Ivanka Tramp ovaj rođendan definitivno neće pamtiti po dobrim stvarima. Zapravo čini se da je godina iza nje jedna od najturbulentnijih, a kao šlag na tortu bila je i odluka suda da odbaci njen argument da ne bi trebalo da svedoči na suđenju za prevarusvom ocu Donaldu Trampu.

Advokati Ivanke Tramp pojavili su se u petak na sudu kako bi se založili protiv poziva za svedočenje iz kancelarije glavnog tužioca Njujorka Leticije Džejms, koja je pokrenula slučaj prevare od 250 miliona dolara protiv bivšeg predsednika, njegovih starijih sinova i drugih rukovodioca.

Oni su tvrdili da Ivanka više ne živi u Njujorku, te da se povukla iz organizacije svog oca još 2017. godine.

Podsetimo, Ivanka Tramp je bila optužena do leta kada je apelacioni sud rekao da su konkretni zahtevi protiv nje prestari. Njena braća Donald Tramp mlađi i Erik Tramp i dalje se navode kao optuženi u ovom slučaju.

Sudija je prokomentarisao da je Ivanka "očigledno iskoristila privilegiju da posluje u Njujorku", pozivajući se na dokumente koji pokazuju da Trampova još uvek ima imovinske i poslovne veze u ovom gradu. 

Zanimljivo je da je biograf Donalda Trampa Tim O’Brajen u ponedeljak predvideo da će tužioci Ivanku Tramp saterati "u ćošak", odnosno da će je naterati da svedoči.

Džoj Rid sa MSNBC-a pitala je O' Brajena kako svedočenje Ivanke Tramp može da destabilizuje njenog oca u tužbi njujorške generalne tužioce Leticije Džejms protiv njega, sinova Dona mlađeg i Erika i Trampove organizacije. Optuženi su za precenjivanje vrednosti imovine radi dobijanja kredita i sklapanja poslova.

"Tramp se ponašao prema Ivanki kao prema 'arijevskom trofeju kojim može da paradira'", objasnio je O' Brajen. Nekadašnji američki predsednik je bio razočaran sinovima, dok se Ivanka potrudila da njegova slika ne bude "uprljana. Ipak, Ivanka nije bila potpuno čvrsta u svojim stavovima kao njena braća. 

"Uz njeno svedočenje neće zaista biti važno da li mu je odana ili ne, i da li želi da ubedi sve u milost svog oca". Ona će morati da razmisli da li želi ili ne želi da da lažni iskaz u sudnici i da li je činjenični obrazac samo potpuno poguban u njenoj sopstvenoj ulozi koju su Donald Tramp i njegovi sinovi i ona svi igrali", objasnio je O' Brajen. 

Jasno je da je subina Donalda Trampa u rukama njegove voljene Ivanke, i trenutno je neizvesno u kom pravcu će slučaj ići. Ako se uzme u obzir da je Ivanka godinama bila Trampova mezimica, jasno je da ga sada drži u šaci, a samo je na njoj da li će oca poslati u zatvor ili će ga "poštedeti" i stradati sama. 

Rani život

Podsetimo, Ivanka je rođena 30.oktobra 1981. godine na Menhetnu, u srcu Njujorka. Roditelji su joj se razveli kada je imala nepunih deset godina. Ima dva rođena brata, starijeg Donalda Juniora i mlađeg Erika, kao i polusestru Tifani iz očevog braka sa Marlom Mejpl, i polubrata Barona kojeg je Donald dobio u braku sa Melanijom.

U brojnim intervjuima, Ivanka je, pričajući o svom detinjstvu, govorila da iako su ona i braća znali da su roditeljima najvažniji, njen otac nikada nije dozvolio da stvari uzimaju zdravo za gotovo.

Razvijao im je radne navike, učio da cene novac, nije dopuštao da postanu bahata bogataška deca. "Kada sam imala samo šest godina, slao mi je projekte i fotografije zgrada i govorio da jedva čeka da počnem da radim sa njim", priseća se Ivanka svog odrastanja.

Školovanje i karijera

Kada je stasala za polazak u školu, upisali su je u "Chapin School" na Menhetnu, odakle je sa petnaest godina, prebačena u Volingfordski internat "Choate Rosemary Hall".

Vreme provedeno u internatu, nazivala je "zatvorskim danima", ali njen otac je za nju želeo najbolje obrazovanje i o tome nije mogli biti diskusije.

Nakon internata, otišla je na studije u Džordžtaun, odakle je prešla na Univerzitet Pensilvanija. Diplomirani ekonomista je postala 2004. godine.

