Pol Vajbru bio je jedan je od tri člana osoblja kraljevskog dvora koji je dobio poziv da učestvuje na procesiji ispraćaja kraljice Elizabete II. Ovaj čovek bio je njen prijatelj i čuvar tajni.

Zbog njegove visine od skoro dva metra, Pola nazivaju i Tall Paul (Visoku Pol), a on je bio jedan od samo tri člana dvorskog osoblja koji je dobio čast da učestvuje u ispraćaju kraljice.

Britanski mediji o njemu pišu sve najbolje,kraljicu je navodno počeo da služi s 19 godina, a jedan je od retkih koji se sa svima na dvoru slaže odlično.

Pol Vajbru, kraljičina desna ruka
Mark Stewart / Avalon / Profimedia 

Prošle godine, kraljica ga je nagradila i kao najdužeg svog službenika nakon 44 godine radnog staža. Pol je navodno imao još jedan nadimak, Čuvar kraljičinih tajni, piše Daily Mail.

Čuvar kraljičinih tajni

''Znao je da je mogao dobiti bilo koji posao u privatnom sektoru i zarađivati više nego što je zarađivao, ali mu to nikad nije palo na pamet. Osećao je da je njegovo mesto uz kraljicu, što je bila i njena želja. Potpuno mu je verovala. On zna mnoge njene tajne, ali ih nikad neće otkriti'', rekao je blizak izvor za Daily Mail.

Tokom svog dugog staža Pol nikada nije razmišljao o odlasku osim kada je kraljica napunila 80 godina. Tada je svog pomoćnika zamolila da stalno bude uz nju i da preseli bliže dvorcu Vindszr. Daily Mail piše da je tada u pitanje doveo svoju karijeru, ali je ipak ostao uz kraljicu i nije dao otkaz.

kraljica elizabete je sve tajne poveravala polu
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

S kraljicom je delio sve. Bio je kraljičina desna ruka, a bliski izvori govorili su da joj je nosio telefon kada ju je neko zvao, palio bi joj televiziju, a navodno joj je služio i njena omiljena pića.

S kraljicom je čak učestvovao i u poznatoj reklami sa Džejms Bondom, onosno Danijelom Krejgom u kampanji za Olimpijske igre koje su se održale u Londonu 2012. godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!