Da li ste se ikada zapitali koje škole su završile neke od najpoznatijih Srpkinja? Činjenica je da obrazovanje nije uvek preduslov za uspeh, jer je svaka od ovih žena na listi lepa, uspešna, popularna... međutim, dok se neke mogu pohvaliti diplomama prestižnih fakulteta ima i onih koje imaju jedva osnovnu školu. 

Pogledajte kakvo obrazovanje imaju najpoznatije žene na ovim prostorima i procenite kojoj je od njih škola pomogla na putu do uspeha, a koja se dobro "snašla".

Nataša Bekvalac

Nataša Bekvalac ima višu školu.
Instagram 

Iako je Nataša Bekvalac rano ušla u estradne vode, mnogi ne znaju da je lepa pevačica zapravo završila Višu školu za sportske trenere, i to sa najvišom ocenom, a ljubav prema sportu nasledila je od oca, fudbalskog stručnjaka Dragoljuba Bekvalca.

Dunja Jovanić

Dunja Jovanić je završila ekonomiju.
Instagram 

Jedna od naših najpopularnijih influenserki završila je ekonomski fakultet i izvesno vreme i radila kao ekonomistkinja. Ipak, ljubav prema drugim stvarima je prevagnula.

Marija Kilibarda

Marija Kilibarda je završila višu.
pritnscreen/instagram 

Završila je osnovnu školu „Kralj Petar Prvi“ i srednju medicinsku školu gde je učila za fizioterapeuta. Kasnije je studirala na Fakultetu političkih nauka, smer socijalni rad i politika i na Višoj školi smer sportski menadžment.

Nevena Božović

Nevena Božović je visoko obrazovana.
Instagram 

Naša proslavljena pevačica pohađala je osnovnu i srednju školu u Kosovskoj Mitrovici. Kasnije je studirala na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, a 2019. godine završila je specijalizaciju iz solfeđa.

Dragana Kosjerina

Dragana Kosjerina je među obrazovanijima.
Instagram 

Jedna od najatraktivijih voditeljki svojevremeno je želela da bude stomatolog i iako je završila Zubotehničku školu kao odličan đak, odlučuje da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu, međutim u tome ne uspeva, pa se upisuje na Fakultet za kulturu i medije, na kojem uspešno diplomira, a potom završava master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Nina Seničar

Nina Seničar je završila škole u inostranstvu.
Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Glumica i voditeljka je magistrirala međunarodnu ekonomiju i menadžment u umetnosti, kulturi, medijima i zabavi, a kasnije 2006. godine je diplomirala ekonomiju na Univerzitetu Boconi u Milanu.

Jelena Đoković

Jedna od najobrazovanijih Srpkinja je svakako supruga najboljeg svetskog tenisera, Novaka Đokovića. Jelena, koja je završila studije Business Administration na Univerzitetu Bocconi u Milanu, da bi 2011. dobila i zvanje mastera na smeru Luxury Management and Services Internacionalnog univerziteta u Monaku.

Edita Aradinović

Pevačica Edita Aradinović napustila je srednju školu takođe zbog karijere. Ona se ispisala iz Srednje tehničke škole za dizajn kože kada je osetila slast noćnog života i zarade.

Nikolija Jovanović

Nikolija Jovanović je studirala u Atini.
ATA Images 

U Grčkoj se školovala i pevačica Nikolija Jovanović, ćerka slavne pevačice Vesne Zmijanac. Ona poseduje diploma sa Deree-a – The American College of Greece.

Lena Kovačević

Slavna pevačica je studirala i završila Muzički konzervatorijum u Amsterdamu.

Severina 

Severina ima samo osnovnu.
Instagram 

Prema informacijama na internetu, Severina ima samo osnovnu školu. Hrvatska zvezda je upisala Srednju muzičku školu Josipa Hatzea u Splitu, ali ju je ubrzo napustila, tako da danas ima samo osnovno obrazovanje. 

Jelena Rozga

Jelena Rozga je bila balerina.
ATA Images 

Jelena Rozga završila je gimnaziju i srednju baletsku u Zagrebu, nakon čega je uskoro počela da pleše za Hrvatsko narodno pozorište.

Teodora Džehverović

Teodora je želela da postane advokat, ali se kasnije odlučila za muziku. Prema informacijama koje se mogu naći na internetu, Teodora je išla u baletsku školu, a potom je počela da se takmiči u popularnom takmičenju narodne muzike.