Bavila se i manekenstvom

Još tokom školskih dana, bavila se i manekenstvom, a prvi put se 1997. godine pojavila na naslovnici tinejdžerskog časopisa "Seventeen". Potom je bila na naslovnim stranama brojnih magazina kao što su "Harper’s Bazaar", "Forbes", "Avenue", "Top Choice Magazine"

Tokom svoje manekenske karijere, radila je revije i modne kampanje za proslavljena svetska imena i brendove medju kojima su "Versace", "Tommy Hilfiger","Marc Bower", "Thierry Mugler".

Kada je krajem 2007. godine udružila kreativnost i znanje sa kompanijom koja se bavi prodajom dijamanata "Dinamic Diamond Corp.", nastala je njena linija dijamantskog i zlatnog nakita.

Danas radi i kao modni dizajner – odeća, cipele i tašne sa njenim potpisom prodaju se širom Amerike. Iako njene modele amerikanke rado nose, često je modni poznavaoci prozivaju zbog navodnog kopiranja tuđih modela. Bila je i na meti kritika udruženja za zaštitu životinja, zbog korišćenja zečijeg krzna.

Ocu je bila velika podrška

Ivanka kaže da je oduvek znala, kao i svi u porodici, i da joj je "bavljenje nekretninama u krvi", pa je nakon koledža jedno vreme radila u kompaniji za upravljanje i razvoj nekretnina, a zatim se pridružila porodičnom biznisu, gde je do izbora obavljala funkciju potpredsednika Tramp organizacije.

IVanka je bila velika podrška Donaldu.
Dave Allocca / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Svom ocu je bila velika podrška tokom predizborne kampanje, i prema pisanju medija "tamo gde je Donald zabrljao sa radiklanim izjavama, Ivanka je popravljala situaciju i osvajala simaptije američkih birača".

Zbog ljubavi promenila veru

Sadašnjeg supruga, pravnika Džereda Kušnera, srela je 2005.godine, kad je i započela njihovna ljubavna romansa. Posle tri godine su se razišli, ali godinu dana kasnije pomirili i venčali. Zbog supruga, Ivanka je promenila veru i prešla na judaizam. Par ima troje dece: kćerku Arabelu i sinove Džozefa i Teodora.

Prošle godine, Ivanka je uslikana uplakana na ulicama Majamija zbog stanja svog supruga koji se već neko vreme bori sa zloćudnim tumorom štitne žlezde, piše "People".

IVanka Tramp uplakana zbog supruga.
VAEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Džered je od javnosti dugo krio da se bori s rakom, a zapravo je oboleo još dok je radio u Beloj kući pre nekoliko godina.

Izopačen odnos sa ocem

Dosta se pričalo o izopačenom odnosu sa ocem Donaldom i to sve zbog njegovih neprimerenih izjava na temu njihovog odnosa.

Ivanka Tramp sa ocem.
PHOTOlink / Everett / Profimedia 

Pročitajte još: "OTAC UVEK OSEĆA SE*UALNU PRIVLAČNOST PREMA ĆERKI" Ove poznate ličnosti su prešle granice sa članovima svoje porodice

Naime, bivši američki predsednik često je znao da dodiruje miljenicu Ivanku, a jednom je šokirao javnost izjavom kako bi se s njom 'sigurno zabavljao da mu nije ćerka'. Često je javno komentarisao i njen fizički izgled, odnosno govorio je da ima 'najbolje telo'. Sa neprimerenim dodirima nije prestao čak ni kada je postao predsednik SAD-a.

Donald Tramp neprimereno dodiruje Ivanku.
PHOTOlink / Everett / Profimedia 

Lista je počela s fotografijom obavljenom u Vanity Fairu 1996. godine na kojoj mu Ivanka sedi u krilu dok nežno dira obraz dok sede na spomeniku dva papagaja koja su u ljubavnom zanosu.

Govorio je za Ivanku da je "jako seksi", a u čudu je ostavio i kontroverznog voditelja Havarda Sterna kada ju je opisao kao "bujnu". Međutim, ni tu nije stao.

"Da nisam u srećnom braku i znate, njen otac...", izjavio je Tramp 2005. godine za poznati časopis Rolling Stone, a 2016. godine, osim što ju je pipao po bokovima na republikanskoj nacionalnoj konvenciji, dr. Ozu je priznao kako je "ljubi kad god može".

Bonus video:

TRAMP OPTUŽEN JER SE PREDSTAVLJAO BOGATIJIM NEGO ŠTO JESTE?! Jelača: Ovo je najgori momenat za njega, a evo ZAŠTO je to radio Kurir teleivizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!