Slavna misica Kejti Pajper, dugo se nije mogla videti u javnosti nakon komplikacija sa zdravljem uzrokovanih napadom kiselinom kada ju je 2008. godine polio kiselinom Stefan, kojeg je unajmio njen bivši dečko i njegov prijatelj Danijel Linč.

Nakon preko 400 operacija, Kejti je dobila novu priliku za život, a njen put bio je sve samo ne lak. 

Nažalost, zbog opekotina na samom dušniku, kao i oštećenja oka, misica je u proteklih godinu dana imala još operacija kako bi mogla nesmetano da živi.

Kejti Pajper imala je još operacija.
Instagram 

Sada, nakon svih nedaća, pokazala je kako izgleda i oduševila pratioce. Ona je podelila fotografiju u kupaćem kostimu, a aktivistkinja i nekadašnji model vitkom linijom i najbitnije, najširim osmehom razoružala je sve. 

Na fotografijama su vidljivi ožiljci, koje Kejti ponosno nosi, a uz nju je i njen suprug koji joj je vratio veru u ljubav. 

Iako su Danijel i Stefan pokušali da joj unište život, Pajper se izdigla iznad svega, čak i kada je javljeno da je njen napadač u bekstvu. 

Podsetimo, Kejti je svojevremeno uplovila u vezu sa Danijelom, nakon što su se upoznali na društvenoj mreži Fejsbuk. Međutim, samo dve nedelje nakon početka veze, Linč je postao posesivan i počeo da se ponaša neprimereno prema svojoj devojci.

Pre napada, Linč je seksualno napao i pretukao Pajper u hotelskoj sobi u zapadnom Londonu. Nakon što je lepa misica prekinula njihovu vezu, Linč je počeo da je bombarduje pozivima i porukama pre nego što ju je nagovorio da izađe iz kuće, a potom je usledio napad.

Linč se više puta izvinio Pajper i nagovorio je da ode u internet kafe da pročita mejl koji joj je poslao. U trenutku kada je Kejti prilazila kafeu, istrčao je Stefan Silvestre kojeg je Danijel unajmio i polio je kiselinom. Inače, policijska istraga je otkrila je da je Daniel imao dugu istoriju nasilja - i da je čak služio zatvorsku kaznu jer je bacio ključalu vodu u lice čoveka, te ovakav potez ne treba da čudi.

Kejti Pajper je bila opečena.
printscreen/youtube 

Nakon napada i Danijel Linč i Stefan Silvestre su uhapšeni, a Pajperova je dobila svoj mir koji je, nažalost, ponovo narušen. Naime, iako je izvorno Stefan Silvestre dobio doživotnu kaznu zatvora zbog napada kiselinom, pušten je na uslovnu 2018. godine, ali je ponovo prekrišio zakon i nalazi se u bekstvu.

Kada je Silvestre pušten 2018. godine, u rezimeu odluke Odbora za uslovni otpust navodi se da je "pokazao empatiju prema žrtvi i izrazio kajanje i sramotu za svoje postupke".

U njemu se navodi da je izbegavao antisocijalno ponašanje dok je bio u zatvoru, da je "popravio svoj odnos sa svojom porodicom i da je završio relevantan posao usredsređen na krivična dela kako bi osporio i promenio svoj stav i razmišljanje".

Portparol probacione službe je rekao: "Hitno radimo sa policijom na vraćanju prestupnika u zatvor, gde će ostati duži period".

Sa druge strane, Daniel Linč dobio je najmanje 16 godina zatvora zbog silovanja bivše devojke i unajmljivanja osobe koja bi bacila kiselinu, te sve do 2025. neće moći da ima zahtev za bilo kakvu uslovnu.

Pajper je o svom iskustvu napisala je tri knjige, a 2011. je proglašena za "Ženu godine".

Prvi put kada je shvatila da mora da ustane i progovori bilo je skoro 2 godine nakon stravičnog incidenta. Nakon skrivanja od ljudi i paničnog straha od muškaraca, shvatila je da mora da povrati kontrolu, a jedan od načina bio je da javno progovori o svemu i pomogne na taj način drugim ženama koje su preživele neki oblik nasilja, a još njenih fotografija kako je izgledala nekad, a kako danas, pogledajte u galeriji u nastavku:

Craig Hibbert / Solo / Profimedia, PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia Pogledajte u galeriji kako je Kejti Pajper izgledala malo nakon napada kiselinom, a kako izgleda danas.

Bonus video:

NASILJE RAĐA NASILJE! Zorica Mršević o fenomenu veličanja ubica na društvenim mrežama Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!