Jelena i Novak Đoković oduvek su isticali koliko je bitno obrazovanje. Znanje je moć, o čemu je supruga najboljeg tenisera često govorila, ali malo ko zna koje škole je završila.

Zapravo, svojim diplomama mnoge bi postidela, a kako stvari stoje, ne planira tu da se zaustavi. Tako je najpre pohađala Sportsku gimnaziju jer se ozbiljno bavila atletikom. 

Jelena Đoković može da se pohvali zavidnim obrazovanjem.
ATA Images 

Nakon završene srednje škole uspela je da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gde je studirala "Business administration", a potom završila i master.

Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smeru "Luxury Management and Services" Internacionalnog univerziteta u Monaku. 

Jelena je i nakon toga nastavila da pohađa različite kurseve i seminare, te svoje znanje svakodnevno uvećava. 

Jelena Đoković neprekidno uvećava svoje znanje.
pritnscreen/instagram 

Kada je reč o našem proslavljenom teniskom asu, priča je nešto drugačija, a on je na sopstvenoj koži osetio šta znači kad neke stvari moraju da "trpe" zarad karijere. 

Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica. Međutim, već kao sedmogodišnjak je imao jasan cilj - da bude svetski broj jedna u tenisu! I na njegovom ostvarenju je počeo vredno da radi još od tog momenta.

Novak Đoković žrtvovao je obrazovanje zarad karijere.
AFP / AFP / Profimedia 

Dijana i Srđan su prepoznali talenat u svom sinu i podržali ga u ispunjavanju njegovog sna, te su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini Nole je bio profesionalni teniser.

Potom je Đokoivć upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine.

Novak Đoković izbačen je iz škole sa 16.
MPNC / Backgrid USA / Profimedia 

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s" od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada - rekla je Novakova majka Dijana jednom prilikom.

Dijana Đoković istakla je da u školi nisu imali razumevanja za Novakove sportske uspehe.
ATA Images 

Svakako, Nole i njegova supruga naglašavaju da kako i dalje rade na sebi i trude se da uče o novim stvarima. Posle završene profesionalne karijere teniser Novak ima želju da upiše fakultet, čime želu da da primer i svojoj deci da nikada nije kasno za usavršavanje i rad na sebi.

Bonus video:

Novak Đoković maše navijačima Vimbldon Twitter/wild_shutterbug

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!