Kako se bliži krunisanje kralja Čarlsa, to se, čini se, sve više pogoršava situacija u kraljevskoj porodici, a u javnost curi i ogromna količina "prljavog veša", pogotovo kada je odnos između Vilijama, Kejt, Harija i Megan u pitanju. 

Hari je svog brata i njegovu suprugu predstavio u svojoj knjizi "Spare" kao glavne negativce, što je i Vilijama i Kejt jako povredilo. Zbog svega je navodno došlo do problema i u njihovom odnosu, te su svađe bila učestale. 

odnosi između kejt i vilijama bili su zategnuti.
Neil Warner / Splash / Profimedia 

Sve to dovelo je do toga da Kejt pokazuje izrazitu netrpeljivost prema snahi, ali tome je "kumovao" još jedan događaj. Naime, u britanskim medijima se pojavila informacija da je jedna situacija bila ona koja je prelila već prepunu čašu, i otvorila "Pandorinu kutiju", a ima veze sa pokojnom kraljicom.

Naime, iako je poznato da je Kejt bila izuzetno bliska sa Elizabetom, od nje je zatraženo da ne ide u Škotsku u septembru kada je kraljica bila na umoru, jer je tako "pravednije prema Megan", tvrdi izvor blizak kraljevskoj porodici.

od Kejt je traženo da ne ide u Škotsku kod kraljice.
Glyn Kirk-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Prema autoru nove kraljevske knjige Roberta Džobsona, Kejt Midlton je osetila "ogorčenost" prema Megan Markl zbog toga što ju je "naterala" da propusti poslednje trenutke kraljice Elizabete II, odnosno, što je bila "kažnjena" zbog Harijeve supruge.

Kraljevski komentator Robert izneo je nove tvrdnje o porodici pokojne kraljice tokom nedavnog intervjua za australijski dnevnik The Daily Telegraph.

Kejt Midlton je kažnjena zbog Megan Markl.
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Napomenuo je da su pre nego što je kraljica umrla u svom domu u Škotskoj u septembru, uži članovi njene porodice požurili u grad da je vide.

Međutim, Džobson je istakao da se supruga princa Vilijama, Kejt, i supruga princa Harija, Megan, nisu pridružile svojim supružnicima na ovom putovanju u Škotsku. Kraljevski komentator je naveo da je sada kralj Čarls III bio taj koji je zamolio dve žene da ne dolaze.

- Ako Kejt ne dođe, ne može ni Megan, nije prikladno da žene prisustvuju - tvrdi on za australijski magazin.

kejt je zabranjeno da dođe, kao i megan da vide kraljicu.
James Whatling / The Mega Agency / Profimedia 

Uprkos tvrdnji, Džobson je i dalje tvrdio da je kraljičin najmlađi sin, princ Edvard, bio u pratnji supruge Sofi, vojvotkinje od Edinburga, kada je posetio kraljicu u septembru.

On je rekao i da je vojvoda od Saseksa želeo da njegova žena sa njim vidi kraljicu, ali njegov otac to navodno nije hteo, kako majku koju umire ne bi dodatno potresao, ali nije mogao to da kaže Hariju.

- Hari je insistirao da Megan putuje s njim u Škotsku dok je kraljičin život jenjavao, ali je kralj rekao da je prikladno da samo deca i unuci budu sa kraljicom - tvrdi on.

Megan je došla sa Harijem, ali je nisu pustili da vidi kraljicu.
Christopher Furlong / The Mega Agency / Profimedia 

Navodno, on je privatno želeo da kaže da Megan nije dobrodošla, ali nije mogao to da kaže Hariju, pa je lično intervenisao i zamolio Kejt da se ni ona ne dolazi kako bi bilo poštenije prema Megan.

Džobson je tvrdio da je zahtev da Kejt ostane po strani, dok se njen muž opraštao od kraljice, na kraju uticao na njena osećanja prema Megan.

- Kejt se sklonila, ali je očajnički želela da bude tamo sa kraljicom u njenim poslednjim trenucima. To je izjedalo Kejt i stvorilo ogorčenost prema Megan- dodao je autor.

Kejt je bila ogorčena zbog Megan.
Matt Crossick / PA Images / Profimedia 

Takođe je tvrdio da je, kada je pokojna kraljica preminula 8. septembra, bila sa Čarlsom i njegovom suprugom, kraljicom Kamilom, i princezom Anom, kraljičinom jedinom ćerkom. Vilijam, Edvard, Sofi i kraljičino treće dete, princ Endru, navodno su stigli u 17 časova tog dana, dva sata nakon što je ona preminula. Hari se pridružio ostatku grupe u 20 časova.

kejt je govorila da je sahrana sa herijem i megan najteže što je morala da uradi.
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Džobson kaže da je sve vreme tokom šetnje Londonom nakon kraljičine smrti bilo tenzije između Megan i Kejt. U svojoj knjizi "Naš kralj Čarls III: Otkriveni čovek i monarh", Džobson je tvrdio da su mu izvori rekli da, iako su njih četvoro tog dana šetali zajedno oni zapravo nisu bili u dobrim odosima.

On je izneo tvrdnje o osećanjima princeze od Velsa tokom te šetnje, pišući:

- Ketrin je kasnije priznala jednom članu kraljevske porodice da je, zbog loših odnosa između dva para, zajednička šetnja bila jedna od najtežih stvari koje je ikada morala da uradi.

Bonus video:

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl! Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!