Sinoćna dodela Oskara defintivno je bila u znaku Brendana Frejzera. Nakon godina i godina nepravde, zabranjivanja, uništene karijere, dočekao je konačno svojih "pet minuta" i uzeo ono što mu pripada. Naime, slavni glumac nagrađen je za "najbolju mušku ulogu" za ostvarenje Darena Arofonskog "The Whale", što je u neku ruku bilo i očekivano, s obzirom da je film pokupio sve najbolje kritike.

Brendan je bio u neverici nakon što je čuo svoje ime, a na binu je izašao sa suzama u očima. "Dakle ovako izgleda multiuniverzum", rekao je, a potom se zahvalio Arofonskom na pruženoj prilici.

"Zahvalan sam što mi je dao nov kreativni život i što me je ukrcao na brod 'The Whale'. U ovom poslu sam 30 godina i stvari nisu krenule u najboljem smeru. Hvala vam na ovom priznanju", rekao je Frejzer, nakon čega je dobio gromoglasan aplauz.

Podsetimo, slavni glumac i film "Whale" su prošle godine na festivalu u Veneciji dobili ovacije koje su trajale čak 14 minuta. Uplakani glumac nije skrivao sreću zbog podrške bez koje je dugo bio, s obzirom da mu niko nije verovao da je bio zlostavljan, s obzirom da "muškarci ne mogu da budu silovani", kako se dugo smatralo.

Naime, Frejzer se godinama retko pojavljivao u javnosti, a svemu je "kumovao" napad bivšeg predsednika Holivudskog udruženja stranih novinara Filipa Berka, kojeg je Brendan u jednom trenutku optužio za zlostavljanje.

Zbog ovog incidenta Frejzer je pao u depresiju. Navodno je Berk pokušao da ga obljubi i u tome i uspeo, a glumac je tvrdio da je nakon svega plakao "poput deteta". Nažalost, niko mu nije verovao, a nekadašnji predsednik HFPA-a sve je demantovao.

Brendan Frejzer bio je napastvovan od strane uglednog novinara.
Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia 

"Njegova leva ruka poseže, grabi me za zadnjicu, a jedan od njegovih prstiju dolazi do sredine. Počinje da ga pomera", prisetio se Frejzer. "Osetio sam se loše. Osećao sam se kao malo dete. Osećao sam se kao da mi u grlu stoji loptica. Mislio sam da ću zaplakati", ispričao je tada glumac.

Iako je Frejzeru poslao ručno pisano pismo, Berk je negirao da se bilo šta slično dogodilo i u obraćanju GQ-u istakao da je u pitanju "potpuna izmišljotina".

Brendan Frejzer nakon skandala više nije bio deo Holivuda.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

"Moje izvinjenje nije priznanje, već više: "Ako sam učinio ništa što je uznemirilo gospodina Frejzera, nije bilo namerno i žao mi je"", poručio je tada Berk, a od tog trenutka kreće pakao za Frejzera. Zbog cele situacije više nikada nije bio pozivan na Dodelu Zlatnih globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje. Bio je zabranjen u Holivudu, a uloga gotovo da nije bilo.

"Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali tišina je bila zastrašujuća", rekao je Frejzer. "Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste", objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi" Holivuda.

Brendan Frejzer se zbog depresije ugojio.
Queensofthenorth/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema, te završio u bolnici gde je imao višetruke operacije. Njegovo lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finaliziran 2008. godine, međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenja obima posla.

Frejzer je bivšoj morao da plaća vrtoglave iznose.
Shutterstock 

Ipak, Frejzer nije izgubio veru u ljubav, te je sreću našao kraj devojke Džini Mur, koja mu je najveća podrška i koja ga je i naterala da dovede svoj život u red, a ponajviše kilograme koji su uticali na njegovo zdravlje.

Frejzeru je najveća podrška nova devojka.
AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Frejzer je više puta bio i glavna meta ismejavanja zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla.

Frejzer je često bio na meti kritika jer više ne izgleda kao nekada.
Shutterstock 

Poseban šok je bilo nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma "Whale" na kojima je bilo teško prepoznati slavnog lepotana.

Frejzer je za "Whale" deformisao svoj izgled.
A24 / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mnogi su bili ubeđeni da se zarad uloge još ugojio, ali, iako glumac jeste nabacio veliki broj kilograma, u pitanju je bio kostim. Ipak, sa uspehom filma "Whale" raslo je i njegovo samopouzdanje, zbog čega je Oskar bio samo "cherry on top" nakon svega što je prošao i vetar u leđa da svoju karijeru nastavi i zauzme mesto na A-listi koje mu pripada. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!