U junu ove godine kao grom iz vedra neba pojavila se vest da se pevačica Šakira i fudbaler Žerar Pike rastaju nakon deset godina i dvoje dece. Pevačica je tu vest, nakon glasina o preljubi, potvrdila kratkim saopštenjem, a sada je odlučila da prekine tromesečno ćutanje o svojoj vezi sa Pikeom koji je nedugo nakon objavljivanja rastanka viđen sa drugom ženom.

Na pitanje Elle magazina "Kako joj je usred razvoda?", Šakira je odgovorila:

- Oh, o ovome je zaista teško pričati lično, pogotovo jer je ovo prvi put da se bavim ovom situacijom u intervjuu. Ćutala sam i samo sam pokušavala da sve to obradim. Hm, i da, teško je pričati o tome, posebno zato što još prolazim kroz to, i zato što sam u očima javnosti i zato što naše razdvajanje nije kao obično razdvajanje. I tako je bilo teško ne samo meni, već i mojoj deci. Neverovatno teško, kaže ona i dodaje:

- Imam paparace koji kampuju napolju, ispred moje kuće, 24 sata dnevno. I ne postoji mesto gde mogu da se sakrijem od njih sa svojom decom, osim u svojoj kući. Znate, ne možemo da prošetamo parkom kao obična porodica ili da idemo na sladoled ili da radimo bilo koju aktivnost. a da nas paparaci ne prate. Tako da je teško. I pokušala sam da sakrijem situaciju od svoje dece. Trudim se da to uradim i da ih zaštitim, jer to je moja misija broj jedan u životu. Ali onda čuju stvari u školi od svojih prijatelja ili naiđu na neke neprijatne, užasne vesti na društvenim mrežama, i to ih pogađa, znate?

Na sledeće pitanje "Kako ste shvatili da više nećete biti zajedno?" ona je odgovorila:

- Mislim da su ti detalji nekako previše privatni da bi se delili, barem u ovom trenutku – sve je tako sirovo i novo. Mogu samo da kažem da sam sve što sam imala uložila u ovu vezu i svoju porodicu. Pre nego što su moja deca krenula u školu, imala sam zaista nomadski život – živela sam čitavo svoje postojanje kao umetnica, putujući bez prestanka, obilazeći različita mesta širom sveta, nastupajući, pa sve te promocije, gradeći škole u ​​Kolumbiji i snimajući u različitim zemljama širom sveta. Čak i prvih nekoliko godina moje veze sa Žerarom i kada sam dobila svog prvog sina Milana. Vodila sam ga svuda sa sobom od kada je imao dva meseca. Čak se sećam da sam ga stalno dojila na snimanju The Voice.Nastavila je:

Šakira ima dvoje dece sa Pikeom.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

- Kada je Milan krenuo u školu, krajem 2014. godine, znala sam da moje stalno putovanje i nomadski način života moraju da ostanu u drugom planu, a moja karijera mora da se stavi u drugu brzinu. Znala sam da kada je krenuo u školu moram da se skrasim, pustim korene u Barseloni, da budem tu za njega i za Žerara, a kasnije i za Sašu. Kao fudbaler, želeo je da igra fudbal i da osvaja titule i morala sam da ga podržavam. Mislim, jedno od nas dvoje je moralo da se žrtvuje, zar ne? Ili će prekinuti ugovor sa Barselonom i preseliti se sa mnom u SAD, gde je moja karijera, ili bih to morala da uradim ja umesto njega.Dodala je:

Pike i Šakira su bili 10 godina zajedno.
Shutterstock 

- I tako, jedno od nas dvoje je moralo da se žrtvuje i to sam bila ja. Stavila sam svoju karijeru u drugu brzinu i došla sam u Španiju, da ga podržim kako bi mogao da igra fudbal i osvaja titule. I to je bila žrtva ljubavi. Zahvaljujući tome, moja deca su mogla da imaju mamu pored sebe, a ja sa njima imam neverovatnu vezu koja je neraskidiva i koja nas održava. Znate, to je to. To je sve što mogu da kažem, poručila je Šakira.

Kao odgovor na medijske izveštaje da su njih dvoje u borbi za starateljstvo, Šakira je rekla:

- Iskreno, naslovi u lokalnoj štampi ovde u Španiji su bili tako teški za gledanje. I invazivni za moju decu. Oni ne zaslužuju da se osećaju kao da ih gledaju svake sekunde, fotografišu ih na odlasku u školu ili da ih prate paparaci. Oni zaslužuju normalan život. To je potpuni cirkus i svi spekulišu o svim ovim aspektima našeg, i što je još važnije, života naše dece, a mnogo toga čak nije ni istinito. Šakira je nastavila:

- Bez obzira na to kako su se stvari završile ili u kakvim smo Žerar i ja odnosima kao bivši partneri, on je otac moje dece. Imamo posao koji treba da uradimo za ova dva neverovatna dečaka, i verujem da ćemo shvatiti šta je najbolje za njihovu budućnost, njihove snove u životu i šta je pravedno rešenje za sve uključene. I nadam se i bila bih zahvalna kada bi nam se dao prostor da to uradimo privatno.

FA/COURTESY UNICEF / The Photo One / Profimedia, - / The Photo One / Profimedia Par se rastaje nakon 11 godina

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!