Poslednjih dana velika se prašina podigla oko reči pojedinih slavnih lica da "danas svako može da sebe naziva voditeljkom i da se bavi javnim poslom". U nameri da proverimo da li u tim rečima ima istine, prelistali smo biografije slavnih voditeljki na domaćoj sceni, a u nastavku otkrivamo koja je najškolovanija, a koja jedva ima završenu srednju školu

Marija Kilibarda

Marija Kilibarda je jedna od obrazovanijih na listi.
ATA Images 

Marija Kilibarda već više od deceniju važi da jednu od najlepših voditeljki na našim prostorima. A pored zanosnog izgleda, može se pohvatliti sa, čak, dve diplome. Studirala je na Fakultetu političkih nauka, smer Socijalni rad i politika i na Višoj školi smer sportski menadžment, piše Stil.

Maja Nikolić

Maja Nikolić rođena je u u Sarajevu, a sa 18 godina se preselila u Beograd gde je započela voditeljsku karijeru. Od malih nogu se, kao balerina, pojavljivala u dečijoj emisiji Nedeljni zabavnik. Završila je Prvu gimnaziju u Sarajevu i Višu turističku školu u Beogradu.

Kristina Radenković

Kristina Radenković, voditeljka "Slagalice", završila je Prirodno matematički fakultet i Akademiju umetnosti.

Nataša Miljković

Nataša Miljković diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi.

Sanja Kužet

Sanja Kužet, koja po mišljenju mnogih zrači neodoljivim seksepilom, prvo je studirala geografiju, a potom je završila međunarodnu poslovnu ekonomiju.

Vesna Dedić

Vesna Dedić, voditeljka kultne emisije "Balkanskom ulicom " u kojoj je ugostila sva eminentna imena sa naše javne scene. Diplomirala je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, te je i veoma uspešna spisateljica, čija se dela prodaju u velikim tiražima.

Dušica Jakovljević

Dušica Jakovljević odrasla je i školovala se u rodnom gradu, a u svet novinarstva, radijskog i televizijskog posla uplovila je sa samo 17 godina. Pohađala je nekadašnju Osnovnu školu „Braća Ribar“ (danas ta škola nosi naziv „Kralj Petar Prvi“).

Posle osnovne škole je upisala gimnaziju, a u trećem razredu je saznala da Radio „Akademac“ traži novinare, voditelje i saradnike. Prijavila se i odmah dobila posao, jer se rukovodstvu i uredništvu mnogo dopao njen glas i tako je uplovila u svet medija.

Sanja Marinković

Sanja Marinković, autorka čuvene emisije "Magazin IN", u srpskoj prestonici je završila osnovnu školu i XII gimnaziju. Na Višoj poslovnoj školi je završila menadžment, nakon toga i finansijski menadžment na Univerzitetu Megatrend. Govori engleski i francuski jezik.

Jelena Bačić Alimpić

Jelena Bačić Alimpić bila je jedna od najpopularnijih TV lica kod nas, a njene emisije su beležile rekordnu gledanost i sve poznate ličnosti su se utrkivale da budu njeni gosti.

Čini se u jeku najveće slave, povukla se iz javnosti i posvetila velikoj ljubavi - pisanju. Ta odluka nije mnogo iznenadila njene bliske ljude, jer jer Jelena upravo i završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu, smer jugoslovenska književnost i srpskohrvatski jezik.

Dragana Kosjerina

Dragana Kosjerina je obrazovana i uspešna voditeljka.
Instagram 

Voditeljka Dragana Kosjerina važi za jednu od najatraktivijih voditeljki i trenutno radi na Radio-televiziji Srbije. Želela je da bude stomatolog i iako je završila Zubotehničku školu kao odličan đak, odlučuje da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu, međutim u tome ne uspeva, pa se upisuje na Fakultet za kulturu i medije, na kojem uspešno diplomira, a potom završava master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Lea Kiš

Lea Kiš, koju mnogi prepoznaju po specifičnom glasu, magistrirala je komunkologiju i ima doktorat iz oblasti kulture i medija na Fakultetu dramskih umetnosti.

Maja Manojlović

Maja Manojlović je prepoznatljivo je lice informativnog programa, U Beogradu je završila osnovnu školu i gimnaziju, a potom je završila Filološki fakultet, smer - književnost.

Tamara Raonić

Tamara Raonić bila je zaštitno lice jedne muzičke emisije. Imala je svega 18 godina kada se prijavila na konkurs za stjuardese kompanije "Jat", nije imala velika očekivanja, te je za nju bilo veliko iznenađenje kada je saznala da je dobila posao. Odmah po završetku srednje škole počela je da radi.

Proputovala je svet i postala zvanično najlepša stjuardesa, a onda je posle dve godine promenila profesiju. Na Trećem kanalu je započeka karijeru voditeljke, a prva emisijia koju je radila bila je "Svetlosti velegrada". Kako je svojom harizmom i lepotom privlačila pažnju gde god bi se pojavila, primetili su je čelnici jedne televizije i ponudili joj angažman u emisiji.

Možda će vas zanimati da pročitate i KOJE ŠKOLE IMAJU NAJPOZNATIJE SRPKINJE.

Bonus video:

Voditeljka se u jutarnjem pojavila u dresu reprezentacije Instagram

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!