Izgleda da je 2020. godina u kojoj se posebno razgovara o rodu i seksualnosti, a novu stranicu ovoj priči dodao je i Mark Džejkobs koji je upravo izbacio novu kolekciju ”Heaven” koja slavi ništa drugo do poliseksualnost. Za one koji nisu upućeni, poliseksualnost označava osobu koju privlače svi rodovi ili polovi.

Pod naslovom “Heaven”, kolekcija se oslanja na tinejdžerske snove, naciju, otuđenost, queer mladost, slatkiše, odajući počast filmovima novog queer pionira Grega Arakija, plišanim komadima Majka Kelija i umetnice Sindi Šerman. Predmeti nisu usmereni ka određenom rodnom identitetu, već prepuštaju kupcu da odluči šta je za njih ispravno.

Queer

Ovo je izraz koji se koristi kao naziv za celokupnu homoseksualnu, biseksualnu, transrodnu i interseksualnu zajednicu osobe koje sebe vide ili žive svoj život van hetero-patrijarhalnih normi.

Ova kolekcija je uporedo i nastavak priče koju Mark Džejkobs plasira svojoj publici, a koja se oslanja na prošle teme koje istražuju subverziju, devojke koje su dečaci i dečake koji nisu ni jedno ni drugo, kao i mnogi drugi, višeznačni likovi u svemiru Marka Džejkobsa.

U prošlosti je dizajner govorio o fluidnosti polova u svim segmentima, od mode do lepote: zalagao se za muškarce koji se šminkaju i ponosan je feminista. U svetu Marka Džejkobsa možete biti ko god želite i zanemariti društvene norme onoga što se očekuje.

Kolekcija „Heaven“ je proslava individualnosti i zagonetnih ličnosti u svim oblicima.