Od kako se saznalo da se Šakira i Pike Razvode, mediji i javnost prate svaki njihov korak u stopu. Nažalost, kako to obično biva, stradaju oni koji bi najmanje trebalo, a to su u ovom slučaju deca.

Od samog početka, Milan i Saša bili su upleteni govoto u sve. Tako se pričalo da je upravo Milan Šakiri dao ideju za "osvetničku pesmu", kao i da se navodno od njih pronela priča da je Klara Čija, žena sa kojom je Pike varao svoju nevenčanu suprugu muško. Naravno da u ovim pričama nema istine, kao što niko ne može ni da zna u kakvom su zaista odnosu sa ocem, za koji se pričao da je narušen.

Šakirina deca upletena su u problem.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Šakira je donela odluku da se presele iz Španije, upravo kako bi ih zaštitila, jer su u jednom trenutku paparaci počeli i da objavljuju njihove fotografije, i samim tim otkrivali njihove lokacije, što je, složićete se, više nego opasno.

Ako se na to doda "veštačka frka" koja je stvarana oko Šakirinih i Pikeovih sinova i njihove nove devojke, jasno je zašto je pevačica donela odluku da se javno oglasi i zamoli sve da ostave njenu decu na miru.

Šakira se seli iz Španije.
Emilio Utrabo / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

- U ovo vreme promena u mom životu kao javne osobe, razumljivo je da postoji stalna znatiželja medija o meni i mojoj porodici. Međutim, moja deca, Milan i Saša, proživeli su tešku godinu, trpeli su stalnu opsadu i nemilosrdni progon paparaca i raznih medija u Barseloni. Sada kada započinju novu fazu u svojim životima, molim medije u ime svoje dece da poštuju njihovo pravo na privatnost. Preklinjem vas da ih ne pratite do izlaza ili ulaza u školu, da ih ne čekate na vratima naše kuće ili pratite na njihove vannastavne i rekreativne aktivnosti kako biste dobili što bolje fotografije i snimke, kao što se događalo svaki dan u Barseloni - napisala je Šakira između ostalog.

Ona se posebno obratila medijima i fotografima, zamolivši ih da prestanu da snimaju njenu decu, koja zbog fotografa ne mogu normalno da pohađaju ni školu, ni vanškolske aktivnosti. 

- Verujem da su novinari i fotografi osetljivi na situaciju u kojoj se nalaze Milan i Saša, te da prema njima mogu da se ponašaju na najhumaniji način, s obzirom na to da se radi o zdravlju i fizičkom i emocionalnom integritetu dvoje maloletnika od 8 i 10 godina. Oni samo žele da izađu napolje i pohađaju školu i da se istovremeno osećaju sigurnima i bezbrižnima jer nisu proganjani i izloženi stalnom nadzoru kamera.

Šakira ne želi da joj snimaju decu.
Mega / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ovu molbu ne upućujem kao umetnica, već kao majka koja želi da zaštiti i brine se o psihičkoj i emocionalnoj dobrobiti svoje dece, kako bi mogla da živi zdrav i srećan život kakav svako dete zaslužuje - napisala je pevačica na svom Instagram profilu.

Bonus video:

ŠAKIRA POSTAVILA VEŠTICU NA TERASI Espreso

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!