Bez obzira da li imate profil na TikTok-u ili ne, ne može se poreći da je vrlo kreativan i inspirativan. Od američke influenserke čije su veštine pripremanja čaja iznervirale mnoge Britance, pa sve do plesnih veština Keti Peri, ova platforma riznica je raznovrsnog sadržaja.

Iako možda tako ne mislite, TikTok neverovatno utiče i na modne trendove, koji su, prema nekim izveštajima dostigli mnogo veću popularnost od onih koji se plasiraju na Instagramu. Doduše, oni nisu tipični trendovi sa modne piste, ali su ipak fascinantni. U nastavku donosimo najpopularnije!

Tie-dye trend

Sa preko 2 milijarde kreacija #tiedye je jedan od najpopularnijih modnih “hakova” na TikToku. Od toga kako stvoriti ozbiljno kreativne maske za lice, majice, ali i marame za naše krznene prijatelje.

@samanthajaner8

Rainbow Mask Tie Dye ##tiedye##fyp##fy##foryou##yellow##red##orange##blue##green##crumble##mask

♬ Make It Right - BTS

@themgoldenboys_

Tie dying bandanas for the boys ##tiedye##howto##learnontiktok##voiceover

♬ original sound - themgoldenboys_

@anafukunishi

##tiedye##tiedyechallenge##tiedyelovers##foryou

♬ #FilterSwitch - janati.sarah

Dodaci iz 90-ih

Od skranči gumica do šnala za kosu, TikTok je pomogao asesoarima iz 90-ih da dominiraju 2020. godinom kao glavni modni dodaci. Kreatorka Hejli Laura Džouns podelila je svoje savete o ovim komadima koji su svima potrebni - ovesized duksevi, teksas šorts i mala torba. Dok kreatorka Hei Bria Džouns svojim širokim farmerkama i krop top stajlingom pruža izgled kompletno inspirisan ovom dekadom; i @marinelabezer predlaže kožni blejzer i kratke biciklističke za total 90s look.

@hayleylaurajones

Today’s Outfit ##myootd##ukfashion##fashion##style##dailyoutfits##ukstyle##ootd##denimshorts##vintage90s##90soutfit##fashionblogger##stylingideas

♬ Reckless - Healy

@heybriajones

POV It’s 1998 & ur going to dump ur scrub boyfriend @princesspolly ##ad##fyp##foryou##outfit##90slook##90skids

♬ original sound - heybriajones


TikTok: House of hacks

TikTok je definitivno najbolje mesto za modne kućne trikove. Neki od najpopularnijih uključuju @brainimak koji korisnicima pokazuje kako da suze famerke bez odlaska kod krojača i @JessicaVangOfficial koji nudi najbolje savete za stilizovanje košulja. Tu je i @vanessardaniels koja pokazuje vrhunske savete za davanje novog izgleda već postojećim komadima u vašem garderoberu.

Sa 17,6 miliona kreacija TikTokeri vole da pokažu i kako se nose određeni stajlinzi širom sveta. Pitate se šta da obučete u Parizu, Moskvi i Amsterdamu? Evo šta predlažu TikTokeri.

@rajabovadi

Inspired by cities Which one do u like the most?!♥️ ##dontrush##dontrushchallenge##cityoutfit

♬ Don't Rush - Young T & Bugsey

@doyouknowniky

If city’s were outfits ##outfitinspiration##fyp##newontiktok##russiangirl##over25club##girlsfashion##tiktokgermany##style##cityoutfit##paris##berlin

♬ nhạc nền - ✨

@doyouknowniky

If european city’s were outfits , part 2 ##amsterdam##madrid##kopenhagen##rome##outfitchallenge##styleinspo##styleinspiration##superlonely##cityoutfit

♬ Supalonely (feat. Gus Dapperton) - BENEE