Život slavne lepotice Anđelina Džoli bio je sve samo ne med i mleko. Iako se čini da je poslednjih godina uplovila u mirnu luku, te se čak i spekuliralo o novim vezama, još uvek ratuje protiv bivšeg supruga Breda Pita kojeg je optužila za nasilje. 

Anđelina Džoli proslavila je 48. rođendan.
Oliver Contreras - Pool via CNP / The Mega Agency / Profimedia 

Spor oko prodate vinarije još uvek nije gotov, a bitka oko starateljstva postala je prljava. Zbog svega što se dešava, svet je bukvalno podeljen - sa jedne strane su oni koji je apsolutno podržavaju, dok su sa druge oni koji ne prestaju da podsećaju one prve na sve što je Džolijeva radila u prošlosti, a što nije ni najmanje "anđeoski" naspram toga kako danas sve pokušava da prikaže. No, krenimo od samog početka. 

Anđelina Džoli prljavo igra protiv Breda Pita.
Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia 

Iza veoma uspešne glumice Anđeline Džoli krije se žena koja je tokom celog života vodila borbu sa depresijom, porodičnim problemima i nepoverenjem prema svima oko nje, a ovo su mračni detalji iz njenog života koji su ostavili posledice po njenu ličnost, brak i sveukupnu sreću u životu.

1. Mrzela je svog oca

Rođena 4. juna 1975. godine, Anđelina Džoli je rasla u nesrećnoj porodici. Njeni roditelji su bili glumci Džon Vojt i Maršelin Bertrand, ali njihov brak je bio veoma nestabilan.

Maršelin i Džon nisu imali srećan brak.
Globe Photos/Mediapunch / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Maršelin koja je bila vanserijska lepotica i beskrajno talentovana stavila je sve na hold zbog Džona, koji joj je vratio tako što ju je besomučno varao. Par se rastao kada je rodila drugo dete, Anđelininog brata Džejmsa. Skoro u potpunosti odgajana od strane majke, Džoli je počela da oseća mržnju prema svom ocu - što je dugotrajno uticalo na njihov odnos.

Anđelina je dugo bila ljuta na oca.
Roger Karnbad / Zuma Press / Profimedia 

"Moj otac i ja ne razgovaramo. Nisam ljuta na njega, ali ne verujem da mi je neko porodica samo zato što smo u krvnom srodstvu. Nakon toliko godina shvatila sam da nije zdravo za mene da budem u njegovu društvu", rekla je jednom prilikom Anđelina, međutim, sve što je otac nekad radio njenoj majci, kasnije je glumica radila drugima.

2. Bila je "teška" tinejdžerka

Iako je Džoliin otac imao uspešnu glumačku karijeru, ona tvrdi da on nije bio razlog zbog kojeg se sama bavila glumom.

Umesto toga, sve se svelo na njenu majku. Igrajući u filmu zajedno sa Maršelin Bertran, Džoli je pronašla svu inspiraciju koja joj je bila potrebna. Ipak, Anđelina Džoli nije bila dečja glumica i, kao i svaki tinejdžer, imala je probleme sa ponašanjem, pa je jedva uspela da završi srednju školu.

3. Škola joj je bila noćna mora

Srednja škola je ili raj ili pakao, a za Anđelinu Džoli je to bila prava noćna mora. Verovali ili ne, nije se baš uklapala sa svojim drugovima iz razreda u srednjoj školi Beverli Hils i brzo je postala predmet ismevanja. Za razliku od mnogih njenih vršnjaka, Džolijeva porodica nije bila preterano bogata, a da stvar bude još gora, njen neugledni izgled stavio je metu na njena leđa.

4. Okrenula se tami

Iako danas važi za najlepšu ženu na svetu, kao dete, Džoli se trudila da se uklopi. Sa svojim mršavim telom, naočarima i protezama, drugovi iz razreda su je užasno zadirkivali. Kada je prešla u srednju školu Moreno, imala je priliku da se ponovo predstavi.

Džoli je krenula iznova, ovog puta kao kraljica tame i ponovo nije ponela titulu lepotice, iako je zapravo to bila. Tada je često govorila da su je opsedali demoni, a i u kasnijim godinama je vodila borbu sa samom sobom i svojim unutrašnjim neprijateljima.

5. Bila je "pank autsajder"

Anđelina je bila rođena buntovnica i ubrzo je stekla reputaciju „pankera autsajdera“. Marširala je uz ritam sopstvenog bubnja, obučena u crno, uživajući u nekim od svojih mračnijih zabava - maženju, pa čak i igranju noževima. Ubrzo su se njene težnje promenile i ona je odmah napustila časove glume u zamenu za časove balzamiranja.

