Manekenka Viktorijas Sikreta, Bar Rafaeli i njena mama zvanično su osuđene ovog vikenda zbog neplaćanja izraelskih poreza na milione dolara prihoda.

Nakon što je u julu osuđena za utaju poreza, Bar je u nedelju osuđena na devet meseci društveno korisnog rada, dok je njena majka osuđena na 16 meseci zatvora. One su optužene da nisu plaćale porez u Izraelu nakon što su zaradile 7,2 miliona dolara prihoda između 2009. i 2012. Prema nalogu suda, pored društveno korisnog rada i zatvorskog vremena, moraće da plate i 1,5 miliona dolara novčane kazne povrh miliona zaostalih poreza, navodi Associated Press. Njena majka bi trebalo da započne sa izdržavanjem zatvorske kazne sledeće nedelje.

Bar je rekla da se u tom periodu nije izjašnjavala o svom prihodu, jer se, prema izraelskom poreskom zakonu, prebivalište prvenstveno određuje prema tome da li osoba provodi većinu godine u zemlji ili ne. U to vreme manekenka je rekla da živi sa svojim tadašnjim dečkom Leonardom DiKapriom u Americi i da bi tako mogla da zatraži prebivalište u SAD-u. Međutim, tužioci su tvrdili da Bar koristi svoju ponovnu vezu, kao pokriće kako bi izbegla plaćanje izraelskih poreza na milione dolara, a sud je presudio da se ta veza nije kvalifikovala kao „porodična jedinica“.

Njena majka se takođe teretila da nije prijavila Barin prihod, izbegavala je plaćanje poreza i pomagala je nekome drugom u izbegavanju plaćanja poreza.