Sestra čuvene pevačice Selin Dion, Klodet Dion, rekla je da se Selin bori da pronađe lek za bolest koja pretvara osobe u "žive statue", jer progresivno "zaključava" telo u krute položaje.

U pitanju je sindrom ukočene osobe, koji je prema Nacionalnom institutu za zdravlje, "redak, progresivni neurološki poremećaj" koji može da prouzrokuje ukočenost mišića u grudima, rukama i nogama.

Ova bolest pogađa jedan pd milion ljudi, a iako lek ne postoji, postoje tretmani koji mogu da uspore proces usporavanja agresivnosti bolesti.

Selin Dion
Shutterstock 

U intervjuu za Le Journal de Montreal, Kloder je otkrila da uprkos radu sa "najboljim istraživačima u ovoj oblasti", pevačica nije primetila nimalo poboljšanja u svom zdravlju.

- Ne možemo da pronađemo nijedan lek koji deluje, ali nada je važna- rekla je Klodet.

Zbog svoje dijagnoze, Selin je bila primorana da otkaže svoju svetsku turneju "Courage", što kaže Klodet da je bilo neophodno za njenu šansu za rehabilitaciju, prenosi Glossy.

- Iskreno, mislim da ona uglavnom treba da se odmara. Ona uvek ide iznad i dalje, uvek se trudi da bude najbolja i vrhunska u svemu što radi. U jednom trenutku, vaše srce i vaše telo pokušavaju da vam nešto kažu. Važno je to slušati - rekla je Klodet.

Selin Dion
Instagram 

Sestra slavne pevačice Linda se preselili u Selinin dom u Las Vegasu kako bi vodila računa o njoj.

- Kada je nazovem i kada je zauzeta, razgovaram sa svojom sestrom Lindom koja živi sa njom i kaže mi da vredno radi. Ona sluša vrhunske istraživače u ovoj oblasti što je više moguće- objašnjava Klodet.

Uprkos nedostatku poboljšanja u Selininom stanju, porodica i dalje veruje da će stvari biti bolje.

U maju je pevačica čiji je jedan od najpoznatijih hitova "My heart will go on" objavila "sa ogromnim razočaranjem" da je otkazala više od 40 koncerata turneje.

- Tako mi je žao što ću vas sve još jednom razočarati. Zaista naporno radim da povratim svoju snagu, ali turneje mogu biti veoma teške čak i kada ste 100 odsto zdravi - napisala je ona na Instagramu.

Selin Dion
Shutterstock 

Izrazila je žaljenje što stalno odlaže koncerte rekavši da to nije fer prema publici i da joj slama srce, ali da je najbolje da sve otkaže dok ne bude spremna da se ponovo vrati na scenu.

- Želim da znate da ne odustajem i jedva čekam da vas vidim ponovo- dodala je pevačica.

Porodica Selin Dion veruje da će jednog dana pronaći način rehabilitacije koji će joj omogućiti da se vrati na scenu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!