Ukoliko ste gledali Netfliksov dokumentarac "Inventing Anna", sigurni smo da se upoznati sa imenom Ana Sorokin. Za one koji ne znaju, Ana Sorokin, odnosno Ana Delvi, predstavljala se svojevremeno kao bogata naslednica iz Nemačke. Za sve to vreme prevarila je mnoge članove njujorške elite, razne hotele i banke, a po njoj je Netfliks snimio i dokumentarac.

Ana Sorokina služila je zatvorsku kaznu.
Timothy A. CLARY / AFP / Profimedia 

Puštena iz zatvora zbog dobrog ponašanja 11. februara 2021, nakon što je odležala skoro četiri godine. Međutim, u martu 2021, šest nedelja nakon puštanja na slobodu, imigraciona i carinska služba (ICE) vratila ju je u pritvor zbog prekoračenja vize, a ona je ostala u ICE pritvoru u severnom delu Njujorka godinu dana.

Ana Sorokina puštena je iz zatvora nakon 4 godine.
Steven Hirsch/Pool/NYP/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U eseju koji je napisala dok je bila u pritvoru, Sorokin piše: "Mislim da neću uskoro gledati 'Inventing Anna'. Čak i kada bih povukla neke konce i to ostvarila, ništa od gledanja izmišljene verzije sebe u ovom okruženju kriminalno poremećenog azila mi ne zvuči privlačno."

U martu prošle godine Sorokin je trebalo da bude deportovana u Nemačku. Nemački list 'Der Spiegel' piše da njena deportacija nije uspela jer je odbila da napusti ICE pritvor i ode na aerodrom. Njen advokat je tada rekao da je podnet zahtev za odlaganje deportacije.

"Razgovarao sam sa Anom jutros. Bila je zbunjena i pomalo zabrinuta", rekao je njen advokat Meni Arora. "Teško joj je da razume svu tu birokratiju, posebno s obzirom na to da je zatvorena u zatvoru i nema kontrolu.Kada ne znate šta vam donosi budućnost, kada ne možete da pozovete ljude i želite da dobijete informacije, to vas čini anksioznim i frustriranim. Ostaje pozitivna, ali joj je teško".

Prošlog juna završila je u pritvoru ICE u zatvoru okruga Orindž, čekajući da odbor za imigraciju odluči o njenom slučaju, nadajući se da će ostati u Njujorku.

"Lepo je, ali je veoma dosadno. Kao da nemam šta da radim ovde. Tablet imam samo nakratko jednom dnevno. Tako sam u kontaktu sa svima. Pa, samo pokušavam da budem zauzet svim projektima koje radim. I nadam se da ću otići odavde vrlo, vrlo brzo. A moji advokati rade na tome da pronađu način da me izvuku odavde što je pre moguće", rekla je ona za NBC News.

U oktobru 2022, Sorokin je puštena iz ICE ustanove u okrugu Orindž pod uslovom da položi kauciju od 10.000 dolara, ostane u 24-časovnom kućnom pritvoru i da ne koristi bilo kakav oblik društvenih medija.

Šta Ana Delvi sada radi?

Ana zapravo ima velike planove da zaradi mnogo novca, ali, ovog puta legalno. Naime, ona se prijavila za novu dokumentarnu seriju koja će se nastaviti tamo gde se završava "Inventing Anna". Sorokin je potpisala ugovor sa kompanijom Bunim-Murray Productions da glumi u ograničenoj dokumentarnoj seriji o njenom životu nakon zatvora. "Anina priča je veoma živa i još uvek se odvija dok razgovaramo. Sa njom već mesecima razvijamo ovaj projekat - i proveli smo bezbroj sati u telefonskim i video pozivima sa njom. Ona je komplikovan i fascinantan lik i radujemo se što ćemo ispričati sledeće poglavlje njene priče koja se stalno razvija“, rekao je Majkl Driskol, direktor razvoja u Bunim-Murray Productions.

Ali to nisu svi njeni planovi. Nedavno je objavljeno da će Sorokin/Delvi snimati rijaliti šou, 'Delvei's Dinner Club', u svom stanu u Ist Vilidžu gde je u kućnom pritvoru. Producent emisije bi trebalo da bude Buternat Kortni Vajt. "Ona će to učiniti kroz ono što je već postalo jedan od najpopularnijih načina zabava u gradu - intimne večere samo po pozivu u njenom domu", navodi se u saopštenju producentske kuće.

"Tamo će joj se svake nedelje za stolom koji služi privatni kuvar pridružiti grupa glumaca, muzičara, osnivača i članova društva, novinara i drugih uvaženih gostiju, koje je pozvala lično  Delvi. Biće mnogo iskrenih razgovora u kojima nijedna tema nije zabranjena – uključujući Anino iskustvo u sistemu krivičnog pravosuđa, njene strategije za obnovu imidža i njene planove za budućnost.”

"Ne postoji ništa bolje od iskustva prilikom okupljanja odabrane grupe prijatelja u kojoj dele  životne priče i uživaju u sjajnom kulinarskom iskustvu", rekla je Sorokin u izjavi. "Zahvalna sam na prilici da radim sa Vilhaus i Buternut kako bih svoju viziju približila široj publici i podelila uvid u pravu Anu Delvi.“

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!