Slavni glumac Oven Vilson danas jejedna od najvećih zvezda Holivuda, upravo zahvaljujući porodičnim komedijama koje su ga proslavile.  

Prepoznatljivi "zaštitni znakovi" su njegov smisao za humor, iskrivljen nos, kao i imidž atipične "muškarčine" koji neguje i mimo malih ekrana. Inače, glumom je bio okružen od malih nogu jer je odrastao je s dvojicom budućih glumaca: braćom Endruom i Lukom.

Njegov suptilni humor i pomalo neobične uloge do izražaja su došle u filmovima poput "Prodica čudaka", "Lovci na deveruše", "Noć u muzeju", "Zulender" i mnogi drugi...

Kako je sve počelo?

Već kao student na unoverzitetu u Teksasu upoznao je reditelja Viza s kojim se udružio i snimio film "Bottle Rocket" 1996. godine. Ubrzo nakon toga, Oven se preselio u Los Anđeles sa braćom koja su takođe glumci.

Oven Vilson proslavio se u brojnim komedijama.
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Dok je boravio u LA, Oven je s Andersonom je napravio još tri filma: "Tajkun iz Rušmora", "Porodica čudaka" i "Panika pod morem".

Nakon saradnje s Andersonom na nekoliko filmova, pojavio se i u nekoliko visokobudžetnih filmova s ​​Benom Stilerom, ipak, najveći komercijalni uspeh doneo mu je film "Lovci na deveruše".

Kroz svoju karijeru pozajmljivao je glas Munji Mekvinu, automobilu u animiranom filmu "Cars" i njegovim nastavcima, a radio je i na drugim sličnim projektima.

Oven Vilson osim što glumi, daje i glas za crtane filmove.
Youtube 

Ljubavne veze

Oven je ljubio mnoge slavne dame među kojima su Demi Mur, Kejt Hadson i Šeril Kol.

2006. godine bio je u vezi s kolegicom Kejt Hadson s kojojm se upoznao na snimanju filma. Nažalost, ova veza je bila kratkog daha i razišli su se već 2007. godine. Isto tako, Oven je pre nje bio i u vezi s Džesikom Simpson i Dženifer Aniston.

Oven Vilson bio je u vezi sa Dženifer Aniston.
Shutterstock 

Pokušao da se ubije

26. avgust 2007. umalo nije bio koban za Ovena Vilsona. Tog dana odveden je iz svoje kuće u Santa Monici u bolnicu nakon upućenog poziva za lekarsku pomoć. Tek kasnije se iz policijskih izveštaja saznalo da su reagovali na pokušaj samoubistva. Oven je presekao vene na rukama i popio punu bočicu jakih tableta za spavanje.

Spekulisalo da je pokušao Oven pao u depresiju nakon raskida sa Kejt Hadson. Mesecima je išao na tretmane kod psihologa, a doživeo je nervni slom kad je bivšu ljubav ugledao u naručju kolege Daksa Šeparda. Da ga brat nije pronašao na podu kupatila, u nesvesnom stanju i sa prerezanim venama, Holivud bi ostao bez jednog od svojih najboljih komičara.

oven vilson probao je da se ubije zbog kejt hadson.
Youtube 

Tokom boravka u bolnici posećivala ga je porodica i prijatelji, među kojima Viz Anderson i Vudi Harelson. Pušten je kući nakon manje od nedelju dana bolničkog lečenja. Kako bi se posvetio svom mentalnom zdravlju, otkazao je nekoliko nastupa i odustao od snimanja filma. Srećom, kasnije se vratio snimanju i dan-danas je jedan od najpopularnijih glumaca.

Brižni otac, ali samo pred kamerama i samo sinovima

Ipak, posledice traumetične veze osetile su se i po tome što je nakon incidenta skrivao sve svoje devojke, te se o njegovom ljubavnom životu gotovo ništa ne zna. Čak ga nije bilo moguće ni uslikati u ženskom društvu. Jedno vreme se govorilo da zbog Hadsonove mrzi žene, te da je upravo to jedan od razloga što i dalje ne želi da upozna ćerku. 

Naime, Vilson ima dvojicu sinova sa dve različite žene, i od njih se praktično ne dovaja, te ih paparaci veoma često fotografišu prilikom izleta i porodičnih trenutaka, ali kada je reč o ćerkici koju je dobio sa umetnicom Varuni Vongsvirat, priča je drugačija. 

oven vilson ne odvaja se od sinova.
Old Boy's Club / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ne želi da upozna ćerku

Oven i Varuni bili su zajedno pre više od 4 godine, međutim, kada je zatrudnela, glumac više nije želeo da ima išta sa njom. Osim što je zatražio test očinstva, promenio je i broj telefona, a ironija je što uprkos dokazanom očinstvu on i dalje ne želi da upozna ćerku, dok sa sinovima Robertom i Finom koje je dobio sa dve različite žene najnormalnije komunicira i redovno se viđa.

Varuni čak nije ni želela da joj plaća alimentaciju za ćerku, iako to glumac redovno daje u iznosu od 25.000 dolara, već joj je bilo bitno da samo bude prisutan u životu ćerke.

Varuni je rodila ćerku Ovenu Vilijamsu.
pritnscreen/instagram 

Ona je svojevremeno i za Vanity Fair priznala da Vilson nikada nije upoznao ćerku, niti ima nameru to da učini.

Varuni kaže i da je preklinjala bivšeg dečka da se uključi u život male Lajle, ali je on to odbio. Ovaj potez su, očekivano, mnogi osudili na mrežama, jer smatraju da ćerka nije kriva odnos roditelja, kao i da bi trebalo da ostavi ego po strani i ipak vidi devojčicu.

Ipak, glumac se na kritike nikada nije osvrtao, a u intervjuima je uvek govorio samo o sinovima. Mnogima je delovalo čak i kao da se ćerke stidi.

- Pomaže finansijski, ali nikada se nije samo o tome radilo. Lajla treba oca. Ironično je kako u filmovima glumi uloge brižnih očeva, a nikada nije sreo sopstvenu kćerku - zaključila je Varuni tada, a da li će situacija biti drugačija u budućnosti, ostaje da se nadamo.

Oven Vilson ne želi da upozna ćerku.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!