Lako je pomisliti da kraljevske porodice širom sveta imaju milione dolara kada pogledate njihova velelpna imanja, skupe odevne kombinacije, i nakit, međutim, iznenadilo bi vas da znate da je zarada određenih članica zaista mala. 

Kraljevska porodica ne daje tek tako novac članicama.
Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia 

Naravno, postoje oni koji se mogu pohvaliti impozantnim ciframa na bankovnim računima, ali i onih koji mesečno dobijaju više nego skromne cifre.

Primera radi, mnogi bi rekli da je među njima i kraljica Leticija koja skupocenim kombinacijama daje utisak da na mesečnom nivou dobija nekoliko hiljada evra, međutim, u njenom slučaju, kraljevski status ne znači i visoku platu.

Kraljica Leticija najmanje zarađuje od svih.
Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia 

Kako prenosi stranica hola.com, supruga španskog kralja Felipea navodno godišnje prima samo 148.105 evra koje koristi za plaćanje svojih ličnih troškova poput odeće i modnih dodataka. Iako se to čini kao velik iznos za godišnju platu, kada se uporedi sa zaradom drugih članica kraljevskih porodica izgleda da je Leticija među slabije plaćenima.

Kraljica Maksima godišnje dobija oko 400.000 evra.
Shutterstock 

Danska kraljica Maksima godišnje dobija oko 411.000 evra, dok Šarlin od Monaka dobija neverovatnih 700.000 evra koje troši na skupocenu odeću i aksesoare. Zapravo, princ Albert je navodno pristao da svojoj supruzi plaća dodatnih 18 miliona dolara godišnje kako bi izvršavala svoje kraljevske obveze i naterao je da ostane uz njega. 

Šarlin od Monaka ima ogromne cifre na računu.
Shutterstock 

Kada je u pitanju popularna britanska kraljevska porodica, Megan Markl dobijala je neverovatnih 800.000 dolara, ali joj je i to bilo malo, te ne čudi što je nakon što su ona i Hari napustili Britaniju osim što su zadržali 10 miliona dolara koliko je princ nasledio od pokojne majke, potpisao unosne višemilionske dolare.

Megan Markl dobijala je oko 800.000 dolara
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

Zanimljivo je da Kejt Midlton ne dobija platu od kraljevske porodice, ali ima "džeparac" za odeću i aksesoare koji se kreće od 100.000 do 400.000 godišnje, a kraljica-supruga Kamila Bouls Parker navodno dobija 5 miliona godišnje. Ipak, strani mediji pišu da je Kejt u poslednje vreme podignut "džeparac" na vrtoglavih 3.3 miliona dolara.

Kejt Midlton nema zaradu od kraljevske porodice.
Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!