Ukoliko na Guglu ukucate pitanje: "Ko je najlepša manekenka sveta?", nema šanse da vam se na listi ne pojavi ime: Bar Rafaeli. "Izraelska barbika" sa razlogom je jedna od najlepših žena sveta, a iako za nekoliko dana puni 38, i dalje radi punom parom, a na liniji joj mogu zavideti i daleko mlađe lepotice. 

Njena karijera lansirana je vrtoglavom brzinom u sam vrh nakon što se pojavila na naslovnoj strani magazina "Sports Illustrated" za Swimsuit Issue 2009, da bi malo potom bila proglašena za broj jedan na listi Hot 100 časopisa Maxim. 

Titule su se samo ređale, a gotovo da nema naslovne strane koju nije krasila ili pak revije velikih brendova koje nije nosila. Zahvaljujući anđeoskom licu i telu boginje, i dan-danas aktivno reklamira velika imena u svetu mode, a uprkos tome što se polako bliži petoj deceniji izgleda makar deceniju mlađe.

Za to su pored odlične genetike zaslužni redovni treninzi ali i zdrava ishrana. S obzirom da je i majka dvoje dece Bar zaista fenomenalno izgleda.

Najplaćenija manekenka

Inače, Bar se u jednom trenutku okušala i kao voditeljka, te je bila "domaćica" popularnog šou programa "Iks Faktor Izrael", a potom je bila i ko-domaćin takmičenja za Pesmu Evrovizije u Tel Avivu 2019. Njena popularnost bila je na vrhuncu, a kompanije su se otimale koja će je pre angažovati, zbog čega je brzo postala najplaćeniji model za 2013. 

Dve godine kasnije, njeno bogatstvo je procenjeno na neverovatnih 20 miliona dolara, a u javnosti je bila poznata i po vezi sa čuvenim holivudskim neženjom Leonardom Dikapriom, sa kojim je provela dugih šest godina.

Veza sa Dikapriom

Par je uplovio u vezu kada je Bar imala samo 20 godina. Bili su mladi, zaljubljeni i držali su svoju romansu samo za sebe, međutim, iako se pričalo da su i vereni, ipak su raskinuli. 

Tek se kasnije saznalo da su tokom svih tih godina nekoliko puta raskidali i mirili se, navodno jer je Leonardo bio neveran. Manekenka je izbegavala da priča o glumcu, iako je u jednom od retkih intervjua priznala da je "uvek tu za njega", te da "ne moraju svi da vide kad se ljube", ili da se "drže za ruke".

Međutim, njihova veza ipak nije opstala, a tugu od Bar Rafaeli Leonardo je lečio najpre sa Blejk Lajvli, sa kojom je imao kratkotrajnu avanturu, a potom i sa slavnom Rumunkom Madalinom Geneom. 

Suđenje zbog neplaćanja poreza

Sa rušenjem veze, došli su i novi problemi. Jednostavno se činilo da sve ono što je išlo uzbrdo, odjednom se sručilo, bez mogućnosti da Rafaeli uradi išta i spase se. Naime, reč je o skandalu koji joj je zauvek uprljao karijeru i koji i dan-danas prvi iskače pored njenog imena kada je pretražujete na Guglu. 

Sud joj je naredio da plati osam miliona dolara duga iz 2009. i 2010. godine. zbog neplaćanja poreza. Njeni advokati su ju branili tvrdeći da je skoro sve vreme bila u Americi i da je živela s tadašnjim dečkom Leonardom Dikaprijem, ali dokazano je da je provela više od 150 dana godišnje u Izraelu, po čemu je bila dužna da plati porez u svojoj domovini. 

Na kraju je njena laž otkrivena. Manekenka je platila kaznu, a umeto nje, u zatvor je otišla njena majka. Ona je osuđena na 16 meseci zatvora, na 2,5 milona šekela novčane kazne i plaćanje zaostalih poreza.

Činjenica da je njena majka "robijala" umesto nje, bila je ogromna mrlja u njenoj karijeri, a nakon svega pokušavala je da se drži van medija što je moguće više.

Od 2015. godine je u braku s preduzetnikom Adijem Ezrom (46), koji je poreklom iz Izraela, kao i ona. Supružnici imaju ćerke Liv (4) i Elu (3) i sina Davida (1).

Brak sa očevim drugom

Iako je danas u srećnom braku, izraelski mediji nisu joj oprostili ni to što je u prošlosti učinila nečuvenu stvar tako što se udala za očevog prijatelja, a potom od njega razvela.

Razlog nije bila ljubav, već da bi izbegla služenje vojnog roka, s obzirom da su od toga oslobođene jedino udate žene i trudnice. Ovo je izazvalo negodovanje u zemlji, ali Bar je ipak uspela ono što je naumila, a sve kako bi mogla da se bavi modelingom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!