Kejt Midlton proslavila je 42. rođendan, a tom prilikom iznenadio ju je i sam kralj Čarls. On i njegova supruga Kamila, čestitali su joj podelivši fotografiju koja je nastala na dan njegovog krunisanja uz reči: "Želimo danas srećan rođendan princezi od Velsa!".

Zvona sa Vestminsterske opatije oglasila su se u 13 časova, u njenu čast, a postoje indicije da će je kralj imenuje za Kraljevsku damu Reda Garter (Reda Podvezice), najstarijeg i najvišeg viteškog reda u Britaniji, koji je osnovao Edvard III pre gotovo 700 godina, za šta mnogi smatraju da je potpuno zasluženo s obzirom da je deo kraljevske porodice već 12 ipo godina, te da je jedna od najistaknutijih i najvoljenijih članica kraljveske porodice.

Vedrog duha, nasmejana, otvorena, prizemna... samo su neki od kvaliteta kojima je jako brzo stekla blagonaklonost Britanaca, a potom i sveta. 

"Devojka iz naroda" nikad se nije libila da "zavrne rukave", i nije rođena u svili i kadifi, iako je njena porodica živela normalno, što je pokazao i njen pravi CV koji je poslednjih dana glavna tema strane štampe. 

Ne samo da njena biografija nema mrlja, već o njoj bivši poslodavci imaju samo reči hvale. Čak i kada je radila izuzetno teške fizičke poslove nije se žalila, niti izvoljevala, iako je bila plaćena mizerno. 

Kejt Midlton oduvek je bila vredna.
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Radila u marini

Prvi posao princeze od Velsa bio je praktičan, kao pomoćnik u marini Ocean Village u Sautemptonu. Naime, pre odlaska na univerzitet u Škotskoj (gde je upoznala svog budućeg muža, princa Vilijama), kao i mnogi drugi njenih godina, Kejt je prihvatila slabo plaćeni posao.

Kejt Midlton nekada je radila u marini.
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kada je trebalo, i te kako bi pomogla oko brodova zbog čega su svi, kako su preneli strani mediji "smrdeli na ribu i mulj". Kasnije je bila jedan od pomoćnika glavnog skipera, koji je i sam istakao da se Kejt već tada izdvajala. 

"To je bio težak posao. Kejt se pridružila timu i bila je veoma profesionalna. Uklopila se, iako se izdvajala po tome što je tako lepa", rekao je Kal Tomlinson kraljevskoj biografkinji Kejti Nikol. 

Dodao je da je uvek bila pristojna, i samouverena, lepa, ali i veoma skromna. 

"Bila je ljubazna i puna poštovanja prema onome ko je bio zadužen za nju i veoma uredna. Kod nje je sve bilo kao pod konac. Nikada nije bila našminkana - bila je prirodno lepa", dodao je na kraju.

Bavila se konobarisanjem

Kada je počela da studira Kejt je u jednom trenutku i konobarisala, o čemu je i sama govorila 2019. tokom TV specijala "A Berry Royal Christmas". Nakon jednog segmenta, voditeljka Meri Beri spremila je bezalkoholni koktel, koji je potom dala Kejt da ga odnese gostima.

U tom trenutku se Kejt našalila: "Ovo me podseća na moje univerzitetske dane kada sam malo konobarisala"

Kada ju je Meri pitala da li je dobra u tom poslu, Kejt se nasmejala i iskreno odgovorila: "Ne, bila sam užasna!"

Prvi upad u svet mode

Nakon što je završila univerzitet, Kejt - koja je tada bila devojka princa Vilijama - dobila je svoj prvi pravi posao u velikom modnom lancu. Sa samo 24 godine, preuzela je ulogu kupca dodatnih aksesoara za high street brend Jigsaw krajem 2006.

Predstavnici Jigsaw-a potvrdili su tada da je Kejt postala deo njihovog tima. "Možemo da potvrdimo da se Kejt pridružila našem osoblju pre dve ili tri nedelje kao kupac dodatne opreme za Jigsaw i Jigsaw Junior. Ne možemo dalje da komentarišemo", rečeno je u zvaničnom saopštenju.

Kejt Midlton radila je i u modi.
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prema izveštajima, buduća kraljica je već pomagala brendu na modnim snimanjima, gde je obavljala razne poslove, pa čak i donosila šolje čaja i grickalice.

Kada je Kejt angažovao Jigsaw, bio je u vlasništvu modnih tajkuna Džona i Bel Robinson - bliskih porodičnih prijatelja Midltonovih. 

U to vreme, njihovo saopštenje za javnost bilo je mač sa dve oštrice, i udar za Jigsaw, jer se nije očekivalo da će žena koja će jednog dana biti buduća kraljica bude neko ko trči sa grickalicama i služi druge, zbog čega su mnogi smatrali da je nedostojna krune. Ipak, Kejt je tu ostala sve do 2007. kada je napustila brend kako bi pomogla roditeljima sa porodičnom firmom. 

Kejt Midlton nekada je radila u modi kada je upoznala Vilijama.
Richard Gillard / Camerapress / Profimedia 

Pomagala u porodičnoj firmi

Zanimljivo je da, iako je Jigsaw ostavila zarad porodične firme Party Pieces, princeza od Velsa ostala je veliki obožavatelj pomenutog brenda, i veoma se često mogla videti u njihovim komadima odeće.  

U porodičnoj firmi radila je kao dobavljač dekoracije za proslave, a kompanija je inače u vlasništvu njene majke Kerol Midlton. Osnovana je 1987. godine kada je Kerol tražila inspiraciju za proslavu petog rođendana svoje ćerke Kejt.

Kejt je radila u kompaniji svoje majke.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Shvatila je da postoji praznina na tržištu i osnovala je kompaniju koja roditeljima koji nemaju vremena nudi lak izbor maštovitih detalja za proslave dece.

Iako je možda počela kao mali projekat za koji su rekvizite najpre pravili za svojim kuhinjskim stolom, kompanija Midltonovih danas je solidna kompanija sa oko 49 zaposlenih i rade na međunarodnom nivou.  

Najprodavanija kolekcija Party Pieces brenda sadrži proizvode kao što su tanjiri, salvete, šolje, šeširi, baloni, štandovi za poslastice i ukrasi. 

Svo troje njene dece su radili za porodičnu firmu u nekom trenutku, a Kejt je, osim kao dobavljač bila i dizajner web stranice, ali i fotograf proizvoda. 

Party Pieces napustila je u januaru 2011, samo par meseci pre njenog venčanja sa Vilijamom, a ukoliko ste propustili kako je Kejt izgledala bre nego što je postala deo kraljevske porodice, pogledajte fotografije u nastavku teksta.

David Abiaw / Shutterstock Editorial / Profimedia, Photoshot / Avalon / Profimedia Pogledajte kako je nekad izgledala Kejt Midlton pre nego što je postala deo kraljevske porodice.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!