Kraljicu Elizabetu II opisao je kao ženu koja je uživala poštovanje na svetskom nivou "Njena nepokolebljiva gracioznost i dostojanstvo ostali su iskreni tokom celog njenog života, a sada ostaju kao njeno večno nasleđe.

Slaveći život svoje bake, Njenog Visočanstva kraljice – i oplakujući zbog njenog odlaska – svi se podsećamo na to da je bila kompas mnogima svojom posvećenosti službi i dužnosti. Hajde da ponovimo reči koje je izgovorila nakon smrti svog supruga, princa Filipa, reči koje sada mogu sve nas utešiti: „Život se, naravno, sastoji od poslednjih rastanaka kao i od prvih susreta.“

Dodao je: "Bako, dok nam ovaj konačni rastanak donosi veliku tugu, ja sam zauvek zahvalan na svim našim prvim susretima – od najranijih sećanja iz detinjstva sa tobom, do prvog susreta sa tobom kao svog glavnog komandanta, do prvog trenutka kad si srela moju dragu suprugu i zagrlila svoje voljene praunuke.

Dete princa harija i megan markl.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Cenim vreme koje sam podelio sa vama, kao i mnoge druge posebne trenutke. Već nam jako nedostajate, ne samo nama, već i ljudima širom sveta. A što se tiče prvih sastanaka, sada odajemo počast mom ocu u njegovoj novoj ulozi kralja Čarlsa III."

Kralj Čarls III.
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Zahvalivši se svojoj baki, princ Hari je zaključio: „Hvala vam na posvećenosti službi. Hvala vam na dobrom savetu. Hvala vam na vašem zaraznom osmehu. I mi se osmehujemo znajući da ste vi i deda sada ponovo ujedinjeni, i oboje zajedno u miru."

Kraljica Elizabeta II umrla je u 96. godini u svojoj letnjoj kraljevskoj rezidenciji Balmoral u Škotskoj. Iako okružena svojim najmilijima, princ Hari sebi neće moći da oprosti što je zakasnio da se oprosti od bake.

Princ Vilijam je lično uputio poziv Hariju i Megan. Ovo je bio prvi put da su zaraćena braća viđeni zajedno od otkrivanja statue princeze Dajane prošlog jula.

Ovo je bio prvi put da su zaraćena braća viđeni zajedno od otkrivanja statue princeze Dajane prošlog jula.
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

Princ Hari bio je veoma vezan za svoju baku, i u vreme najvećeg porodičnog raskola izazvanog Megzitom. Posle kraljičine smrti moglo se čuti da mlađi sin Dajane i Čarlsa žali što nije provodio više vremena sa Elizabetom II. Princ Hari će za tri dana napuniti 37 godina.

Shutterstock Kraljica Elizabeta II vladala je 70 godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!