Za Kejti Pajper prvi put je čuo ceo svet pre 13 godina kada ju je bivši dečko polio kiselinom.

Nekadašnja Misica do dana - današnjeg imala je preko 400 operacija i intervencija kako bi mogla da koliko - toliko živi normalan život.

Nedavno je imala još dve operacije nakon što joj je pukla koža na kapku, a potom i jer su joj ožiljci na dušniku doveli do gušenja u kom su je sekunde delile od smrti.

Ipak, i pored svih nedaća, Kejti nikad nije prestala da se smeje i bude pozitivan primer drugima koji su se možda našli u sličnoj situaciji. Danas je radio voditeljka, influenser i motivaciona govornica, a napisala je i nekoliko knjiga upravo o svom životu, prihvatanju sebe, svog tela i situacije, ali i o borbi sa depresijom.

kejti pajper
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Međutim, očigledno da njena više nego inspirativna priča nije bila svima po volji. Kejti se u nedavnom gostovanju u jednoj emisiji osvrnula na sraman napad koji je doživela nakon što je objavila da je napisala još jednu knjigu.

Jedan korisnik je napisao:

"Oh bože. Ko je uopšte Kejti Pajper? Sa usnama punim botoksa i licem koji su stvorili hirurzi, nalazi se na platformi Sky News-a, i promoviše knjigu u kojoj poziva ljude da budu prihvate sebe i budu iskreni."

kejti pajper tviter
pritnscreen/twitter 

Naravno, bivša Misica mu nije ostala dužna:

"Moje lice su stvorili hirurzi koristeći druge delove mog tela nakon što je bilo istopljeno kiselinom do same lobanje nakon napada. Ali iako ti ne dugujem da sa tobom lepo pričam, možda bi trebalo dsa koristiš vreme produktivnije umesto što komentarišeš na internetu izgled žena."

kejti pajper
pritnscreen/youtube 

Nekadašnju misicu mnogi su podržali, a o svemu je još jednom progovorila u emisiji.

"Nakon mog napada, koristila sam plastične maske za moje opekotine i periku jer je moja kosa bila spaljena napred. Kada sam prvi put izašla napolje, za šta mi je trebalo mnogo vremena jer sam znala da me čekaju uvrede ljudi, muškarci su imali običaj da me vređaju kao ovaj čovek i maltretiraju me", započela je Kejti.

kejti pajper
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Kada neko napiše nešto ovako odvratno i uvredljivo nekome ko je sa opekotinama ili ima drugi problem, samo čini da ponovo ne poželim da napustim kuću, kao nekad. Ismevanje mene čini ih jačim da to urade nekom drugom. Međutim, ono što se desilo meni, moglo bi se desiti i njima."

"Uvek bi trebalo da nešto naučite iz nečije priče, i da ne sudite ako ne znate šta je taj neko prošao, bez obzira kako izgleda. Ako neko nešto radi što ih čini srećnim, a pritom ne povređuje nekog drugog, odakle vam pravo da mu sudite na osnovu izgleda", zapitala je Kejti.

kejti pajper
printscreen/youtube 

Ona se osvrnula i da je komentar nije povredio, ali da je morala da reaguje zbog svih onih koji prolaze slično i nemaju njenu mentalnu snagu da se suoče sa komentarima drugih.

Podsetimo, nekadašnju Misicu bivši dečko je najpre silovao preko 8 sati, a potom je, samo 2 nedelje kasnije organizovao napad u kom je polivena kiselinom. Povrede su bile jezive, a fotografije snimljene oko godinu dana nakon incidenta koje možete videti u galeriji ispod, svedoče u kakvom je stanju bila Pajperova.

PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia, printscreen/youtube Kejti Pajper operacije nakon napada kiselinom

Prvi put kada je shvatila da mora da ustane i progovori bilo je skoro 2 godine nakon stravičnog incidenta. Nakon skrivanja od ljudi i paničnog straha od muškaraca, shvatila je da mora da povrati kontrolu, a jedan od načina bio je da javno progovori o svemu i pomogne na taj način drugim ženama koje su preživele neki oblik nasilja.