Dan od kojeg su svi strahovali, a pogotovo kraljevska porodica, konačno je došao. Danas, 10. januara, biografija princa Harija "Spare" konačno će se naći u prodaji, a kako su pojedini detalji već ugledali svetlo dana i napravili nezapamćen haos, nema sumnje da će ostatak knjige biti samo dolivanje ulja na vatru.

Hari je nemilosrdno udario po svima. Izjavio je da se potukao sa bratom, demantovao sopstvene reči kada je kraljevsku porodicu nazvao rasistima, ali ih potom ponizio izjavom da su nacisti, ali i okrivio Kejt i Vilijama da su mu "smestili" kada su glasali za to da obuče nacističku uniformu za jedan maskenbal, iako je on sam bio taj koji je prvi izabrao taj kostim. 

Čini se da su Hariju svi drugi krivi, a iako nema sumnje da u njegovim rečima ima i te kako istine, za neke detalje jasno je da više nego preteruje. Inače, interesantno je da su se najnoviji detalji koji su se odnosili na Kejt Midlton baš pojavili na njen rođendan, zbog čega je javnost besna. 

Naime, Hari je u novom intervjuu u sklopu promocije biografije "Spare" okarakterisao suprugu svog brata kao glavnog negativca. On je tokom 90-minutnog izlaganja izjavio da su najbliži članovi porodice želeli da unište njegovu i Meganinu reputaciju, te da su ih prisilili da se presele u Kaliforniju. 

Hari je otkrio niz detalja o kraljevskoj porodici.
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Na kraju je zaključio da stereotip o njegovoj supruzi Megan od strane Vilijam i Kejt znači da ona nije dočekana kao novi član kraljevske porodice i da je predstavljena kao američka glumica i "raspuštenica", s obzirom da iza sebe ima razvod.

Ovo je bio samo vrh ledenog brega onoga što je usledilo malo pre intervjua, kada je otkrio detalje svađe sa Kejt uoči venčanja sa Megan. Hari je rekao da je Kejt ta koja je inicijator, odnosno haljina za princezu Šarlot koja je bila prevelika. Nju je iznerviralo što joj je Megan odgovorila na poruku tek sutradan. 

Princ Hari dotakao se svađe pred venčanje.
printscreen/youtube/The Royal Family 

Midlton je u poruci, 4 dana pred venčanje napisala da haljinu treba prepraviti, i da je princeza plakala kada ju je isprobala. Hari je naglasio da su haljine dizajnirali francuski dizajneri kao i da u bile ručno šivene pa da nije ni bio "veliki šok" što nisu odgovarale svima.

"Meg nije odmah odgovorila Kejt. Da, dobijala je beskonačno mnogo poruka vezanih za venčanje, ali se uglavnom bavila haosom oko njenog oca.. I tako je sledećeg jutra poslala poruku Kejt da je naš krojač tu", ispričao je Hari.

Navodno to nije bilo dovoljno Kejt, a evo kako se razgovor navodno odvijao.

Kejt: "Haljina za Šarlot je prevelika, predugačka, previše široka. Plakala je kada ju je probala kod kuće".

Megan: "Rekla sam te da krojač čeka od osam sati ujutru. Ovde. U Palati. Možeš li da odvedeš Šarlot da joj preprave haljinu, kao što to ostale mame rade?

Kejt: "Ne, sve haljine treba da se prekroje".

Megan: "Ne znam šta više da kažem. Ako haljina ne odgovara Šarlot, odvedi je krojaču. Čeka ceo dan.

Kejt: "Dobro".

Megan je navodno i pitala Kejt da li je svesna haosa koji se dešava oko njenog oca Tomasa koji je želeo da proda fotografije paparacima. Ona joj je odgovorila da je i te kako svesna svega, ali se vratila na temu sa haljinama uz opasku da je venčanje za samo nekoliko dana.

Megan: "Da; Kejt, znam".

Kako je Hari istakao, Megan je bila oštra, a problemi su se javili i zbog planova oko svečanosti za dečake koji su pratili mladence odnosno da se Kejt nije svidela ideja Megan Markl. Sve je kulminiralo, a kada se Hari vratio kući zatekao je buduću suprugu kako plače sklupčana na podu. Tada je, kako kaže, objasnio Megan da Kejt nije mislila ništa loše. 

Megan Markl plakala je malo pred venčanje.
Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Nažalost, u godinama koje slede,Midlton je okarakterisana kao glavni krivac, a sada se čini kao da joj pripisan celokupan haos oko Tomasa Markla. Da, Kejt je trebalo da bude obzirnija, ali uzmemo u obzir da se malo pre toga porodila, te da je čitav teret kraljevske porodice spao na nju i Vilijama, dok su se Megan i Hari izvlačili od svega.

Princ Vilijam navodno je prebesan zbog uplitanja Šarlot u sve i spominjanja njenog imena, a Kejt je ostala u potpunom šoku zbog svega. Ni komentari javnosti nisu blagonakloni, te se moglo pročitati da "Hari sve pretvara u rijaliti nalik Kardašijanovima"

"Ako želi da komunikacija sa porodicom bude privatna, zašto radi ove intervjue?! On je kontradiktoran", "On želi da svaki budući razgovor ostane privatan, ali sedi ovde i prepričava nam najprivatnije razgovore koje su imali", "Nikad u životu nisam čuo tako nešto licemerno, varljivo, sebično, narcisoidno brbljanje"... samo je delić koji se mogao pročitati na mrežama, a jasno je da je nakon ovoga gotovo nemoguće pomirenje braće.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!