Život nekadašnje misice Kejti Pajper u trenutku se promenio davne 2008. godine. Tada je njen nasilni bivši dečko Danijel Linč od kojeg je pobegla nakon stravičnog iživljavanja, ubedio prijatelja Stefana Silvestrea da je polije kiselinom, što je rezultiralo stravičnim povredama po rukama i licu.

Nakon preko 400 operacija, Kejti je dobila novu priliku za život, a sada je podelila i fotografiju nastalu tik nakon napada i zahvalila se sestri koja je istog trenutka svoj život stavila na hold i posvetila se njoj.

"Moja sestra je ostavila svoj društveni život da bi pomogla mojim roditeljima da pri mom oporavku, bila uz mene i podržala me da postanem najbolji prijatelj sama sebi, kao što je to bilo kada smo bile devojčice. Otprilike nakon 3 godine otišla je na svoj prvi odmor u Kavos sa svojim drugaricama, a ja sam se vezala za nju i često mi je bila jedino društvo mimo roditelja", otpočela je svoju ispovest Kejti.

"Njeni prijatelji su napravili ove majice za njihovo putovanje (delimo isti smisao za humor) pa mi je dala ovu napravljenu kao šalu jer je vikendica (cottage) moje bake i dede bila jedino mesto (osim bolnice) gde sam se osećala bezbedno da izađem napolje. Sve nas je nasmejala i nosila sam je sve vreme dok je bila na odmoru.

Oporavak nikada nije nešto što možete predvideti, bio je bolan i neizvestan, pun uspona i padova, ali jedna stvar koja me je tešila tokom oporavka, a možda i više sada kada se pogleda unazad, jeste da nisam bila sama", napisala je i dodala da nije uvek bila okružena ljudima, ali da je imala podršku u mnogim oblicima što je bilo izuzetno važno, te se i psihički oporavila dok se njeno telo oporavljalo fizički. Iz svega je osnovala i KP fondaciju sa ciljem da organizuje ljude koji su preživeli slično, kako bi videli da nisu sami na svom putu ka oporavku.

Kejti Pajper preživela je napad kiselinom.
PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia 

Kejtina emotivna poruka oduševila je njene pratioce, a dovoljan je jedan pogled na staru fotografiju nastalu tik nakon napada, da vam bude jasno koliki je put prešla ova mlada žena. 

Podsetimo, Kejti je svojevremeno uplovila u vezu sa Danijelom, nakon što su se upoznali na društvenoj mreži Fejsbuk. Međutim, samo dve nedelje nakon početka veze, Linč je postao posesivan i počeo da se ponaša neprimereno prema svojoj devojci.

Pre napada, Linč je seksualno napao i pretukao Pajper u hotelskoj sobi u zapadnom Londonu. Nakon što je lepa misica prekinula njihovu vezu, Linč je počeo da je bombarduje pozivima i porukama pre nego što ju je nagovorio da izađe iz kuće, a potom je usledio napad.

Linč se više puta izvinio Pajper i nagovorio je da ode u internet kafe da pročita mejl koji joj je poslao. U trenutku kada je Kejti prilazila kafeu, istrčao je Stefan Silvestre kojeg je Danijel unajmio i polio je kiselinom. Inače, policijska istraga je otkrila je da je Daniel imao dugu istoriju nasilja - i da je čak služio zatvorsku kaznu jer je bacio ključalu vodu u lice čoveka, te ovakav potez ne treba da čudi.

kejti Pajper je bivši polio kiselinom.
printscreen/youtube 

Nakon napada i Danijel Linč i Stefan Silvestre su uhapšeni, a Pajperova je dobila svoj mir koji je, nažalost, ponovo narušen. Naime, iako je izvorno Stefan Silvestre dobio doživotnu kaznu zatvora zbog napada kiselinom, pušten je na uslovnu 2018. godine, ali je ponovo prekrišio zakon i nalazi se u bekstvu.

Policajci upozoravaju da je Silvestre izuzetno opasan i građane da mu ne prilaze. Nagađa se da je napustio Britaniju, i snage zakona pokušavaju da ga lociraju, ali za sada bezuspešno.

Kada je Silvestre pušten 2018. godine, u rezimeu odluke Odbora za uslovni otpust navodi se da je "pokazao empatiju prema žrtvi i izrazio kajanje i sramotu za svoje postupke".

U njemu se navodi da je izbegavao antisocijalno ponašanje dok je bio u zatvoru, da je "popravio svoj odnos sa svojom porodicom i da je završio relevantan posao usredsređen na krivična dela kako bi osporio i promenio svoj stav i razmišljanje".

Portparol probacione službe je rekao: "Hitno radimo sa policijom na vraćanju prestupnika u zatvor, gde će ostati duži period".

Sa druge strane, Daniel Linč dobio je najmanje 16 godina zatvora zbog silovanja bivše devojke i unajmljivanja osobe koja bi bacila kiselinu, te sve do 2025. neće moći da ima zahtev za bilo kakvu uslovnu.

Sa druge strane, nakon napada, počela je borba za život Pajperove koja je do danas imala preko 400 intervencija i operacija. O svom iskustvu napisala je tri knjige, a 2011. je proglašena za "Ženu godine".

Kejti Pajper imala je preko 400 operacija i proglašena je za Ženu godine.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Prvi put kada je shvatila da mora da ustane i progovori bilo je skoro 2 godine nakon stravičnog incidenta. Nakon skrivanja od ljudi i paničnog straha od muškaraca, shvatila je da mora da povrati kontrolu, a jedan od načina bio je da javno progovori o svemu i pomogne na taj način drugim ženama koje su preživele neki oblik nasilja.

Kejti Pajper progovorila je o nasilju tek nakon dve godine.
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Takođe, iako je mislila da nikad više neće moći da veruje nijednom muškarcu, njeno srce osvojio je Ričard Džejms Saton, a par je na tajnom venčanju rekao sudbonosno "da" u decembru 2017. godine.

Kejti Pajper našla je nakon svega i ljubav života.
pritnscreen/instagram 

U međuvremenu su dobili i dvoje dece, dve ćerkice Bel Elizabet i Penelope Dijanu, a kako kaže, kada budu bile dovoljno velike ispričaće im celu priču, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku:

Instagram Britanka nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!