Objašnjenje za odsustvo Selin Dion (54) konačno je otkriveno. Naime, slavnoj pevačici je dijagnostikovana neizlečiva neurološka bolest koja obolele pretvara u „ljudske statue“, a od koje pati „jedan u milion“.

Sindrom ove bolesti prouzrokuje ukočenost, a telo upada u nekotrolisane grčeve. Za ovo stanje ne postoji još uvek lek, ali postoje tretmani koji uporavaju napredovanje bolesti.

Selin Dion ima oboljenje od kog oboli jedan u milion.
Shutterstock 

Pevačica se putem Instagrama obratila svojim fanovima u suzama, rekavši kako ju je bolest primorala da otkaže evropsku turneju.

„Zdravo svima, žao mi je što mi je trebalo toliko vremena da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da budem na sceni i razgovaram sa vama lično. Kao što znate, uvek sam bila otvorena knjiga, ali ranije nisam bila spremna da kažem bilo šta, sada sam spremna da podelim sa vama ovo stanje. Već dugo se suočavam sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta sam prolazila. Nedavno mi je dijagnostikovan veoma redak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe koji pogađa jedan od milion ljudi. Sada znam da je to ono što je izazvalo sve grčeve koje sam imala“, rekla je.

Grčeve koje ima Selin ometaju je povremeno normalno da funkcioniše i ne dozvoljavaju joj da koristi glasne žice.

„Radim naporno sa svojim terapeutom za sportsku medicinu svaki dan kako bih izgradila snagu i sposobnost da ponovo nastupam, ali moram da priznam da je to velika borba. Sve što znam je da pevam, to je ono što sam radila ceo život i to je ono što najviše volim da radim. Nedostaje mi mnogo. Nedostaje mi da vas sve vidim i nastupam za vas. Uvek dajem 100 odsto sebe, ali moje stanje mi sada to ne dozvoljava. Da bih ponovo došla do vas, nemam izbora osim da se u ovom trenutku koncentrišem na svoje zdravlje i nadam se da sam na putu oporavka. Želim da vam se mnogo zahvalim na željama, ljubavi i podršci. Ovo mi mnogo znači“, rekla je pevačica.

Selin Dion ima oboljenje koje pretvara ljude u satue.
Shutterstock 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!