Iako je 48 sati pre smrti kraljica Elizabeta II izgledala dobro, koliko je to moguće u njenim godinama, juče joj se stanje naglo pogoršalo što je rezultiralo njenu smrt. I pored strogog nadzora lekara, kraljicu su izdale godine. Jedan od doktora kog je i sama kraljica najviše volela bio je uz nju do poslednjeg trenutka.

U pitanju je, Hju Džeremi Vindem Tomas je bio lekar kraljevske porodice koji je imao prvu i poslednju reč kada je u pitanju kraljica. Za kraljevsku porodicu radi ukupno 16 godina, a od 2014. je bio zadužen za samu kraljicu Elizabetu II.

Doktor je jedina osoba koja bi mogla da naredi kome je dozvoljeno da uđe u kraljičinu bolničku sobu i koje informacije javnost može da sazna. Ali tako je bilo i sa prethodnim vladarima.

Kraljica Elizabeta je lekara proglasila za viteza.
Aaron Chown / AFP / Profimedia 

Hju je takođe nadgledao porođaj Kejt Midlton kada je rodila Šarlot i Luisa, a kraljica je doktoru u potpunosti verovala. Takođe mu je dodelila titulu viteza komandanta Kraljevskog viktorijanskog reda. Inače, doktor radi u St. Marija bolnici kralja Edvarda VII.

Umrla kraljica Elizabeta pod nadzorom lekara.
Shutterstock 

Podsetimo, posle celog jučerašnjeg dana izveštaja o kritičnom zdravstvenom stanju kraljice Elizabete II, Bakingemska palata je objavila njenu smrt. Najdugovečnija britanska kraljica umrla je u 96. godini u Balmoralu gde je bila pod lekarskim nadzorom.

Uža porodica je tokom dana otputovala u Škotsku i uspela je da se oprosti od kraljice, jedino je princ Hari zakasnio.

Više fotografija kraljice pogledajte u galeriji.

Shutterstock Kraljica Elizabeta II vladala je 70 godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!