzer je konačno dobio vetar u leđa koji mu je bio potreban, a njegov slučaj ponovo se našao na radaru medija koji su ovog puta komentarisali da je Frejzer prvi muškarac iz javnog sveta koji je progovorio o zlostavljanju i zapravo bio deo "MeToo pokreta i pre njegovog nastajanja.

BRendan Frejzer konačno je onaj stari.
Kazuko Wakayama / KCS Presse / Profimedia 

Glumac je srećom sada angažovaniji nego ikad pre, a vrata koja su mu bila zatvorena, sada su mu širom otvorena. Njega su paparaci nedavno uslikali i kada je napuštao hotel, a nikome nije promaklo i da je Frejzer izgubio ogroman broj kilograma, što su mnogi pozdravili, te se čini da je sve u njegovom životu konačno došlo na svoje.

Brendan Frejzer je izgubio veliki broj kilograma.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

A kako je nekad izgledao, i koliko se promenio nakon svega što je prošao, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia, Shutterstock Pogledajte koliko se promenio Brendan Frejzer od dana najveće slave.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!