Da, kao mlada tinejdžerka, Džoli nije želela ništa više od toga da postane pogrebnik - ali njene neortodoksne želje se tu nisu završile.

6. Živela je sa svojim dečkom tinejdžerom sa 14

Kada je imala samo 14 godina, Anđelina Džoli je već bila u vanbračnoj vezi sa svojim prvim dečkom Antonom Šnajderom. U stvari, njena majka je pozvala mladića da živi sa njima, i na taj način se pobrinula da se ovi mladi ekscentrici izvuku iz nevolja:

"To je bila najpametnija stvar koju je moja majka mogla da uradi jer se ovako nismo družili. Dve godine smo živeli kao bračni par", rekla je Anđelina jednom prilikom.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što je Džoli počela da se bavi sledećom uzbudljivom stvari.

7. Prebrzo je odrasla

Kada je imala 16 godina, Džoli je žudela da raširi krila, trčeći slepo u odraslo doba pre nego što je čak završila svoje tinejdžerske godine. Odbacila je svog dečka Šnajdera i ranije je završila srednju školu. Ubrzo, Džoli je počela da radi. Iznajmila je stan i vratila se studiranju glume. Iako se pravila da sve može sama, Anđelina je zapravo bila toliko opterećena da je često imala psihičkih problema.

"Sakupljala sam noževe i uvek sam ih imala nadohvat ruke. Iz nekog razloga, ritual sečenja i samopovređivanja, kao i osećanje bola, činili su me živom. Osećala sam se slobodnom i to je za mene bila neka vrsta terapije. Duboko u srcu ja sam uvek bila i uvek ću biti mala pankerka sa tetovažama", opisala je glumica u jednoj emisiji.

8. Bizaran odnos sa bratom

Anđelina nikad nije krila koliko je bliska sa bratom. Za njega je govorila da joj donosi sreću, pa ga je vodila svuda sa sobom.

Anđelina i Džejms imali su bizaran odnos.
BEI/BEI/Shutterstock / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Njihov strasni poljubac u usta 2000. godine na dodeli Oskara i Anđelinina izjava kako je veoma zaljubljena u svog brata, uzburkali su svet, a mediji su pisali o njihovom incestuoznom odnosu. Nekoliko dana kasnije oboje su demantovali mračne tračeve, ističući kako su nakon razvoda roditelja jedno drugom bili velika podrška.

9. Udala se za kolegu i krvlju ispisala njegovo ime

Sredinom 1994. godine udala se za britanskog glumca Džonija Lija Milera koga je upoznala na snimanju filma o bandi hakera koja spasava svet. S njim se venčala u nekonvencionalnoj venčanici - crnim kožnim pantalonama i beloj majici na kojoj je vlastitom krvlju ispisala Milerovo ime.

Anđelina se udala za Džonija Li Milera.
UNITED ARTISTS / AFP / Profimedia 

Ipak, ovaj odnos se raspao, ali Anđelina nikad nije krila koliko ga voli i poštuje, a i dan-danas se viđaju i bliski su, zbog čega se prošle godine pisalo čak i da su se pomirili.

10. Razvela se zbog žene

No, razlog razvoda nisu bile nepremostive razlike koje su naveli, već to da joj je britanski glumac dosadio jer se na snimanju filma Foxfire zaljubila u svoju partnerku, manekenku Dženi Šimizi. Iako se o tome samo nagađalo, u biografiji Andželine Džoli od pre tri godine, ona je, između ostalog, priznala i da je deset godina imala ljubavnicu Dženi.

"Želela sam njene dodire i poljupce. Opazila sam da je posmatram kao što sam do tada posmatrala muškarce. Bilo je fantastično, njene usne bile su tako meke", otkrila je glumica tada.

11. Brak sa Bilijem Bobom

Nakon raskida sa Dženi, glumica je uplovila u zabranjenu vezu sa glumcem Bilijem Bobom Torntonom, što ne bi bilo ništa čudno da on u to vreme nije bio veren za drugu - glumicu Loru Dern. Da se njen partner oženio Anđelinom Lora je saznala iz novina, kada su je pozvali za komentar. 

