Tih osamdesetih i početkom devedesetih, na pitanje ko je najlepša žena na filmskom platnu mnogi bi vam jednoglasno dali odgovor - Kim Besindžer. Fatalna plavuša bila je sinonim za seksepil, prirodnu lepotu, zavodljivost... 

Muškarci su je želeli, žene zavidele i nosile njene fotografije u salone i kod plastičnih hirurga ne bi li joj što više bili nalik.

Nažalost, slavna lepotica, ma koliko da je bila velika zvezda kojoj su se otvarala vrata za vratima, mučila je bitku sa unutrašnjim demonima koji su njenu karijeru survali do dna. 

Poslednjih godina ona kao da se krije od javnosti, a kada su je paparaci uslikali pre nekoliko dana, mnogi su komentarisali koliko se promenila. Kim se krila ispod velikog šešira i naočara, a ovo kako danas izgleda nije ni bleda senka on zavodnice kakva je bila nekad.

Kim Besindžer danas.
Garrett Press Photo / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Jedina dobra stvar je što se čini da je lepa glumica konačno odustala od bespotrebnih plastičnih operacija kojima je uništila lik, zbog čega se često komentarisalo da izgleda "plastično i izveštačeno".

Kim Besindžer pre nekoliko meseci.
HEDO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Da u tim rečima ima i istine dalo se videti početkom godine kada su je paparaci uslikali prilikom dolaska na baby shower ćerke Ajrlend. Kim je jedva pomerala lice koje je bilo neprirodno glatko, a njen lik poredili su sa Džokerom. 

Negativni komentari preplavili su mreže nakon čega se Besindžer nije pojavljivala u javnosti sve do sada.

Sada je situacija nešto bolja, ali plastične intervencije definitivno su imale posledice na njen izgled. No, šta se zapravo dogodilo Kim?

Kim Besindžer izmenila lik.
Coleman-Rayner / Coleman-Rayner / Profimedia 

Pre četrdeset godina Kim Besindžer su upoređivali sa Merilin Monro i Brižit Bardo.

Kada je izašao film "Devet i po nedelja", potom "Betmen" i "L.A Poverljivo" niko nije mogao ni da nasluti da će ova slavna diva pasti u zaborav.

Kratko smo se obradovali kada se 2017. i 2018. godine pojavila u filmovima "Pedeset nijansi sive", ali to je bio samo kratkotrajan povratak.

Jedan od glavnih razloga zašto Kim Besindžer više ne glumi je zato što pati od agorafobije i anksioznosti. Glumica je 2013. godine otkrila da je odlučila da se protiv svoje bolesti bori prirodno - bez lekova.

Kim Besindžer povukla se iz glume.
- / United Archives / Profimedia 

"Sada se budim i uživam u životu. Ne želim da kroz život prolazim omamljena. Želim da se suočim sa svojim strahovima," rekla je ona.

Mnoge je iznenadilo priznanje slavne glumice da nikad nije uživala u slavi koju joj je gluma donela.

"Ja nisam devojka za crveni tepih. Mada obožavam glumu. Zahvalna sam što sma imala priliku da se bavi tako dugo poslom koji obožavam."

Njena i Alekova ćerka, Ajrland je bila drugi razlog zašto se povukla iz glume - htela je da joj omogući što jednostavniji život bez svetla reflektora.

Glumica živi na kalifornijskoj plaži, a dane provodi kupajući se i uživajući u sportovima na vodi. Od 2014. godine ona živi sa svojim dečkom Mičom Stounom koji je frizer.

Ljubavni život uticao na njene "demone" i bio okidač za operacije

Bila je u braku sa šminkerom Ronom Sanderom u periodu od 1980-1988. godine i već tada je pokazala znake mentalne bolesti. Poznata glumica je razvila agorafobiju, i pretrpela je tešku epizodu u supermarketu, gde je doživela stravičan panični napad i nije izlazila iz kuće mesecima.

Nakon toga bila je us trastvenoj vezi sa Ričardom Girom. U to vreme povukla je i neke rizične poslovne poteze i izgubila ogroman novac zbog čega je proglasila bankrot.

Kim Besindžer sa Ričardom Girom.
LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Ipak, njen život pojaviše je obeležio glumac Alek Boldvin sa kojim je snimala film "The Marrying Man", a tri godine kasnije postali su par. Kim je bila ludo zaljubljena u njega, a 1995. godine dobili su ćerku Ajrland.

Kim Besindžer i Alek u vreme ljubavi.
Shutterstock 

Međutim, krajem devedesetih brak im je upao u krizu, nakon čega su se razišli. Ogromna ljubav pretvorila se u javna prepucavanja, svađe i borbu za starateljstvo.

Srećom, poslednjih godina su "spustili" loptu, a odnosi više nisu zategnuti ni između Boldvina i ćerke koju je ranije i vređao u javnosti.

Kim danas živi povučenim životom i kloni se paparaca i svetla reflektora kada god je to moguće, a koliko se promenila za sve ove godine i šta je sve radila na licu, ukoliko ste porpustili, pogledajte u galeriji u nastavku. te procenite da li je ili ne preterala sa intervencijama.

IFA Film / United Archives / Profimedia, Moonlight Productions / Warner B / AFP / Profimedia Pogledajte kako Kim Besindžer danas izgleda i koliko se promenila za sve ove godine.

Bonus video:

Znaci koji otkrivaju plastične operacije TikTok/tonyyounmd

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!