Bivši fotomodel Kejti Pajper opisala je u svojoj autobiografiji 'Lepa' kako je uspela da se "iščupa" iz crnila nakon što joj je nekadašnji dečko uništio lice kada ju je polio kiselinom pre 14 godina.

Ne samo da joj je lice bilo uništeno do neprepoznatljivosti, već je ostala slepa na jedno oko i jedva je preživela njegov napad. Njen tadašnji dečko Danijel Linč polio joj je lice sumpornom kiselinom iz ljubomore u martu 2008. godine.

"Čula sam užasan krik, poput neke životinje koju kolju. Šta je stvaralo tu galamu? I tada sam shvatila da sam to bila ja", stoji, između ostalog, u potresnoj ispovesti ove 38-godišnje Britanke.

Ovom autobiografijom hjela je da podeli detalje tog užasnog čina, a prvenstveno je želela da otkrije kako je nakon 14 godina psihofizičke patnje ponovo srećna žena.

Iako se dugo krila od javnosti, u svojoj knjizi je otkrila kako ni sama ne zna kako je našla snagu da nastavi dalje. Nakon određenog vremena, ponovo je preuzela kontrolu nad svojim životom, a tragediju je, kako kaže, okrenula u svoju korist. Tada je shvatila da je ona prava osoba koja bi trebala pisati knjige i držati motivacione govore. Danas, uz sve navedeno i vodi emisiju na BBC-ju.

Kejti Pajper danas je srećna žena
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

S obzirom na to da zna kako nije sama u ovoj tragediji, kao i da mnoge osobe žive s ožiljcima i opekotinama, osnovala je humanitarnu organizaciju "Katie Piper Foundation". Taj potez joj je i doneo pregršt priznanja i nagrada, a jedna od njih je "Woman of the Year".

Budući da je htela da se što više približi svom starom izgledu pre ovog nasilnog čina, oko 400 puta se našla na operacijskom stolu. Kada je bivši želeo da joj se osveti na način koji ni najvećim psihopatima ne bi mogao pasti napamet, Kejti je bila fotomodela, te je po mnogima bila jedna od najatraktivnijih Britanki.

Kejti Pajper bila je na preko 400 operacija nakon napada bivšeg dečka
Spartacus / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kako je izgledala njena borba, pogledjate u galeriji u nastavku teksta:

Instagram Britanka nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!