Bivša supruga Džefa Bezosa, milijarderka Makenzi Skot podnela je zahtev za razvod od svog drugog supruga, profesora Dena Dževita, a njen potez mnoge je iznenadio.

Makenzi, koja je nedavno uklonila ime svoga supruga sa svih web stranica o njenim dobrotvornim inicijativama, podnila je zahtjev za razvod braka u državi Vašington, prenosi "New York Times". Svoje imovinske odnose odrediće prema ugovoru o podeli imovine, a s time su se oboje složili. Ugovor nije javan, a Den nije osporio razvod, stoji u sudskim dokumentima.

U martu 2021. Makenzi Skot je iskoristila istu web stranicu kako bi objavila svoju da se udala za Dena Dževita, srednjoškolskog profesora hemije.

Advokat koji je zastupao Makenzi tokom razvoda od Džefa Bezosa 2019. odbio je da odgovori na novinarska pitanja u vezi razvoda.

52-godišnja Makenzi i 47-godišnji Den retko su bili viđeni zajedno u javnosti, a on je prošle godine u tajnosti dao otkaz u privatnoj srednjoj školi u Vašingtonu, izjajviši da ne želi da pravi smetnje u školi.

Javnost o o njemu malo toga zna, a jedini poznati detalji bili su iz njegovog pisma objavljenog na web stranici "Giving Pledge", koje je sada uklonjeno.

"A sada sam, igrom srećne slučajnosti, oženjen jednom od najvelikodušnijih i najljubaznijih osoba koje poznajem - i pridružujem joj se u njenoj obavezi da prenese veliki finansijsko bogatstvo koje će služiti drugima", napisao je tada Den, ali njegova izjava je sada izbrisana.

Kampanju "Giving Pledge" pokrenuli su 2010. Voren Bufet, Bil i Melinda Gejts kako bi pdstakli bogate ljude u svetu da većinu svog bogatstva daju u filantropske svrhe.

Od svog tajnog venčanja koje se dogodilo prošle godine, Makenzi i Den takođe su postali poznati po svojim donacijama koje su obavljali u relativnoj tajnosti. Budući da su donirali kao pojedinci, a ne kroz kompaniju, donacije para bile su poznate tek kad bi ih primatelji otkrili ili ako bi ih ona povremeno objavila na svome blogu. Skot je ranije napisala i da ne odgovara na novinarske upite kako ne bi zasenila rad organizacija kojima donira novac.

Podsetimo, nakon razvoda od Bezosa nakon 25 godina braka, Makenzi Skot je postala jedna od najbogatijih žena na svetu, s četiri posto udela u Amazonu.

džef bezos sa bivšom suprugom makenzi skot
Profimedia 

Od 2020. donirala je najmanje 12,8 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe, a Bloomberg ju je rangirao kao 41. najbogatiju osobu na svetu s procenjenim bogatstvom od 27,8 milijardi dolara.

Ali, kako svaka priča ima dve strane, tako su i njene velikodušne donacije privukle negativnu pažnju na bivšeg supruga Bezosa, čije se bogatstvo procenjuje na 137 milijardi dolara. Ipak, količina njegovih donacija u dobrotvorne svrhe prilično je skromna, piše Jutarnji.hr.

Ipak, Bezos je pojačao svoje donacije tokom poslednjih nekoliko godina, te je obećao donirati 10 milijardi dolara kroz svoj Bezos Earth Fund, inicijativu za borbu protiv klimatskih promena koja je do sada osigurala 1,54 milijarde dolara, prema njihovoj web stranici.

džef bezos je drugi najbogatiji čovek na svetu, nedavno je objavio frobs
Shutterstock 

Bezos i Makenzi bili su u braku od 1993. do 2019., a zajedno imaju četvoro dece. Nakon razvoda, Bezos uživa u vezi s televizijskom voditeljkom Loren Sančez, a o tome da vara suprugu s njom pisalo se dok je još bio u braku.

Tabloid National Enquirer pisao je o njegovoj vanbračnoj vezi i objavljivao njihove privatne SMS poruke. Bezosu su takođe pretili objavljivanjem intimnih fotografija para. Međutim, on je u svom blogu objavio post "Ne, hvala, gospodine Peker", misleći na direktora American Media Dejvida Pekera, u čijem je vlasništvu spomenuti tabloid. Zatim ga je optužio za ucenu i priložio preteća pisma kompanije koja su uključivala opise intimnih fotografija.

džef bezos razveo se zbog loren sančez
JIM RUYMEN / UPI / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!