Anđelina Džoli udala se za verenog Bilija.
Shutterstock 

Džolijeva i Bili nisu brinuli za to kako se Lora osećala, a rezultat učestalih javnih izliva strasti bilo je i to što su oboje oko vrata nosili bočice sa krvlju svog partnera. Iako su pričali kako su suđeni jedno drugom, rastali su se 27. maja 2003. Upitana u Vojažu o iznenadnom krahu njihovog braka, Džolijeva je rekla:

"Bila sam iznenađena kada sam shvatila da smo se preko noći totalno promenili. Mislim da jednog dana više ništa zajedničko nismo imali i to je strašno...To može da se dogodi kada se vežete, a ne poznajete sebe dovoljno. Verovatno bih se oženila sa Dženi da se nisam udala za svog muža. Zaljubila sam se u nju čim sam je ugledala", otkrila je Anđelina.

Anđelina je dugo bila luda za Bilijem.
Shutterstock 

Početkom novog milenijuma, okrenula se humanitarnom radu, ali i usvajanju i rađanju dece, što je još više oplemenilo njenu svakodnevicu. U proleće 2002. godine usvojila je desetomesečno kambodžansko siroče, Medoksa Čivana.

Anđelina je imala problema sa Bilijem kada je usvojila Medoksa.
Andrew Shawaf, BWP Media / Pacific coast news / Profimedia 

Njena bezgranična ljubav za sina bila je i kamen spoticanja u braku sa Tortonom jer posesivni suprug nije hteo ni s kim da je deli. Ulje na vatru dolila je i glumčeva afera sa dvadesetjednogodišnjom konobaricom Keti Timinis.

12. Brak sa Bred Pitom

I u priču sa Bred Pitom uplovila je dok je on bio zauzet, odnosno oženjen Dženifer Aniston. Snimali su čveni film "Gospodin i Gospođa Smit", a iskrice su odmah planule. Krah braka je potpuno slomio Aniston, ali Bred je bio ludački zaljubljen u Anđelinu. 

Bred Pit i Anđelina zaljubili su se na snimanju filma.
Shutterstock 

Januara 2006. godine Džolijeva je za People potvrdila da je trudna i u vezi s tim prvi put javno potvrdila njihovu vezu. Nakon dva usvojena deteta, Kambodžanca Medoksa i Etiopljanke Zahare, Andželina je 27. maja 2006. godine rodila ćerku Šajlo Nuvel Džoli Pit u privatnoj bolnici u Valvis Beju, u Namibiji.

Anđelina i Bred dobili su troje dece.
Most Wanted Pictures, Inc. / Most Wanted Pictures / Profimedia 

U martu 2007. usvojili su i tada trogodišnjeg Vijetnamca Paksa Tjena, a u julu sledeće godine slavna umetnica dobila je još dvoje biološke dece, dečaka i devojčicu koje je na svet donela u bolnici Santa Marija u Nici. Blizanci Noks Leon i Vivijen Maršelin rođeni su carskim rezom dva dana pre predviđenog termina. Ponosni otac Bred Pit bio je prisutan tokom porođaja, a glumičin lekar Mišel Sisman nakon porođaja rekao je da se majka i bebe osećaju odlično.

13. Kraj braka i nasilje

Nažalost, ni priča sa Bredom Pitom nije dugo potrajala. Problemi su bili sve učestaliji, a glumcu se navodno nije dopadao neuredan život kojem je Anđelina težila. Želeo je da se skrase i budu na jednom mestu. 

Svađe su bile sve učestalije, te su se na kraju i razveli, da bi se potom otpočela pljava bitka za starateljstvo. Anđelina se optuživala da je ćerki Šajlo nametnula da je transrodna, kao i da je izmislila nasilje koje se dogodilo u avionu. Decu je potpuno odsekla od oca, a borba na sudu traje i dalje i po svemu sudeći, to će biti najduža parnica u istoriji Holivuda. 

Koliko je želela da ponizi bivšeg partnera svedoči i to što je deo zajedničke vinarije kojoj se Bred posvetio prodala iza njegovih leđa ruskom tajkunu i glavnom konkurentu, bez njegovog znanja, iako je bio dogovor da glumac otkupi njen deo. 

Roger Karnbad / Zuma Press / Profimedia, Youtube Pogledajte kako se Anđelina Džoli promenila poslednjih godina.

Bonus video:

ANĐELINA DŽOLI NIJE SAMO UKLONILA DOJKE ZBOG RIZIKA OD RAKA! Dr Kovčin: Isti gen direktno je povezan s još jednim VAŽNIM ORGANOM Kurir TV

 iZVOR: Wanted/ J.S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!