Brendan Frejzer apsolutni je pobednik filmskog festivala u Veneciji. Slavni glumac, nakon što je godinama bio na "crnoj listi" Holivuda, predstavio se povratničkim filmom "Whale", a ovacije publike koja mu nije dala da napusti svečanu salu dovele su ga do suza. 

U drami Darena Aronofskog, Frejzer igra Čarlija, ekstremno gojaznog čoveka koji pokušava da se približi i ponovo poveže sa svojom 17-godišnjom ćerkom.

Njih dvoje udaljili su se nakon što je Čarli napustio porodicu zbog svog novog partnera homoseksualca, koji je kasnije umro. Frejzerov lik posle toga počeo je da se prejeda zbog bola i osećaja krivice i doveo se u stanje preterane gojaznosti.

Inače, sa njim rame uz rame igra i Sejdi Sink koju je publika zavolela u popularnoj seriji "Stranger Things". Kritičari su više nego pozitivno iznenađeni ostvarenjem, a transformacija glumca bila je neverovatna.

Frejzer se inače u Veneciji pojavio i sa suprugom, i nije skidao osmeh sa lica, a mnogi su komentarisali i da je glumac konačno skinuo dobar deo kilaže koju je nabacio nakon što je upao u depresiju zbog svega što mu se dešavalo.

Brendan Frejzer pojavio se u Veneciji sa suprugom.
Kazuko Wakayama / KCS Presse / Profimedia 

Podsetimo, Frajzer je iz javnosti nestao nakon što je optužio bivšeg predsednika Holivudskog udruženja stranih novinara Filipa Berka za zlostavljanje. Zbog ovog incidenta Frejzer je pao u depresiju. Navodno je Berk pokušao da ga obljubi i u tome gotovo uspeo, a glumac je tvrdio da je nakon svega plakao "poput deteta".

Brendan Frejzer pojavio se na festivalu u Veneciji.
Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia 

Nakon ovog skandala koji je nekadašnji predsednik HFPA-a demantovao, Frejzer je tvrdio da je retko bio pozivan na Dodelu Zlatnih globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje.

"Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali tišina je bila zastrašujuća", rekao je Frejzer. "Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste", objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi" Holivuda.

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema, te završio u bolnici gde je imao višetruke operacije. Njegovo lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Takođe, iza sebe ima brak sa glumicom Afton Smit sa kojom ima troje dece. Razvod je bio veoma buran, i finaliziran je 2008. godine, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenja obima posla.

Frejzer je više puta bio i glavna meta ismejavanja zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla. Čak i u filmu "Whale", iako je većinski kostim, bilo je jasno da se glumac poprilično ugojio, a koliko se promenio za sve ove godine pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia, Shutterstock Pogledajte koliko se promenio Brendan Frejzer od dana najveće slave.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!