Milica Pavlović

Milica Pavlović završila je dve srednje i fakultet.
Instagram 

Završila je dve srednje škole od kojih je jedna i „Stanislav Binički“ u Leskovcu, teoretski odsek. Diplomirala je na Fakultetu za kulturu i medije na Megatrend univerzitetu, smer odnosi sa javnošću. Pohađala je školu pop muzike Aleksandre Radović.

Jelena Karleuša

Jelena je nakon završene osnovne škole upisala Zemunsku gimnaziju, ali je završila drugu školu spletom okolnosti. "Posle osnovne škole upisala sam srednju – gimnaziju, pa sam se ispisala iz gimnazije, pa sam vanredno završila turističku i muzičku školu", rekla je pevačica jednom prilikom.

Sara Jovanović

Sara Jovanović je odrasla u Rimu.
Instagram 

Popularna pevačica u Rimu je završila osnovnu i deo srednje škole, a po povratku u Beograd završila je Treću beogradsku gimnaziju i bila je učenica bilingvalnog, tj. italijansko-srpskog odeljenja. Upisala je italijanski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Sofija Milošević 

Sofija Milošević se školovala u inostranstvu.
pritnscreen/instagram 

Lepa manekenka od najranijih dana je u svetu manekenstva, a nakon srednje škole, upisala je poslovne studije (Bussines school of English) u Americi.

Jelisaveta Orašanin

Jelisaveta Orašanin završila je fakultet.
Instagram 

Jelisaveta je išla u nižu muzičku školu gde je naučila da svira klavir i gitaru. 2011. godine je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Jovana Đorđević

Jovana Đorđević upisala je pravni.
Instagram 

Jedna od najlepših žena u Srbiji najpre je završila je gimnaziju "Svetozar Marković" u Novom Sadu, da bi nakon toga upisala Pravni fakultet.

Tamara Dragičević

Tamara Dragičević beskrajno je talentovana i obrazovana.
Instagram 

Prvo je želela da postane doktorka, ali to se promenilo kada je u osnovnoj školi krenula na glumačku sekciju. U sedmom razredu je postala član pozorišta Dadov. Školovanje je nastavila u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Bila je odličan đak i bavila se etno pevanjem. 

Kada je bila treći razred gimnazije, upisala je Fakultet dramskih umetnosti. Nakon toga je upisala master na istom fakultetu.

Emina Jahović

Emina Jahović završila je privatni fakultet.
ATA Images 

Emina je pohađala Osnovnu školu „Meša Selimović“. Dve godine je trenirala košarku, a pošto je bila talentovana, išla je na časove gitare, bila je član hora i bavila se glumom, vajarstvom i folklorom. Želela je da postane arhitekta, ali ipak se odlučila za muziku. Kasnije je diplomirala na Fakultetu za menadžment na BK Univerzitetu.

Anastasija Ražnatović

Mlada pevačica i odnedavno verenica fudbalera Nemanje Gudelja najpre je završila britansku i muzičku školu u Beogradu, a pre par godina je upisala fakultet za biznis na jednom prestoničkom univerzitetu.

Tamara Kalinić

Tamara Kalinić je farmaciju zamenila modom.
printscreeen/instagram/tamara 

Najslavnija srpska influenserka može da se pohvali diplomom sa Farmaceutskog fakulteta. Ipak, iako je jedno vreme i radila kao farmaceutkinja, brzo je shvatila da je njena ljubav ipak moda, od čega je danas izgradila uspešan biznis.

Zorana Jovanović Zorannah 

Pohađala je privatnu srednju školu „Miloš Crnjanski“ i trebala je četvrtu godinu da završi u Americi, ali naprasno je odlučila da ostane u Srbiji. Školovanje je nastavila u Accademie Del Luso, poznatoj italijanskoj školi za modu i dizajn.

Katarina Grujić

Iako je veoma rano uplovila u muzičke vode, Katarina Grujić ipak nije zapostavila obrazovanje. Ona je nakon završene privatne gimnazije upisala i završila Fakultet za medije i komunikacije na Singidunumu.

Mirka Vasiljević

Mirka Vasiljević ima srednju školu.
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

Završila je gimnaziju „Runđer Bošković“ i pohađala je „UMS“ školu za talente.

Konstrakta

Konstrakta je arhitekta.
Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia 

Ana Đurić Konstrakta završila je osnovnu, srednju školu, te stekla zvanje diplomirani inženjer arhitekture.

Bonus video:

ŠTA PREDSTAVLJA FINSKI MODEL ZA SPREČAVANJE NASILJA U ŠKOLAMA? Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!