Život nekadašnje misice Kejti Pajper promenjen je pre 15 godina kada je njen bivši dečko Danijel Linč unajmio prijatelja Stefana Silvestrea kako bi je polio kiselinom. 

Pre napada, Linč je sek*ualno napao i pretukao Pajper u hotelskoj sobi u zapadnom Londonu. Nakon što je lepa misica prekinula njihovu vezu, Linč je počeo da je bombarduje pozivima i porukama pre nego što ju je nagovorio da izađe iz kuće, a potom je usledio napad.

Linč se više puta izvinio Pajper i nagovorio je da ode u internet kafe da pročita mejl koji joj je poslao. U trenutku kada je Kejti prilazila kafeu, istrčao je Stefan Silvestre kojeg je Danijel unajmio i polio je kiselinom.

Inače, policijska istraga je otkrila je da je Daniel imao dugu istoriju nasilja - i da je čak služio zatvorsku kaznu jer je bacio ključalu vodu u lice čoveka, te napad kiselinom ne treba da čudi.

Nakon preko 400 operacija, Kejti je dobila novu priliku za život, a njen put bio je sve samo ne lak. Nažalost, zbog opekotina na samom dušniku, kao i oštećenja oka, misica je u proteklih godinu dana imala još operacija kako bi mogla nesmetano da živi.

Kejti Pajper se borila za život.
Craig Hibbert / Solo / Profimedia 

Za to vreme i Stefan i Danijel služili su višegodišnje kazne, a Silvestre je pušten iz zatvora prošle godine. Ipak, policija ga je opisala kao veoma opasnog čoveka, a čim se našao na slobodi, pobegao je iz države, iako je za njim već postojala poternica, jer se sumnjalo da je već prekršio uslovnu slobodu.

Za sada nije poznato da li je Stefan uhapšen, niti od bekstva postoje ikakve nove informacije o slučaju.

Kejti Pajper je imala još operacija.
printscreen/instagram 

Sa druge strane, Kejti je svih ovih godina pokušavala da živi što normalniji život. Nažalost, zbog problema sa dušnikom, prošle godine je hitno operisana, da bi potom potpuno izgubila vid na jedno oko, nakon što se ispostavilo da se "probušilo", što je bio veliki strah lekara. Srećom, stručnjaci su reagovali na vreme, te je oko ipak spašeno.

Kejti Pajper uspeli su da spasu oko.
Instagram 

Kejti je govorila i da je prošla pakao sa decom koja su je se plašila sa zavojima, te da nisu želela da je poljube i zagrle. No, Kejti nije dozvolila da je sve to sputa. Naprotiv. Ona je radila sve što je u njenoj moći da vrati svoj život i da ga izgradi ispočetka. 

Kejti Pajper je otkrila da su je se deca plašila.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Nedavno je objavila novu knjigu za mališane, a vodi i emisiju u kojoj posećuje trudnice u zatvorima i govori o svemu što prolaze dok se spremaju da donesu decu na svet, a služe višegodišnje kazne. 

U isto vreme bavi se i aktivizmom i na razne načine pomaže ženama koje su trpele neki oblik nasilja. Tako je nedavno hrabro istupila i na jednom seminaru otkrila poražavajuću činjenicu da su napadi kiselinom u porastu

Iako se danas lako može učiniti da Pajper živi život iz snova, te da je operacijama, kako neki smatraju, gotovo "izbrisala" ono što joj se dogodilo, sve tvrdnje pale su u vodu nakon što je nekadašnja manekenka pokazala lice izbliza, nakon svih intervencija i operacija. 

Oni koji su govorili da se njeni ožiljci ne vide, te da "preuveličava svoje stanje", sada su zaćutali kada su videli prvi put nakon svih ovih godina close-up fotografije koje ništa nisu sakrile. Naprotiv. 

Kejti je ponosno pozirala bez Fotošopa i filtera, i pokazala u kakvom je stanju njeno lice nakon svega, a njenu objavu prenosimo u celosti: 

"Nezadovoljan si?

Tako se lako fokusiramo na sopstveno nezadovoljstvo ili na razočaranje drugima ili nama samima.

Možemo sebe da krivimo što smo umorni, i jednostavno smo prestrogi prema sebi, jer nam je čaša uvek dopola prazna.

Kada se dogodi loše, ponekad osećam ogromnu zahvalnost što su ostale stvari u mom životu još uvek netaknute i dobro funkcionišu.

Ove godine sam zahvalna za prilike za posao koje sam imala. Zahvalna sam što mi je ostao vid, zdravlje, pokretljivost tela i mogućnost da ga pomeram i vežbam kada želim.

Zahvalna sam na novim prijateljima i kolegama koji su ušli u moj život ove godine u ovoj zemlji i u drugim zemljama u koje sam putovala, i na svim onim dugotrajnim vezama iz prošlosti koje su prisutne.

Zahvalna sam vama - neke od vas sam imala priliku da upoznam lično ove godine, druge nikada nisam upoznala, ali smo u životu jedni drugima kroz komentare, poruke i lajkove preko ove zajednice koju smo izgradili na Instagramu.

Zahvalna sam na još jednoj godini života i jedva čekam da vidim šta će biti sledeće nedelje, meseca i godine. Zahvalan sam što noću spavamo bezbedno", napisala je Pajper i pozvala pratioce da joj napišu na čemu su oni zahvalni. 

Na stotine ljudi ostavilo je komentare, i pružilo podršku ženi koja je postala sinonim za hrabrost. U isti mah, njena fotografija bils je nauk mnogima da ne trče pred rudu, te da dobro promisle pre nego što napišu da je nekome život lak, a kako Kejti danas izgleda, pogledajte u galeriji u nastavku:

Instagram Britanka nekad i sad

Pročitajte i W! intervju sa Srpkinjom koja je bila živa zapaljena.

Bonus video:

So, 'cause i was burnt waist up MONDO/Uroš Arsić/Stefan Stojanović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!