Kada se Metju Periposlednji put pojavio u javnosti pre samo nekoliko meseci, svet je bio u potpunom šoku. Neočešljan, prljav, sa viškom kilograma... više je izgledao poput skitnice, nego velike zvezde, što jeste, a njegovi fanovi i te kako su bili zabrinuti. 

Sumnjalo se da se ponovo odao alkoholu, a poznato je i da je dugo bio u depresiji, pogotovo nakon raskida veridbe sa Moli Hurvic. Inače, poznato je da se glumac već godinama bori sa zavisnošću o tabletama, metadonu, amfetaminima i alkoholu, a već je dva puta bio na rehabilitaciji. 

Metju Peri mučio se sa depresijom.
Wagner AZ / ANDR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Prvi put je izazvao veliku zabrinutost prošle godine nakon svog pojavljivanja u specijalnom "Friends: The Reunion" kada je bio naročito primetan njegov nerazgovetan govor, što je kasnije pojašnjeno kao posledica hitnog zahvata na zubu na baš na sam dan snimanja.

Metju je ranije javno priznao kako se zbog posledica teških zavisnosti uopšte ne seća nekih delova sa seta serije koja mu je donela svetsku slavu, a u kojoj je glumio deset godina.

Metju Peri dugo se
Profimedia 

Bio je zavisan o leku Vicodin, a počeo je da ga uzima nakon nesreće koju je doživeo vozeći skuter na vodi. Uspešno mu je smanjivao bolove, ali s vremenom nije mogao provesti nijedan dan bez tablete. Mučili su ga i problemi s alkoholom, od kojeg se lečio u nekoliko navrata.

Krajem prošle godine najavio je izlazak svoje biografije, čiija se prodaja očekuje tokom ove jeseni, a navodno planira celom svetu da ispriča šta se sve događalo na setu serije "Prijatelji" i kako je došao do stanja u kojem se nalazi.

Međutim, nakon nekoliko meseci nepojavljivanja u javnosti, Perijeva zvezda konačno je povratila stari sjaj i glumac danas izgleda koa potpuno drugi čovek. Naime, on je u velikom intervjuu za "People" progovorio o svojim "demonima" sa kojima se konačno izborio, kako kaže. 

- Želeo sam da podelim kada sam bio siguran da ponovo ne ulazim u mračnu stranu svega. Morao sam da sačekam dok ne budem u potpunosti trezan i daleko od aktivne bolesti alkoholizma i zavisnosti. Glavna stvar je bila da sam bio prilično siguran da će to pomoći ljudima- rekao je Peri za "People".

Peri je otkrio da je umalo umro pre nekoliko godina, u 49. godini. Javno priznajući da je u to vreme da patio od gastrointestinalne perforacije. Glumac je proveo nedelje boreći se za život nakon što mu je debelo crevo puklo od prekomerne upotrebe opioida. Proveo je dve nedelje u komi i pet meseci u bolnici, piše People.

- Lekari su mojoj porodici rekli da imam 2 procenta šanse da živim - iskren je bio glumac.

Kada je Peri prvi put dobio ulogu u Prijateljima sa 24 godine, njegova zavisnost od alkohola je tek počela da izlazi na površinu.

- Mogao sam da se nosim sa tim, na neki način, ali do svoje 34. godine bio sam zaista ukorenjen u mnogo nevolja. Bilo je godina u kojima sam bio trezan za to vreme. Deveta sezona serije je bila godina u kojoj sam bio trezan sve vreme. I pogodite za koju sam sezonu nominovan za najboljeg glumca? Mislio sam, "To bi trebalo da mi nešto govori".

Metju nastavlja iskrenu ispovest objašnjavajući da sada živi zdravim načinom života i da je uspeo da se izvuče:

- Nisam znao kako da stanem. Da mi policija dođe kući i kaže: "Ako večeras popiješ, odvešćemo te u zatvor", počeo bih da se pakujem. Nisam mogao da prestanem jer bolest i zavisnost napreduju, postaje sve gore i gore kako stariš. Sada sam prilično zdrav - kaže on, a koliko se promenio za sve ove godine, ukoliko ste propustili, pogledajte u galeriji u nastavku teksta.

SPOT-stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, DIGGZY/JESAL / Shutterstock Editorial / Profimedia Slavni glumac nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!