Nakon što je zbog bolesti nekoliko puta odlagala turneju 'Courage World Tour', slavna pevačica moćnog glasa Selin Dion donela je mučnu odluka da do daljnjeg stavi tačku na nastupe kako bi se posvetila ozdravljenju. 

Selin se bori da pronađe lek za bolest koja pretvara osobe u "žive statue", jer progresivno "zaključava" telo u krute položaje.

U pitanju je sindrom ukočene osobe, koji je prema Nacionalnom institutu za zdravlje, "redak, progresivni neurološki poremećaj" koji može da prouzrokuje ukočenost mišića u grudima, rukama i nogama.

Ova bolest pogađa jednog od milion ljudi, a iako lek ne postoji, postoje tretmani koji mogu da uspore proces usporavanja agresivnosti bolesti.

Selin Dion boluje od retkog oboljenja.
Instagram 

Od momenta kada se saznalo od kog oboljenja boluje pevačica, njeni fanovi obasipali su je porukama podrške, no, Dion se nije oglašavala na mrežama, niti se mogla videti u javnosti, sve do sada.

Ona se pre dva dana u T-Mobile areni u Las Vegasu kako bi bodrila hokejaški tim svog rodnog grada Montreal Canadiens na utakmici protiv ekipe Vegas Golden Knights.

"Sjajna poseta našoj utakmici u Vegasu juče. Hvala Selin Dion na velikodušnosti. Ceo tim je jako srećan što je upoznao vas i vašu porodicu", napisala je na Instagramu PR kanadskog tima Šantal Mašabi koja je objavila i slike sa pevačicom.

Pojavio se i snimak sa tog događaja koji dosta ohrabruje kada je reč o zdravstvenom stanju pevačice s obzirom da izgleda mnogo bolje nego što je to bio slučaj mesecima ranije.

Sa pevačicom su bili njeni sinovi Rene Čarls (22) i blizanci Edi i Nelson (13) koje je dobila sa pokojnim suprugomReneom Anželilom.

Na Instagramu su oduševljeni skromnošću i jednostavnošću Selin Dion kojom je oduševljen i trener Martin St-Luisa.

"Izgledala je jako dobro, blistavo. Pričala je, šalila se. Bilo je to sjajno veče, bilo je stvarno zabavno. Bili smo jako dirnuti jer smo je videli takvu - jer smo je videli zdravu", poručila je Šantal i dodala da su svi igrači bili šokirani kada su čuli ko je stigao. Iako nisu bili pripremljeni za susret, nisu želeli da propuste priliku da upoznaju Selin i bili su impresionirani njome, piše journaldequebec.com.

Pročitajte više o bolesti od koje boluje Selin Dion: "NE MOŽEMO DA PRONAĐEMO LEK KOJI DELUJE" Sestra Selin Dion o retkoj bolesti pevačice koja pogađa 1 od MILION osoba

Bonus video:

Selin Dion Instagram/celinedion

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!