Lepa Italijanka Monika Beluči davno je zagazila u 5. deceniju, ali uprkos tome ona i dalje intrigra javnost i važi za jednu od najlepših žena. Monika, koja je danas napunula 58 godina, još od tinejdžerskih dana kada je startovala kao manekenka pa sve do poslednjih nekoliko godina kada je u četrdeset šestoj godini postala majka i dalje je intersantna medijima.

Italijanska lepotica čije je puno ime Monika Ana Maria Beluči, rođena je u selu Čita di Kastelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija i slikarke Marije Gustineli.

Mnogi su koemntarisali Monikinu lepotu, zbog čega su se njeni roditelji - Marija i Luiđi su se vremenom umorili od takvih pitanja pa su izbegavali da se u javnosti pojavljuju sa Monikom odnosno počeli su da skrivaju svoju prelepu ćerku, kako su ispričali.

Sa samo 13 godina počel je da se bavi modelingom, kako bi plaćala svoje školovanje, a do 1989. godine postala je jedno od prepoznatljivih lica pariške modne scene te se počela pojavljivati na naslovnicama magazina, kao što su Elle i sarađivati sa brendovima kao što su Dolce i Gabbana.

monika beluči
Shutterstock 

Odustala od školovanja

Studirala je pravo na Univerzitetu u Peruđi, ali je na kraju odustala od fakulteta, kako bi se posvetila modelingu. Mnogi ne znaju da je i pre Vensana Kasela bila u braku. Naime, Monika se 1990. godine udala za fotografa Klaudija Basa, a razveli su se nakon četiri godine.

Nakon što je radila na nekoliko italijanskih televizija, kao i glumila u filmovima, Beluči se predstavila američkoj publici sa filmom Drakula 1992. godine. Četiri godine kasnije, odigrala je zapaženu ulogu u francuskom filmu Apartman.

Ubrzo je došla do evropskih, ali i holivudskih uloga. Glumila je u brojnim filmovima, ali najzapaženija uloga joj je bila u Malenoj, po kojoj je ostala najprepoznatljivija.

Najstarija Džejms Bond devojka

Kada je trebala da dobije ulogu u Spektru 8džejms Bond), rekla je režiseru Sem Mendesu da će on biti heroj među ženama ako angažuje upravo nju, jer je pravi seksepil u mislima, mašti, a ne u godinama i telu. Tako je postala i najstarija angažovana Džejms Bondova devojka.

U filmu Apartman, upoznala je svog drugog muža Vinsenta Kasela. Dok su bili u braku, Vinsent i Monika živeli su u odvojenim stanovima, kako ne bi upali u rutinu i postali navika jedno drugom. Uprkos tome razveli su se 2013. godine.

Razvodom od Vinsenta nakon trinaest godina braka, shvatila je da ne zna šta da radi sada sama, ali isto tako naglasila je kako ljubav ne poznaje razvod te kako će se oni možda nekad i sresti i pomiriti.

Ćerke je rodila kada je osetila da je vreme za to - sa 39 i 45 godina, a upravo u svojim godinama vidi posebnu čar. Zato joj je jasno zašto je privlačna mlađim muškarcima, jer kako kaže tek sada zna šta želi, a pri tome ima i životno iskustvo.

monika beluči bila je 13 godina u braku sa vensanom kaselom
RINDOFF-BORDE / Bestimage / Profimedia 

Poslednjih dana, mediji bruje o starijoj ćerki Monike Beluči - Devi Kasel, koja iako ima samo 17 godina već preti da postane velika svetska zvezda.

Do sada je imala priliku da se nađe na naslovnici francuskog izdanja magazina "Elle", Bazara i mnogih drugih, a pozirala je sa slavnom majkom na naslovnici Vogue-a i radila mnoge revije.

Međutim, Deva ima i mlađu sestru Leoni (14), koju su Monika i Vensan dobili u 11. godini braka, a razveli su se kad je bila tek trogodišnjakinja.

deva kasel, ćerka monike beluči i vensana kasela
LAURENT LAURENT VU / Sipa Press / Profimedia 

Mnogi muškarci bili su ljubomorni na čuvenog glumca Vinsent Kasela kada je zaveo, pa onda i oženio jednu od najlepših žena sveta. Vensan je nakon ljubavnog brodoloma još jednom pokazao da i dalje ima sjajan ukus kada su žene u pitanju, što je potvrdila ljubav sa lepom francuskom manekenkom Tinom Kunaki, koja je od njega mlađa 31 godinu.

Ljubi 18 godina mlađeg umetnika

Monika takođe uživa u ljubavi - ona je već pet godina u vezi sa francuskim umetnikom kojeg je vešto skrivala od javnosti, sve do revije “Canel” na Nedelji mode u Parizu 2019. godine kada je ruku pod ruku prošetala sa 18 godina mlađim dečkom Nikolasom Lefebvreom.

Inače, ovo je bio i prvi put od 2013. godine kada se razvela od Vinsenta Kasela, a da se u javnosti pojavila s novim dečkom.

Postoji muškarac u mom životu”, rekla je kratko u januaru 2017. godine, ostajući misteriozna.

monika beluči sa dečkom
VEEREN / Bestimage / Profimedia 

Što se njene glumačke karijere tiče, lepa Monika je dva puta nagrađena italijanskim Zlatnim globusom 1998. godine i 2005. godine. U 2014. godini Beluči je igrala glavnu ulogu u filmu "Čudo" koji je osvojio Grand Pri u Kanu. Govori tečno italijanski, francuski, engleski i farsi. Jedna od njenih dražih uloga bila je u filmu "Ljubav i rat" sa Emirom Kusturicom.

Shutterstock, Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia Lepa Italijanka napunila 58 godina

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!